Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:19 15.07.25 
Фен клубове
   >> Хари Потър
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Задържано франсе за нелегален превод на ХП7нови  
Автор Deidara (Azure Dragon)
Публикувано08.08.07 18:01

http://news.yahoo.com/s/ap/20070808/ap_en_ot/france_harry_potter

Добре, че Егмонд не ни взимат на сериозно

.

Art is an explosion!

Тема Re: Задържано франсе за нелегален превод на ХП7нови [re: Deidara]  
Автор пeтльo (weirdo)
Публикувано08.08.07 19:20

докато не направите отделен сайт, в който да се изисква регистрация с пари или де да знам, има реклами; или пък още по-зле да почнете да печатате и продавате превода - не могат да ви ударят по никой парагаф на закона.

Автор hendyМодератор (holistic)
Публикувано08.08.07 19:34

интересно как е успял да преведе сам цялата книга за няколко дена???
иначе тук още никого не са задържали, ама на потър-мания им изтриха превода и им казаха да си търсят другаде да го публикуват, че не искат да носят отговорност.
това стана и предните няколко пъти

в дира, естествено, правила няма, но щеше да е интересно да ни арестуват :)

Тема Re: Задържано франсе за нелегален превод на ХП7нови [re: hendy]  
Автор -_-LiLi-_- (непознат )
Публикувано08.08.07 20:17

xqxqxq hendy kazvash go taka sqka6 si go pojelavash :P

Автор HeaндepтaлeцaДжo (член)
Публикувано08.08.07 20:19

представяш ли си - хората се спукват от бачкане да превеждат и за награда - пандиз...

Е, чак пандиз няма да е ама един куп разправии.

Автор Deidara (Azure Dragon)
Публикувано08.08.07 20:54

Лесно - не е спал две седмици и готово. И никой не казва, че е хубав превод (въпреки, че се съмнявам да е превеждал съвсем сам - просто не иска да издаде другите).

Въпросът обаче е принципен. Егмонд явно разчитат да продадат мн бройки, защото е Коледа. Според мен, ако бяха готови няколко месеца по-рано (с други думи един месец след премиерата на английски) щяха да спечелят повече. Едно е да си кажеш - "е още един месец! Ще издържа", друго "Чак до Коледа, я да си гледат работата ще си я принтна от нета"... особено при тези солени цени

.

Art is an explosion!

Автор denny (Choco monster)
Публикувано08.08.07 21:14

Май вече го казах, но ще го кажа пак.
Не подценявам усилията на никой от заелите се с превода тук. Разберете обаче, че няма начин за един месец един професионален преводач сам да преведе книга с такъв обем. Това по повод на изказването "Според мен, ако бяха готови няколко месеца по-рано /с други думи, един месец след премиерата на английски/ щяха да спечелят повече". Няма преводач, който да успее да преведе толкова обемиста книга за такъв период от време. Просто няма, физически невъзможно е. Вие също се дразните, когато нетърпеливите ви дават зор, нали? Само че разликата е тази, че когато един преводач не предаде качествен превод, защото е бързал, може да изгуби работата си заради това.
Колкото до информацията за французина, който е превел книгата за две седмици... хм. Сигурно не е бил сам; сам човек не може да извърши такъв подвиг, дори и да не спи - и това ви го казвам от опит. 250 страници за две седмици -да, но 600 и нещо?

Чета превода ви и искам да ви кажа, че наистина се справяте страхотно. Но не се настройвайте срещу "Егмонт" - нищо няма да промените, от това техният превод няма да излезе по-бързо, а и никой не ви задължава да го купувате, нали?

Oh, tell me how many roads must a man walk down, before you call him a man...

Тема Re: Задържано франсе за нелегален превод на ХП7нови [re: denny]  
Автор пeтльo (weirdo)
Публикувано08.08.07 21:17

Да, освен това книгата ще струва сигурно 50-60 лева, за тези пари аз бих си взел история на изкуството четвърта част

Тема Re: Задържано франсе за нелегален превод на ХП7нови [re: пeтльo]  
Автор denny (Choco monster)
Публикувано08.08.07 21:24

Няма да са 50-60, 30 са, доколкото ми е известно.

Oh, tell me how many roads must a man walk down, before you call him a man...

Тема Re: Задържано франсе за нелегален превод на ХП7 [re: denny]  
Автор hendyМодератор (holistic)
Публикувано08.08.07 21:33

29 даже :) ефтинийка

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.