Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:58 17.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема "Авторска" пиле с магданознови [re: martyr]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано01.10.11 17:49



Едно пиле
4 връзки магданоз нарязяни на едро
1 връзка зелен лук нарязана на едро
1 глава кромид лук нарязана на ситно
2 големи моркова настъргани на средно
1/2 връзка пресен джоджен
1/2 ч.л. чер пипер
сол на вкус

За застройка
2 яйца и 2-3 с.л. вода
2 с.л. брашно
4 с.л. кисело мляко
сока на 1/2 лимон

Запържват се луците и морковите с нарязаното на порции пиле. Налива се гореща вода да покрие месото и се посолява. След 25-30 минути се добавя магданоза и джоджена. Общо месото да ври 40-45 минути. Прави се смес от разбитите яйца с малко вода и брашното в отделен съд. Добавя се киселото мляко и се разбива. Добавя се лимоновия сок и се разбива. Сместа се прибавя постепенно с разбъркване в тенжерата с пилето. Вари се на бавен огън до сваряване на брашното и яйцата.

Да ви е сладко.





Тема Re: Кой какво ще готви утре? Част IIIнови [re: martyr]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано01.10.11 19:19





Направих сефтето на тазгодишните тикви.

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Кой какво ще готви утре? Част IIIнови [re: bobiO8]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано01.10.11 19:36



Прилича на рачел. Днес спретнах мусака, а след обяд направих кифлички с пълнеж от черешово сладко. Стават и за сутрешна закуска.



Тема Re: Кой какво ще готви утре? Част IIIнови [re: bobiO8]  
Автор chavdar4e (бивше 4ave)
Публикувано01.10.11 21:05



Бързо казвай как, че ми потекоха лигите по клавиатурата





Тема Re: щруделнови [re: martyr]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано02.10.11 16:50





Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Кой какво ще готви утре? Част IIIнови [re: chavdar4e]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано02.10.11 16:57



Нищо особено. Нарязваш добре узряла обелена тиква на парченца с дебелина около 1см. Когато се напълни тавата- моята е с височина 4см., слагаш 1ч.ч. захар, 1ч.ч. вода и 2с.л. олио.Под фолио печеш 1час на 220градуса, вадиш, слагаш оше 1ч.ч. захар отгоре увеличаваш на макс фурната и допичаш още около 35-40мин.
Отделно карамелизираш захар и разреждаш с масло и вода. Заливаш с него порцията тиква. Става и с готов топинг карамел.
Добър апетит!

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: щруделнови [re: bobiO8]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано02.10.11 17:47



Олеле, Бобииииии, прекаляваш.






Тема Re: нещо диетично, сезонно -нови [re: PipilotaV.]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано02.10.11 20:40



една крем супа с карфиол,картофи,моркови и печени чушки с кондензирано мляко



Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: нещо диетично, сезонно -нови [re: bobiO8]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано03.10.11 09:22



И крутони, и крутони...






Тема Кога готвите?нови [re: bobiO8]  
Автор Monica123 (новак)
Публикувано07.10.11 19:25



Много хубави ясния и снимки.......Само се чудя с колко свободно време разполагаш?????Колко пъти в седмицата готвиш?
Аз - сготвям 2 неща в неделя,после към четвъртък пържа яйка +салата+ саламче и сиренце ( примерно ).В петък НИКОГА НЕ ГОТВЯ - пица, китайско.....
В събота сме някъде навън или на гости. Ако аз имам гости разбира се, че готвя. И пак неделя...........






Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.