|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
Отново бланширани розичи от карфиол, но този път запечени с няколко вида сиренца - топени, пушени, кашкавал....
И гъбки.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част III
[re: martyr]
|
|
Автор |
Kapинka (членка) |
Публикувано | 19.10.11 17:45 |
|
С неоценимата помощ на сестра ми, днес бяха приготвени:
- супа топчета по импровизирана рецепта;
- пиле с картофи с гювеч;
Аз сега малко се възстановявам от една операция и дори едни чинии не мога да измия :-( Днес се справих само с беленето на картофите. Много ми е досадно да не мога да готвя :-(
| |
|
Kapинka , бързо оздравяване.
Рибена чорба и тирамису
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
Да, яйца и мляко са - като крем карамел и тиква.
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Тиква по
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 20.10.11 10:36 |
|
Вкъщи казваме на този десерт тиквел=тиква+крем-карамел.
Ти слагаш ли канела?
| |
Тема
|
Re: Тиква по
[re: Фиши]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 20.10.11 10:43 |
|
Да, накъде тиква без канела. Около 1/3с.л.
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
Благодаря, Боби!
Днес може би ще опитаме твоята тиква. Стига благоверния или сестра ми да имат време да я приготвят под зоркия ми поглед :-) Само не разбрах - вариш ли предварително тиквата или направо всичко се слага в тавата и се пече?
Редактирано от Kapинka на 20.10.11 12:14.
| |
|
предполагам,че имаш предвид тиква по Севлиевски.
Около 1200гр. чиста тиква нарязана на парченца с 1ч.ч. захар и 50мл. вода печеш под фолио 35мин. на макс. Намаляваш на 170градуса. Слагаш тавичката с тиквата в по-голяма тава с хладка вода. Заливаш тиквата със смес от 1л. мляко, 7 разбити яйца,1/2ч.л. санела, 1ч.ч. захар, 1 ванилия, объркваш и печеш вече без фолио,още около час. След изпичането в тавата с тиквата отдолу има вода, но това да не те притесняма. Важно е крем карамелът да е станал, като на снимката, която съм показал.
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
Това с двете тави ще е сложно, че май нямам подходящи, но ще го помисля. И без това днес ме зарязаха всички и няма кой да го сготви :-)
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част III
[re: martyr]
|
|
Автор |
PipilotaV. ( 0-) |
Публикувано | 20.10.11 18:19 |
|
Ще пътувам за няколко дни и оставям дъщеря ми да се разпорежда с една тава пилаф с ориз, спанак, гъбки и бейби- морковки, който залях със заливка като за мусака и стана много вкусен. Освен това й приготвих и картофена супа, която сгъстих с малко готварска сметана и придоби много нежен вкус, и банички със сирене. Останалото са пици в камерата, плодове и други полуготови специалитети като за гладни тинейджъри, викащи неволята.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|