|
Тема
|
Identify as Opera || MSIE5.0 !!!
|
|
Автор | Alien (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.12.01 23:00 |
|
Nqkoi moje li da mi dade razumno obqsnenie na vyprosa (ako moje i reshenie :-) ) zashto kato dam na Operata(5.12) Identify as Opera koda (dolu) ne raboti, a kato mu dam Identify as MSIE5.0 raboti!!!
V specifikatziqta pishe slednoto:
"In practice Opera also supports Javascript 1.4 with a few exceptions as well as a subset of JScript. Opera only supports the JScript properties when the user agent is set to Microsoft Internet Explorer"
Napravo izpadam v nedoumenie
Paste-vam tzeliq primeren kod na htm-a za da ne se mychite v testvaneto:
<html>
<head>
<title>Test Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script language="JavaScript">
<!--
function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized
if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) {
document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }}
else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload();
}
MM_reloadPage(true);
// -->
</script>
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
<div id="menus" style="position:absolute; left:96px; top:47px; width:161px; height:71px; z-index:1; background-color:#FF66FF; layer-background-color:#FF66FF; border: 1px none #000000; visibility:visible">
<table width="50%" border="1" height="50%" align="left">
<TD> fdgd </TD>
<tr>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
</table>
</div>
<Script>
function writer1(){
Obj = eval("document.all.menus");
Obj.style.pixelTop=150;
Obj.style.pixelLeft=200;
}
function writer2(){
// Obj = eval("document.all.menus");
document.all.menus.style.pixelTop=300;
document.all.menus.style.pixelLeft=200;
}
</Script>
<a href="javascript:writer1()">Smqna 1</a>
<a href="javascript:writer2()">Smqna 2 </a>
</body>
</html>
| |
Тема
|
Re: Identify as Opera || MSIE5.0 !!!
[re: Alien]
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 17.12.01 10:48 |
|
Mi mnogo prosto.
document.all ne e ot neshtata koito Operata (as Opera) razbira...
document.all raboti samo v IE i IE mode na Operata...
Za Operata mojesh da izpolzvash document.GetElementById(object) vmesto document.all.object
(tva ne sam go probval, pisha go malko naizust, ama misla che trebe da bachka)
Just a genius
| |
Тема
|
[re: Alien]
|
|
Автор |
Lupi (Бира да има) |
Публикувано | 17.12.01 13:10 |
|
Ама то това Identify не служи ли за идентифициране по User-Agent, в смисъл Operata се идентифицира като IE 5.0 пред web server-ите и по този начин може да излъже разни сайтове или проксита, които "харесват" само IE
Целта оправдава средствата
| |
Тема
|
[re: Blake]
|
|
Публикувано | 18.12.01 11:18 |
|
Zapochvam da si mislq, ce pri Identify as Opera nishto ne se poddyrja :-( Kato mu dam if (document.all) ili pyk .getElementById ne gi razpoznava. Razpoznava samo document, no kato mu napisha document.ALayer i nishto ne stava!!! Udivitelno bih kazal!!!
Inache naistina ne moje da se dobavqt HTML-cheta dinamichno :-(( Moje samo eventualno da se syzdade nova stranitza.
Sled vsichko tova mi idva slednoto zakluchenie na um. Koito iska da polzva Opera da si q identify as MSIE5.0, ako ne shte .... mainata mu :-)
| |
Тема
|
[re: Lupi]
|
|
Автор |
wili98 (beta tester) |
Публикувано | 20.12.01 00:48 |
|
Ave vsyshtnost towa e golqma glupost i naprawo si e giwa mizeriq i sq userite i sa developerite che shibanata Opera moe se predstawq kakto iska...
Da ne goworim che popodrazbirane pri instalaciq se predstawq kato MSIE /ako ne me lyge pametta/ ama taka go reshili taka go naprawili...
Spored men ne e korektno ama...
Ami moga da te posywetwam da ne izpolzwash USER_AGENT a da si izpolzwash da rechem
id document.all, id document.layers, if document.getElementById("some element") i taka sha si fashtah prowsera ne po ime a po wyzmognosti...
Sq usera kat iska se prai na hityr da duha supata hitrecite si gi znaem....
JAVA lets make things badly and slow!!
| |
Тема
|
[re: wili98]
|
|
Автор |
Lupi (Бира да има) |
Публикувано | 20.12.01 12:08 |
|
Аз имах предвид сървърската променлива HTTP_USER_AGENT, дето се записва в логовете на уеб сървърите, иначе клиентската проверка верно най-добре се прави с проверка на document.all, document.layers и т.н.
Целта оправдава средствата
| |
Тема
|
Може и
[re: wili98]
|
|
Автор |
bofh (°) (_) (°) |
Публикувано | 20.12.01 12:19 |
|
нещо от сорта
var NS=(document.layers)?true:false;
var IE=(document.all && navigator.userAgent.indexOf("Opera")==-1)?true:false;
var Opera=(navigator.userAgent.indexOf("Opera")!=-1)?true:false;
bofh
| |
Тема
|
Ne e tam problema :-)
[re: bofh]
|
|
Публикувано | 21.12.01 00:28 |
|
Az si gi detektvam s document.all, layers i getElementById ama rabotata e tam ce zagubenata Opera kogato e na Identify as Opera po neizvestni prichini ne poddyrja tezi imena. Az ot dokumentatziqta ostanah s vpechatlenieto, ce v tozi rejim trqbva da poddyrja document.all i document.layers, a to se okaza, ce neshto ne e nared. Za tova kakto kazva wili98 -> po default Identify as MSIE i tolkoz :-)
| |
|
|
|
|