|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
КРСТьо Воскресе !
|
|
Автор |
Ziezi (ex quo Vulgares) |
Публикувано | 09.04.07 16:53 |
|
Horus the KRST
Редактирано от Ziezi на 09.04.07 16:54.
| |
|
+ Брей, какива ми ти работи!?
| |
|
Според някои египетската цивилизация е след близкоизточната, а Хор, Озирис, Изида са епигони на християнския "пантеон". Четох навремето фоменковците - те твърдяха нещо, че египетската цивилизация е средновековна, а раждането на Христос е отместено с 1000 години в посока на древността... Така, че кой от кого - всичко е старателно завуалирано от страха да не бъде обявено за плагиатство. Между другото, Хорус, и Христос, и Кристос, и Кръстю наистина звучат много подобно...
| |
|
доста от светогледа си дължа на теб, ХОР+БАТ
Благодаря !
| |
|
+ Пази Свештенно-то (С)лово отъ (З)ловоние-то!
| |
|
!
| |
|
+ А уважавания отъ менъ Илия Луковъ, не посме да Сложи това мото и знака на ХОРъ, за най дълго-то хоро, преди три, тшетри години!?
+ Знака беше много красивъ - отсветенъ въ бело, зелено и тшервено отъ горе на доле!
| |
Тема
|
Re: КРСТьо Воскресе !
[re: Ziezi]
|
|
Автор |
Tpaвъл (бунтар) |
Публикувано | 11.04.07 20:02 |
|
Понеже zooвотното от "Езикознание" ми затри този въпрос (както впрочем е затривало и други неща, които излизат извън обхвата на капаците му), го задавам тук. Какво точно означава "воистина возкресе" - "наистина възкръсна", "в истина възкръсна" или "за истина възкръсна"? Моля, не ползвайте сравнителни текстове от гръцки, латински или мозамбикски, интересува ме какво е значението на (старо)българския израз.
| |
|
а има ли "старобългарски" - с граматика, с речници? Известно е, че когато Шарлеман започва да възстановява и да доизмисля латинския, първото, което прави, е да заповядва да се издадат граматики (тривии)... А Симеон да е правил такова нещо? Или Светите Седмочисленици?
| |
Тема
|
Re: КРСТьо Воскресе !
[re: д-pOxБoли]
|
|
Автор |
TlNlT (минаващ) |
Публикувано | 12.04.07 19:19 |
|
Латинския е силно преправен и изкилиферчен!? За да не се види близостта със българския!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|