|
Тема
|
История на българия
|
|
Автор |
gogolino (начинаещ) |
Публикувано | 30.04.05 23:19 |
|
попаднах на следната страница
смятате ли че статията е добра?
оказа се че има и българска подобона сраница но е силно неразвита и няма почти нищо в нея.
какво мислите и за двете статии? Има и много интересна дискусия в анг част относно различни исторически спорове с Румъния. Какво мислите за тях?
| |
|
Ами мисля, че трябва да се вземе участие в дискусията Прочетох мненията там и разбрах, че според авторът на голяма част от английската статия българите нямат нищо общо с траките, затова не трябвало да се споменават в историята на България. Не съм съгласен с това становище.
От друга страна забелязах как мнението на румънци и българи по отношение на траките съвпада - двете страни свързват миналото си с тях. Трудно е да се спори без привеждането на солидни доказателства, но пък трябва да се спори, когато се изтъкват доводи, които също не са подкрепени.
Като например това, че прабългарите дошли и били асимилирани от огромните маси "славяни", които странно защо също нямат нищо общо с траките.
В крайна сметка ако литовския език според някои траколози е бил толкова близък до тракийски не излиза ли, че траките са обитавали един много по-голям ареал от Балканите до Балтийско море??? Което някакси предполага, че дори и през 5-6 век Балканите да са били заселени от "славяни" тия славяни са също толкова траки, колкото и по-старите:>>>
| |
|
Албанският е близък до тракийския...за сходството на втория с литовския за пръв път чувам/чета.
Коронацията предстои.
| |
|
ТОЧНО ШИПТЪРИТЕ ЛИ ГИ НАБЕДИ ЗА ТРАКИ??
Dulce et decorum est pro patria mori!
| |
|
Имайки предвид близкия/идентичния произход на траки и илири...
Коронацията предстои.
| |
|
Ами Дуриданов говори, че литовски е близък до тракийския и не само той....
Според някои учени трябва да се говори за Балто-славянски езици като те произлизат от тракийски:>>>
Иначе работата е доста объркана, но нека да не намесваме лингвистиката толкова в тази тема..
A пyк според този сайт да речем тракийски е сходен с арменски?!?!?!
The Thracian Branch
This branch is represented by a single modern language, Armenian. It has its own script....
Armenian
Two extinct languages from this branch are Thracian (spoken by Spartacus) and Phrygian (spoken in ancient Troy).
| |
|

Коронацията предстои.
| |
|
Нищо не знам за блозостта на траки и илири в езиково отношение.
Дайте повече инфо!!!!!!!!
| |
|
Предлагам който има информация да го напише не само тук ами и в уикипедия. Дали ще е на бг или на английски няма значение, смятам че така повече хора ще имат достъп до това.
От мненията в този клуб знам че има много интелигентни хора, които биха могли много да допринесат за достъпноста на тази информация, а прибавянето в википедията става много лесно, просто натискаш на редактирай (или edit) в английската част и можеш да промениш всички, и моментално излиза.
Ще се радвам начетени хора като вас да редактират там, защото много ме интересува история, ама в интернет нещата не са много систематизирани и са малко хаотични.
А иначе и аз съм чувал че траките и албанците имат нещо общо. В английската уикипедия пише: Some believe the Albanians to be descendants of the Illyrians, but this is controversial. Така че май не е съвсем ясно. Прегледайте:
Тук пък е бг страницата в уикито, която е все още доста бедна:(
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8
ПС извинявам се че така се измести страницата на страни, ама незнам как да го оправя.
Поздрави на всички:)Редактирано от gogolino на 04.05.05 21:21.
| |
|
|
|
|