|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
"Авторска" пиле с магданоз
[re: martyr]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 01.10.11 17:49 |
|
Едно пиле
4 връзки магданоз нарязяни на едро
1 връзка зелен лук нарязана на едро
1 глава кромид лук нарязана на ситно
2 големи моркова настъргани на средно
1/2 връзка пресен джоджен
1/2 ч.л. чер пипер
сол на вкус
За застройка
2 яйца и 2-3 с.л. вода
2 с.л. брашно
4 с.л. кисело мляко
сока на 1/2 лимон
Запържват се луците и морковите с нарязаното на порции пиле. Налива се гореща вода да покрие месото и се посолява. След 25-30 минути се добавя магданоза и джоджена. Общо месото да ври 40-45 минути. Прави се смес от разбитите яйца с малко вода и брашното в отделен съд. Добавя се киселото мляко и се разбива. Добавя се лимоновия сок и се разбива. Сместа се прибавя постепенно с разбъркване в тенжерата с пилето. Вари се на бавен огън до сваряване на брашното и яйцата.
Да ви е сладко.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част III
[re: martyr]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 01.10.11 19:19 |
|
Направих сефтето на тазгодишните тикви.
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част III
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
dama_spatia (зеленоока) |
Публикувано | 01.10.11 19:36 |
|
Прилича на рачел. Днес спретнах мусака, а след обяд направих кифлички с пълнеж от черешово сладко. Стават и за сутрешна закуска.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част III
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
chavdar4e (бивше 4ave) |
Публикувано | 01.10.11 21:05 |
|
Бързо казвай как, че ми потекоха лигите по клавиатурата
| |
|
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част III
[re: chavdar4e]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 02.10.11 16:57 |
|
Нищо особено. Нарязваш добре узряла обелена тиква на парченца с дебелина около 1см. Когато се напълни тавата- моята е с височина 4см., слагаш 1ч.ч. захар, 1ч.ч. вода и 2с.л. олио.Под фолио печеш 1час на 220градуса, вадиш, слагаш оше 1ч.ч. захар отгоре увеличаваш на макс фурната и допичаш още около 35-40мин.
Отделно карамелизираш захар и разреждаш с масло и вода. Заливаш с него порцията тиква. Става и с готов топинг карамел.
Добър апетит!
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
Олеле, Бобииииии, прекаляваш.
| |
|
една крем супа с карфиол,картофи,моркови и печени чушки с кондензирано мляко
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
И крутони, и крутони...
| |
|
Много хубави ясния и снимки.......Само се чудя с колко свободно време разполагаш?????Колко пъти в седмицата готвиш?
Аз - сготвям 2 неща в неделя,после към четвъртък пържа яйка +салата+ саламче и сиренце ( примерно ).В петък НИКОГА НЕ ГОТВЯ - пица, китайско.....
В събота сме някъде навън или на гости. Ако аз имам гости разбира се, че готвя. И пак неделя...........
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|