|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Върбишкия проход
|
|
Автор |
tzadek37 (старовремец) |
Публикувано | 05.11.06 22:39 |
|
Чувал съм, че съществуват няколко теории за това къде точно се е състояла битката на Крум и Никифор. Някой да знае достоверни изследвания по темата. И евентуално кой византийски хронист да погледна за подробности около битката. Мерси предварително.
| |
|
Хайде де, нали се занимавате с история - никой ли не знае?
| |
Тема
|
Re: Върбишкия проход
[re: tzadek37]
|
|
Автор |
koмитa (български) |
Публикувано | 05.11.06 22:58 |
|
Ти не учеше ли история?
| |
Тема
|
[re: koмитa]
|
|
Автор |
tzadek37 (старовремец) |
Публикувано | 05.11.06 23:09 |
|
Да, приятелю. А пък ти на въпроса ми отговаряш с въпрос. Просто се нуждая от информация по темата. Не ми се влиза в личен разговор. Ако някой тук знае теории за точното място на битката между Крум и Никифор и кой византиец е описал битката моля да пише. Ако не - здраве да е! Благодаря.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tonza (минаващ) |
Публикувано | 05.11.06 23:41 |
|
Ми питай бачо си гугл.
http://www.promacedonia.org/vz1a/vz1a_prit_07.html
| |
|
Батка,
Тоз клуб е за избване на туркофилски комплекси и за реклама и набиване на политически течения. Ориентирай се в друг форум
| |
|
верно ли от форум История ме съветват да търся в гугл факти от българскатаистория?! Малиииииииии. Да сте живи и здрави и приятно обсъждане ...на каквото там обсъждате.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tonza (минаващ) |
Публикувано | 06.11.06 00:42 |
|
Дадох ти връзка към главата от книгата на Златарски за тази битка. С много извори и теории къде точно е била.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Лил () |
Публикувано | 06.11.06 10:31 |
|
Най-вече Теофан, също така и Зонара, и Анонимния ватикански разказ (Scriptor Incertus). Има ги на Крораина в сканираните ЛИБИта-ГИБИта.
Мисля, че точното място не беше упоменато, само нещо от рода на "в планините". Редактирано от Лил на 06.11.06 10:32.
| |
Тема
|
[re: Лил]
|
|
Автор |
tzadek37 (старовремец) |
Публикувано | 06.11.06 13:00 |
|
Благодаря и на двама ви.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|