|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Вместо да има забрани и сръдни - тема за спойлери
|
|
Автор |
Kyзмич () |
Публикувано | 22.07.07 12:14 |
|
защо някой пуснал нещо от книгата, нека админа да отвори специална тема - да се пише там какво става в книгата. Който не иска да знае, да не чете. Предполагам, не малко хора им е интересно какво става. Не мисля, че ако знам кой умира на края няма да ми е интересно да я прочета. От вчера ровя разни английски форуми, за да разбера какво става накрая - намерих невероятни глупости, както и интересни постинги.
Ако модератора реши - от мен има каса бира
от hendy
направо използвайте тази тема :)
и не пия бира :)Редактирано от hendy на 22.07.07 13:35.
| |
Тема
|
Re: Вместо да има забрани и сръдни - тема за спойлери
[re: Kyзмич]
|
|
Автор |
hendy (holistic) |
Публикувано | 23.07.07 13:07 |
|
ето виждаш ли, като не е забранено и не е интересно :))))
| |
Тема
|
Re: Вместо да има забрани и сръдни - тема за спойлери
[re: Kyзмич]
|
|
Автор |
hendy (holistic) |
Публикувано | 24.07.07 13:22 |
|
прочетох я
поне хари111111111111 се оказа прав, верно се женят :)
ебаси захаросаната история стана накрая, но нищо, нека са живи и здрави всички :))
| |
Тема
|
Re: Вместо да има забрани и сръдни - тема за спойл
[re: hendy]
|
|
Автор |
Deidara (Azure Dragon) |
Публикувано | 24.07.07 14:31 |
|
Това е детска книга в основата си . Не можеше да бастисат Хари-то.
Но историята около Снейпи бе добре направена... бтв аз фсе още си мисля, че не е читав.
Art is an explosion!
| |
Тема
|
[re: Deidara]
|
|
Автор |
Naia (Mara Jade) |
Публикувано | 25.07.07 09:25 |
|
Абе първа глава не звучи много като за деца, но щом е решила поне края да е такъв, нека така да бъде
Няма пряк път до там, където си струва да отидеш!Редактирано от Naia на 25.07.07 09:26.
| |
Тема
|
[re: Deidara]
|
|
Автор |
hendy (holistic) |
Публикувано | 25.07.07 12:28 |
|
аз пък съм голям фен на Снейп и ми стана много мъчно за него (не толкова, че умря, ами историята му)
и много ме изкефи Хари как си е кръстил детето :)
| |
Тема
|
[re: Naia]
|
|
Автор |
hendy (holistic) |
Публикувано | 25.07.07 12:30 |
|
добър е финалът, просто е малко класически :)
но в това няма нищо лошо, доста изстрадаха докато добутат до него, няма нужда и да умират всички :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DarthSparhawk (Sith Lord) |
Публикувано | 25.07.07 13:13 |
|
МНОГО Е ГОТИНА И КНИГАТА, И СПЕЦИАЛНО ФИНАЛЪТ! Ако си спомняте, аз винаги съм си бил фен на Харито и не можете да си представите колко щастлив бях накрая.
Още съм замаян от щастие - като в сън.
- сайт за фентъзи и фантастика
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mycлoн (непознат
) |
Публикувано | 25.07.07 13:44 |
|
Хъм, ами като се има предвид, че свърших да чета към 5 сутринта а в 9 станах за работа, малко ми е трудно още да осмисля прочетенето. Финалът е ясен: малко холивудски, но това според мен поне беше ясно от доста отадавна. Все пак Хари Потър е (беше) предимно детска книга, пък и май билдунгсроманът като цяло клони към хепиенд (поне тези които аз съм чел, макар и да са малко). Въпросът бе, кого ще "жертва" Роулинг. В това отношение според мен романът предлага интересно решение. Фред и Доби няма да ги коментирам, но Снейп и Лупин са доста някак си "логични": те са последните от групата Джеймс, Сириус, и т.н. Особено много ми направи впечатление една забележка някъде по уики-тата, ако не се лъжа, как Снейп опитва да намери очите на Лили, поглеждайки Хари преди да умре. Тук определено трябва да се отдаде заслуженото на Роулинг: определено много добро хрумване. Друг силен момент е истинската причина за смъртта на Дъмбълдор (проклинанието от камъка, не "физическото" му смърт причинена от Снейп) - изкупление за стореното на сестра му.
Лъжата на майката на Малфой накрая също е интересна. Според мен тук Роулинг имала страхотна идея, която не е успяла да "реализира" добре.
| |
Тема
|
[re: Mycлoн]
|
|
Автор |
DarthSparhawk (Sith Lord) |
Публикувано | 25.07.07 14:29 |
|
Роулинг е чудесна авторка. Сега ако е умна, трябва никога повече да не пише нищо за тоя свят освен пустата енциклопедия, дето я готви. Не би било хубаво, ако тръгне да прави още книги. ХП си е перфектен, както е.
- сайт за фентъзи и фантастика
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|