Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:23 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Някой знае ли какво да правя, ако НСБОП...нови  
Автор GAME (I AM THE GAME)
Публикувано03.10.01 00:44

Има ли човек, който да ми каже какво да правя,ако утре даречем НСБОП влезнат в нас и ми конфискуват компютъра + всички дискове,дискети и въобще поодбнин еща. Как да им противодействам. Ако кажат, че съм хакер ще им се изсмеят....но за софтуера.
Ако някой, който има връзки в МВР и не ме харесва много много спокойно може да ми доведе едно отборче от главорези и да ми тафнат всичко.
Как да се предпазя от това?

Тема Re: Някой знае ли какво да правя, ако НСБОП...нови [re: GAME]  
Автор БaбaИлиицa (чейнч бюрократ)
Публикувано03.10.01 01:03

Ми по хакерските сайтове съм чел, че се използват ремувабъл твърди дискове и ако някой ти звънне на вратата, а ти не очакваш никого- просто го вадиш... Ако все пак се окаже полиция- отиваш в кухнята и слагаш диска в микровелето... после отваряш! За около 30 сек. няма да е останало нищо на диска- има и риск за самата печка...

Другия начин е във фурната- но там става по-бавно. Друг начин е да имаш скришно място, на което и ФБР няма да потърси (ако си гледал филма хакери онзи имаше отдушник в къщата си... и аз си имам едно такова тайно място- нали не очакваш да ти го кажа!)...

Друго: винаги: трябва да имат заповед за обиск- иначе не могат нито да влизат, нито да конфискуват. Задължително- трябва да водят със себе си двама свидетели, които трябва да си сигурен, че не са фалшиви- например викаш си съседи... Ако няма свидетели- можеш да кажеш- че те са ти записали софт на компа за да те накиснат... Трябва да съставят констативен акт на място!

За по-сигурно, не прави глупости в мрежата от домашния си компютър или от място, където записват- кой е седял на съответния компютър (в университетите например има интернет зали, но записват кой е седял от час до час на комп...)

Е това е, ако има адвокати- да добавят...
Баба...

_
Бабо,защо са ти толкова големи очите?
Бабо,защо са ти толкова големи зъбите?
Ти май не си баба?

Забравих: не си унищожавай твърдия диск всеки път когато се звънне на вратата- може да е някой съсед- иска захар например.

И още: обиск може да се прави само през деня- нощно време нямат право! Изобщо, ако те интересуват правата ти- купи си една конституция (струва стотинки и ги има навсякъде, и търси тази от 91г., не търновската!) и виж за гражданските права- конституцията е висш закон и каквото и да измислят- то не може да противоречи на конституцията! А ако противоречи- значи е нищожно- т.е. не важи!

Баба...<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от БaбaИлиицa на 03.10.01 01:11.</EM></FONT></P>

Редактирано от БaбaИлиицa на 03.10.01 01:12.

Тема Re: Някой знае ли какво да правя, ако НСБОП...нови [re: БaбaИлиицa]  
Автор yourboy (Гумена Глава)
Публикувано03.10.01 06:52

;-) жалко ,че трябва да го кажа :
В България няма права - преди време имахме спречка с един сържанд. И едно момче от бандата ни ( мнооогооо огромно ) взе да му казва ,че има права и че няма да си тръгне просто защото е обществена улица и това ,че ние викаме никои неможе да ни каже нищо . Отговора на г-на от полицията беше :
Оставете ми този които си знае правата - другите си тръгваите.
;-)) явно неискат свидетели .
КАКто и да е
ако се упълчиш ще те вкарат в районното и ще те смачкат от бой. Всичко друго което пише от БАБАТА е полезно за страни като ( Германия , Португалия и др. ) лошото е че в БГ направо ти разбиват вратата и ти взимат ПЦ-то без да питат.

Вярвай в себе си !

