Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:50 21.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Re: Recepta za turshiq :)нови [re: trimimi]  
АвторJesica (Нерегистриран)
Публикувано12.11.07 07:20



Ne sum zapoznata s negovite podpravki..No shte se zainteresuvam.
Az li4no sushto haresvam mnogo nevarenite turshii!
Blagodarq ti za "uspehs"!





Тема Re: Recepta za turshiq :)нови [re: нeзнaм]  
АвторJesica (Нерегистриран)
Публикувано12.11.07 07:23



Super zvu4i!! I e presni4ka..Shte opitam i az!:)
Dano si napravila dostatu4no:)





Тема Re: Recepta za turshiq :)нови [re: Jesica]  
Авторнeзнaм (Нерегистриран)
Публикувано12.11.07 16:26



Никога не е достатъчно...А наистина е много лесна и невероятно вкусна!





Тема Re: Рецепта за туршиянови [re: Jesica]  
Автор (изрод)
Публикувано14.11.07 14:04



Нареждаш по желание - карфиол, моркови, корнишончета, зелени домати, зеле, чушки и целина (корените, дръжките, листата - всичко).
На дъното на съда слагаш - по няколко зърна - бахар, черен пипер, кориандър; 1-2 лъжици синапено семе (аз сложих по 1.5 с. л. синапено семе на 3 литра съд) и 1-2 дафинови листа

Правиш марината със следното съотношение
1 част сол
2 части захар
6 части оцет (винен!)
12 части вода
(забъркваш количество съобразно количеството зарзават)

Маринатата не се загрява, вари или нещо подобно - само разбъркваш, докато се разтворят солта и захарта (става бързо).

Като залееш продуктите, слагаш и малко мед (1-2 с.л. на 3-литров съд) - има консервиращ ефект.

Туршията е готова за седмица. Не се друса, не се обръща, не се претаква - само броиш до 7 (дни) и ядеш :)

заб. Трайността й не е безкрайна, така че я дръжте на балкона или друго студено място.

2. заб. При консумиране става много свежарско, ако я овкусите със зехтин и накълцан праз или кромид.

На мен това ми е любимата туршия - става хрупкава, не е мазна като класическата царска и единствената "врътня" е почистването и нарязването на зеленчуците.

Да ви е сладко!



Ветровете духат от хората с ниско налягане към хората с високо налягане...


Тема Re: Рецепта за туршиянови [re: CУ]  
Автор Jesica ()
Публикувано04.12.07 18:54



Mersi strahotno mnogo!!

Da ti e sladi4ko i na teb:)






Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.