|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Татарски бифтек-още малко помощ!
[re: Mitre]
|
|
Автор |
AGLER () |
Публикувано | 12.01.10 16:17 |
|
"Здрав организъм" не помага при това заболяване.
Заразяването пък обикновено не става от НЕДОГОТВЕНО месо, защото
не знам кой би могъл да яде полусурово глиганско. Обикновено го задушаваш докато се развари на конци, иначе не става за плюскане.
В 99% заразяването става по най тривиален начин от домашно приготвени суджуци с глиганско или заразено свинско, които по принцип се ядат или сурови или само леко се запичат на тигана или скарата.
| |
Тема
|
Re: Татарски бифтек-още малко помощ!
[re: AGLER]
|
|
Автор |
Mitre (шоп [О.З.]) |
Публикувано | 12.01.10 17:45 |
|
Предполагам че си прав, от написаното до сега от теб се впечатлявам че си интелигентин мръвкар.
Глиганско...ял съм доста много количества опушена глиганска шунка, от глигани вихреещи се в диви и недостъпни всекиму места...И още рипам, май местата са наред.
За съжаление (или късмет) нямам достъп през последните години до домашно приготвени суджуци. Чат пат ям купешки (СТРАХОТНО скъпи 'ма и страхотно вкусни) и както вече казах - още рипам.
Обаче мерси за съветите, за в бъдеще ще знам - ще ям домашни суджуци само на следващия ден след като се уверявам че всички яли ги вчера са живи и здрави и без коремни болки!
Frankly, my dear, I don't give a damn!!!
| |
Тема
|
Re: Татарски бифтек-още малко помощ!
[re: Mitre]
|
|
Автор |
AGLER () |
Публикувано | 12.01.10 17:53 |
|
за в бъдеще ще знам - ще ям домашни суджуци само на следващия ден след като се уверявам че всички яли ги вчера са живи и здрави и без коремни болки!
Коремните болки започват на 3-4 ден след консумацията на заразено
месо, така че внимавай!
| |
Тема
|
Re: Татарски бифтек-още малко помощ!
[re: AGLER]
|
|
Автор |
abettor (адвокат) |
Публикувано | 12.01.10 17:57 |
|
Абе не знам, ама с вашите писания ме уплашихте и май няма да ям татарски бифтек!
| |
Тема
|
Re: Татарски бифтек-още малко помощ!
[re: abettor]
|
|
Автор |
Mitre (шоп [О.З.]) |
Публикувано | 12.01.10 18:12 |
|
Да ти перефразирам Кингсли Еймис "Trust your wine' merchant": Проучи касапите/ресторантьорите наоколо и вярвай на професионалистите, особено ако са ти сътрапезници. Това е моя принцип (един от малкото които имам, аз съм по принцип безпринципен) и за сега рипам. Ще си умра с подаграта която си култивирам вече...'нам колко си години, като активен борец срещу холестерола!
Frankly, my dear, I don't give a damn!!!
| |
Тема
|
Re: Татарски бифтек-още малко помощ!
[re: abettor]
|
|
Автор |
AGLER () |
Публикувано | 12.01.10 19:20 |
|
Споко.
Червейчето го има само в свинското,не в телешкото!
Телетата не плюскат мърша.
Не пропускай да си направиш татар бифтек.
| |
Тема
|
Re: Татарски бифтек-още малко помощ!
[re: AGLER]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 12.01.10 19:40 |
|
Изключително ценна схема, благодаря ти още веднъж!
| |
Тема
|
Re: Татарски бифтек-още малко помощ!
[re: Mitre]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 12.01.10 19:50 |
|
Митре, не си прав в частта за мляното и кълцаното.
...но от друга страна не всеки има възможност да кълца месо.
Всеки нормален човек с остър нож в ръката и желание да свърши работа МОЖЕ без всякакви проблеми да си накълца месо на много ситно.
Друг въпрос е, ако и двете му ръце са в...
Още повече, че става въпрос за едно от най-нежните като структура парчета месо от животното.
От друга страна, ако не бъдем фанатици на рецептата, едно едросмляно месо по нищо не се отличава вкусово от кълцаното.
Между другото, когато е създавана рецептата, много силно се съмнявам, че нежното конско филе при кавалеристите е могло да се прави по друг начин, освен чрез накълцване на ситно.
Едва ли са си носили със себе си машинка за мелене на месо...
| |
Тема
|
Re: Татарски бифтек-още малко помощ!
[re: AGLER]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 12.01.10 19:56 |
|
Явно и Митре, и аз, че и хиляди други лакомници като нас, сме минали между капките...
Засега. Ако не си извадим съответните заключения...
| |
Тема
|
Re: Минаването между капките и др....
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
Mitre (шоп [О.З.]) |
Публикувано | 14.01.10 15:23 |
|
Темата беше за стек' тартар. Който по принцип е от ситно накълцано ТЕЛЕШКО филе и както Аглера обясни - тук опасност от мършоядни телета нЕма.
За суровото/не/полу/обработено термично свинско/глиганско: Освен опушена сурова шунка (прословутата итал'янска Прошуто крудо и лакомии от местните авджии) май 'сичко свинско минава скара при мен. Изключенията са разни магазински лакомии но на ТЕЗИ магазини вярвам (и съм техен клиент към 30++г) та и тук съм наред май.
Български "домашни" суджуци не съм пробвал към 10-12 г и смятам да не рискувам след диаграмата на Аглер и постингите му. Това са ми заключенията, за сега
Frankly, my dear, I don't give a damn!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|