|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Рецепта за туршия
|
|
Автор |
Jesica () |
Публикувано | 03.11.07 05:41 |
|
Здравейте!
Някой знае ли бърза и ефектна рецепта за домашна туршия?
Редактирано от минaвaщa на 07.11.07 14:13.
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: Jesica]
|
|
Автор |
Xevi () |
Публикувано | 03.11.07 07:40 |
|
Тази година направих тази: и мисля, че се получи доста успешно.
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: Jesica]
|
|
Автор |
Taня16O2 (хей ръчички, хе) |
Публикувано | 03.11.07 08:14 |
|
Виж тук или по-точно
Редактирано от Taня16O2 на 03.11.07 08:16.
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: Xevi]
|
|
Автор | gogoBravo (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.11.07 12:17 |
|
Малко ми се вижда множко захарта....А я правя същата само дето има и зеле и с по една лъжица сол и захар на литър
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: Jesica]
|
|
Автор |
trimimi (the best) |
Публикувано | 04.11.07 20:25 |
|
А пък аз тази година се опитах с подправката на доктор Йоткер , някакъв Fix бях пробвала миналата година на едно гости и ми хареса много защото не е варена и е много хрупкава , а най вече е супер лесно . Каквото и да направиш е добре - успех !
О,неразумни...ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!!!
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: Jesica]
|
|
Автор | нeзнaм (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.11.07 22:12 |
|
Моркови, карфиол, зелени домати(може и без тях), корнишончета, хрян, целина, магданоз, чесън-режат се на не много дребно.Редят се в трилитров буркан,налива се оцет до реката на буркана, добавят се по три супени лъжици сол и захар, долива се с гореща вода.Престоява седем дни, като се обръща един ден на гърло, един ден на дъно.Аз обаче, не чакам седем дена...
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: нeзнaм]
|
|
Автор | oля (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.11.07 20:03 |
|
не разбрах до къде е оцета.
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: oля]
|
|
Автор | нeзнaм (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.11.07 14:52 |
|
Много умно от моя страна...До реЗката...
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: Xevi]
|
|
Автор | Jesica (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.07 07:15 |
|
Blagodarq Ti! Izglejda naistina strahotna, 6te opitam!:)
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: Taня16O2]
|
|
Автор | Jesica (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.07 07:17 |
|
Strahotni sa! Blagodarq ti:)
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: trimimi]
|
|
Автор | Jesica (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.07 07:20 |
|
Ne sum zapoznata s negovite podpravki..No shte se zainteresuvam.
Az li4no sushto haresvam mnogo nevarenite turshii!
Blagodarq ti za "uspehs"!
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: нeзнaм]
|
|
Автор | Jesica (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.07 07:23 |
|
Super zvu4i!! I e presni4ka..Shte opitam i az!:)
Dano si napravila dostatu4no:)
| |
Тема
|
Re: Recepta za turshiq :)
[re: Jesica]
|
|
Автор | нeзнaм (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.07 16:26 |
|
Никога не е достатъчно...А наистина е много лесна и невероятно вкусна!
| |
Тема
|
Re: Рецепта за туршия
[re: Jesica]
|
|
Автор |
CУ (изрод) |
Публикувано | 14.11.07 14:04 |
|
Нареждаш по желание - карфиол, моркови, корнишончета, зелени домати, зеле, чушки и целина (корените, дръжките, листата - всичко).
На дъното на съда слагаш - по няколко зърна - бахар, черен пипер, кориандър; 1-2 лъжици синапено семе (аз сложих по 1.5 с. л. синапено семе на 3 литра съд) и 1-2 дафинови листа
Правиш марината със следното съотношение
1 част сол
2 части захар
6 части оцет (винен!)
12 части вода
(забъркваш количество съобразно количеството зарзават)
Маринатата не се загрява, вари или нещо подобно - само разбъркваш, докато се разтворят солта и захарта (става бързо).
Като залееш продуктите, слагаш и малко мед (1-2 с.л. на 3-литров съд) - има консервиращ ефект.
Туршията е готова за седмица. Не се друса, не се обръща, не се претаква - само броиш до 7 (дни) и ядеш :)
заб. Трайността й не е безкрайна, така че я дръжте на балкона или друго студено място.
2. заб. При консумиране става много свежарско, ако я овкусите със зехтин и накълцан праз или кромид.
На мен това ми е любимата туршия - става хрупкава, не е мазна като класическата царска и единствената "врътня" е почистването и нарязването на зеленчуците.
Да ви е сладко!
Ветровете духат от хората с ниско налягане към хората с високо налягане...
| |
Тема
|
Re: Рецепта за туршия
[re: CУ]
|
|
Автор |
Jesica () |
Публикувано | 04.12.07 18:54 |
|
Mersi strahotno mnogo!!
Da ti e sladi4ko i na teb:)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|