|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Кога спираме да си вярваме?
|
|
Автор |
komita (непокорен) |
Публикувано | 16.12.05 20:57 |
|
Кога българите губят вярата в собствените национални сили? Известно е че след 1878г. българите са един народ във възход, с огромна национална енергия, вяра в собствените сили, предприемчивост и самочуствие. В един момент обаче българите се обезверяват и започват да смятат че нищо не зависи от тях, че са обречени и т.н. Според някои за това е виновен комунизма, но аз смятам че това се е случило още след Двете Национални катастрофи 1913 и 1918г. Какво е вашето мнение, кога се е случило това цялостно нещастие за българите, на какво се дължи и още ли се намираме под негово влияние?
| |
Тема
|
Re: Кога спираме да си вярваме?
[re: komita]
|
|
Автор |
Last roman (PRAEFECTUS URBI) |
Публикувано | 16.12.05 21:39 |
|
Мисля, че след междусъюзническата...
Ad majorem pharmacie gloriam!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gogga (непознат) |
Публикувано | 16.12.05 21:55 |
|
kolko sa si viarvali bylgarite go e napisal zahari stoyanov
| |
Тема
|
[re: gogga]
|
|
Автор |
komita (непокорен) |
Публикувано | 16.12.05 21:57 |
|
Написал като начална дата 1878г., а за това колко са си вярвали българите преди 1878г. ТИ прочети д-р Стоян Чомаков!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gogga (непознат) |
Публикувано | 16.12.05 22:14 |
|
zashto az na zahari mu viarvam,ti da ne bi da symniavash v negovite dumi?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Rex Mysorum (АБ-original) |
Публикувано | 16.12.05 22:19 |
|
Кога спираме да си вярваме?
Когато започват да ти втълпяват, че
а) не можеш да взимаш собствени решения, защото си дребен и незначителен, че умираш и смъртта е само въпрос на време, а за големите решения си има Големи и Великосилни братя, на които е отредено да са вечни.
Това продължава и до днес.
б) не можеш да обработваш сам земята си и да доиш сам кравата си, затова ТРЯБВА да ги дадеш на кооперацията. "Желателно" е да отстъпиш на съседа и половината си двор, за да сте РАВНИ В НИЩОТО и с имота си. "Желателно" е дори да се усмихваш на тази справедливост.
Това продължава и до днес, но с леко друг фасон.
в) "желателно" е да не ходиш на църква, защото науката е установила, че няма Бог, а пък не се знае дали свещеникът не е от "онези", дето много си въртят очите и пишат на "бог" кой спазва или не спазва "желателните" разпоредби.
Това продължава и до днес, но вместо да пишат доноси срещу вас, свещениците се избиват, разколват и са обърнали верата в бизнес.
---
След като са те "обрязали" материално и духовно, можеш ли да продължиш да си вярваш? Горните събития с коя епоха ти се връзват най-добре?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vencci (ХОРОСКОПИЕ) |
Публикувано | 16.12.05 22:31 |
|
Възможен отговор :
"Когато осъзнават безхаберието и безкруполната арчност на своите след освобожденски "политически" водачи, довели до днешното състояние на нихилизма и апатията към собствената си историческа съдба и мисия".
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Лил () |
Публикувано | 17.12.05 17:26 |
|
А защо с така сигурност заявяваш, че НЕ си вярваме? За мен това въобще не е аксиоматично ясно.
Честно казано, първо недочетох заглавието и го разбрах като "кога спираме да вярваме", т.е. кога българския народ престава да възприема православието като основа на мирогледа си - стори ми се интересен въпрос.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Лил () |
Публикувано | 17.12.05 17:26 |
|
А защо с така сигурност заявяваш, че НЕ си вярваме? За мен това въобще не е аксиоматично ясно.
Честно казано, първо недочетох заглавието и го разбрах като "кога спираме да вярваме", т.е. кога българския народ престава да възприема православието като основа на мирогледа си - стори ми се интересен въпрос.
| |
Тема
|
[re: Лил]
|
|
Автор |
gogga (непознат) |
Публикувано | 18.12.05 09:03 |
|
аксиоматично ясно е,че си вярваме:
1. Българите онователи на всички древни цивилизации
2.Втори по интелект след еврейте(скромността краси човека)
3.Най-големите пиячи
4.Най-добрите ебачи(лат. любовник-балкански ебач)
5.Най-добрите футболисти(стига световната конспирация да не ни режеше толкоз много чрез съдиите)
6.Владетели на 3 морета,10 реки поплави и 5 океана.
7.Най-добрите майстори на аба,кисело зеле,тюрлю гювеч и свински сушеници
8.Най-красивите жени(блестящо реализирани от планета-пайнер)
Ако ти е малко това кажи-има много
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|