Тема
|
От кого са били асимилирани прабългарите?
|
|
Автор |
bondjev (непознат
) |
Публикувано | 02.02.09 13:48 |
|
Здравейте,
интересува ме следният въпрос:
Възможно ли е прабългарите да са били асимилирани от турците а не от славяните?
От една страна прабългарите са нямали нищо общо със славяните като език и култура и смесването на двата народа не би бил никак лесен процес.
От друга страна прабългарите са били тюркси народ , имали са сходна култура с турците, твърде вероятно е да са говорили и език който е бил почти идентичен с турския(ако съдим по езика на гагаузите които са прабългарско племе според много учени).Освен това земите на които са се заселили прабългарите (североизточна България) днес са населени предимно с турци.Възможно ли е точно тези турци в Североизточна България да са истинските наследници на прабългарите?
Също така ако беше толкова лесно претопяването на прабългари в славяни защо народите за които се счита че са наследници на прабългарите - волжските българи и чувашите не са приели руския език за майчин при положение че са живяли векове наред в море от руснаци ?
|
|
Тема
|
Re: От кого са били асимилирани прабългарите?
[re: bondjev]
|
|
Автор |
мapдyk (Enlil) |
Публикувано | 02.02.09 13:56 |
|
турска е кухата ти глава!
бъркаш фес и татарин
турците са пушечно месо и нищо друго. На скота култура не му е необходима.
забравяш, че точно българите налагат славянският език.
Mvlti svnt vocati, pavci vero electi
|
|
Тема
|
[re: мapдyk]
|
|
Автор |
bondjev (непознат
) |
Публикувано | 02.02.09 13:59 |
|
/*забравяш, че точно българите налагат славянският език.*/
Не съм го забравил защото никога не съм го знаел
това е много интересна теза , все едно българите да отидат в англия и да наложат английския на англичаните
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
мapдyk (Enlil) |
Публикувано | 02.02.09 14:01 |
|
правиш ли разлика м/у говорим и сакрален език, ммм?
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
мapдyk (Enlil) |
Публикувано | 02.02.09 14:01 |
|
английската аристокрация не имала навика да говори на английски.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
bondjev (непознат
) |
Публикувано | 02.02.09 14:31 |
|
/*бъркаш фес и татарин*/
Не съм историк но доколкото знам има много общо между тях.
татарите заедно с турците са водили векове наред войни срещу руснаците за да станат част от отоманската империя.Също така татарите считат турците за свои братя и в момента в татаристан в много училища се изучава усилено турски език.Освен това съм чувал от човек който живее в татаристан че татарския и турския са доста сходни езици.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
bondjev (непознат
) |
Публикувано | 02.02.09 14:35 |
|
абе тезата че един народ А отива на територията на друг народ Б, научава му езика и почва да учи народ Б на собствения му език е кретения.При това става въпрос за 2 народа които нямат нищо общо помежду си като култура и език.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
мapдyk (Enlil) |
Публикувано | 02.02.09 14:39 |
|
и кой ти каза, че прабългарите са тюрки?
|
|
|
Сменили са си езика по стопанско-религиозни съображения.Не можем да говорим за асимилация на властващ народ дал името на държава запазила се 1300 години с поне 10 милиона живи представители до ден днешен
Редактирано от Meмeнтoмopи на 02.02.09 14:41.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
genefan (минаващ) |
Публикувано | 02.02.09 14:41 |
|
Това, че българските турци са в по-голямата си част прабългари, които са запазили своя език и след това са намерили обща точка с османците е стара пантюркистка теза. По тази причина е посрещната на нож в България. Може и от там да последва иранския вариант като начин да се противопостви на нея. Гагаузите са малка част, които не са пожелали да сменят религията си и така не са се асимилирали.
Мюсюлманското население в Североизточна България е в голямата си част кримски татари и черкези, които са се заселили на мястото на християнското население по договора за размяна на поданици между Русия и Турция след многобройните войни в началото на 19в. Имало е и по други места главно в Югоизточна България, но където те не са били компактна маса са се чувствали несигурно и са се изселили с турците след 1978г.
|
|