Автор bofh (°) (_) (°)
Публикувано03.10.01 09:43

bofh

Тема Re: Някой знае ли какво да правя, ако НСБОП... [re: GAME]  
Автор Pro (bawler)
Публикувано03.10.01 09:51

абсолютно нищо! давай им го и не си утежнявай положението, щото винаги могат да те насерат за каквото си поискат, ако си много отворен и оказваш съпротива... после ще вземеш адвокати и ще се оправиш, но не им дигай гири в началото. и 100% си вземи софт за криптиране на диска - дори да ти открадне някой пцто ще го духне...

| ах, недей - късаш ми сърцето!
| Pro

Автор enchanted (моте)
Публикувано03.10.01 10:00

услесни ги....
давай им всичко. недей им иска каквото и да е.
ама това заповеди, протоколи, свидетели... остави ги да си правят всичко по най-бързия начин и все ще забравят нещо малко и важно и ще опорочат процедурата по обиска и изземването. а точно тези процедури са тежки и натоварени с формалности.
така доказателствата, добити по начин несъобразен с закона, няма да имат сила в процеса.

който спре - умира

Автор net911 (WebMonster)
Публикувано03.10.01 10:07

Най-сигурният начин са превантивните мерки. Не чакай НСБОП да те посетят, ами направи така, че да избегнеш посещението им:
#1. Не обяснявай наляво и надясно с какво се занимаваш (особено ако има келепирец от това:), за да не предизвикаш завист (а в BG завистта. както и млечнокиселата бактерия виреят по default).
#1.1. Дори ако си замаскирал дейността си с друга, пак внимавай: не се казва "редя ламиниран паркет", а "редя паркет", защото думичката "ламиниран" също буди завист, пък и се римува с "алармирам" (НСБОП например) :)
#2. Ако все пак си попаднал в полезрението на някои ОФ активисти или "приятели", единственият начин да си запазиш нервите е да се пре-дислоцираш на няколко рутера дистанция. Тогава можеш да псуваш "приятелите" и НСБОП когато и където намериш за добре без да се налага да минираш PC-то си (това също е добра идея).
#3. Асемблирай си PC в кутия от видео плеър, и ползвай телевизора си вместо монитор (безжичните клавиатури и мишки са удобство). А на бюрото си постави един Правец8 и разхвърляй небрежно няколко 5 инчови дискети наоколо.

Надявам се съветите ми да са ти от полза.

www->$->www->$$->www->$$$->

Тема Re: Някой знае ли какво да правя, ако НСБОП...нови [re: net911]  
Публикувано03.10.01 10:58

Виж идеята за ПЦ в кутия от видео е интересна идея... Не ми влиза в представите за пещерата на батман, но вероятно върши работа... пък и е авангардно...

Баба...

_
Ти май не си баба?

Тема Re: Някой знае ли какво да правя, ако НСБОП...нови [re: yourboy]  
Публикувано03.10.01 11:04

Виж сега: правата си ги имаш, ама освен да си избършеш с тях гъза- за друго не ти вършат работа, щото не се спазват. БГ има едно от няй добрите законодателства в света още от времето на търновската конституция, и до днес е така. Българските закони в някои отношения, дори са по-добри от тези в ЕУ, обаче се налага да ги променим, щото сме гъзолизци... Ние сме в европа, дори и ЕУ да не им харесва факта! Както и да е, това са проблеми за други клубчета. Мисълта ми беше, че правата не се спазват по две основни причини:

1. Почти никой не си ги знае тия права!
2. Дори и да си знае правата- не си ги търси!

На държавицата направо и се спече дупето когато я осъдиха за хотела Кемпински Зографски в Стразбург... Като я осъдят 5 пъти за неспазване на гражданските права- бързо ще се стегне работата...

Иначе съвета да не си търсиш правата от самото начало е много правилен, защото винаги има голяма вероятност да объркат процедурата и тя да се окаже невалидна.

Колкото до боя в участъка, две неща: не се пъхай там, където мирише на бой и второ, ако вече си се напъхал- бягай докато не е станало прекалено късно!

Баба...

_
Ти май не си баба?

Тема Re: Някой знае ли какво да правя, ако НСБОП...нови [re: БaбaИлиицa]  
Автор net911 (WebMonster)
Публикувано03.10.01 11:59

Пещерата на Батман? Не само авангардно, но и евтино и престижно!
Над Бояна има доста изоставени бомбоубежища, избираш си едно, охарчваш се $xxx за блиндирана метална врата, и ето че разполагаш с няколко декара подземен офис. Пък и адресът ти ще е престижен: кв. Бояна, ул. "Драгалевска пътека" #1 :)
P.S. "Имотите" имат ток, вода (минерална), а БТК ще ти прекара телефон само срещу $600 рушвет (знам го от личен опит).

www->$->www->$$->www->$$$->

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.