|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Re: ?Любимата ви рецепта с кайма?
[re: Пoли]
|
|
Автор |
Debora (без титла) |
Публикувано | 30.09.03 07:24 |
|
Никой ли не обича кюфтета със сос?
А шницел от кайма?
| |
Тема
|
Re: ?Любимата ви рецепта с кайма?
[re: Пoли]
|
|
Автор |
Di5 () |
Публикувано | 30.09.03 07:26 |
|
Това са малки кюфнеци върху картофено пюре и отгоре се поливат със запържен червен пипер във масло или в мазнината в която са пържени кюфтенцата.
| |
Тема
|
Re: ?Любимата ви рецепта с кайма?
[re: Пoли]
|
|
Автор | вpaчaнka (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.09.03 08:45 |
|
Доматите са според сезона,слагай смело,важно е да не е водно.Благодаря.
| |
Тема
|
Re: ?Любимата ви рецепта с кайма?
[re: Debora]
|
|
Автор |
lenny (усмихната) |
Публикувано | 30.09.03 12:22 |
|
Ето ви още една бърза и много готина рецепта: Значи каймата подправям като за кюфтета - слагам босилек, лук, магданоз, черен пипер и всякакви други подправки които си слагате в каймата след това разстилам каймата в тавичка предварително намазана с мазнина. След това нарязнам на кръгчета кренвирши - 2-3 броя, колбас, кашкавал, сирене /може само бяло, може и синьо - ако сте сигурни че всички го обичат/ нареждам всичко това отгоре върху каймата и леко го напъхвам в нея. Може да се добавят и гъби и кисели краставички след това пека на умерена фурна и малко преди да го извадя настъргвам малко кашкавал и го разстилам отгоре. Става просто чудна мозайка - режа го на квадратни или триъгълни парчета и го сервирам със салати задушени зеленчуци или с картофено пюре.
Да ви е сладко
Редактирано от lenny на 30.09.03 12:24.
| |
Тема
|
Re: ?Любимата ви рецепта с кайма?
[re: lenny]
|
|
Автор |
Лyничka (неземна) |
Публикувано | 30.09.03 19:50 |
|
Много ми хареса тази рецепта, само 4е можеш ли да ми кажеш колко трябва да е дебела каймата когато е разстлана в тави4ката? Малко глупав въпрос, но се надявам да ми простиш
Omnia vincit amor
| |
Тема
|
Re: ?Любимата ви рецепта с кайма?
[re: BИ]
|
|
Автор | memo (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.09.03 21:56 |
|
Мойта рецепта е следната:
Задушавам леко 1 глава нарязан на дребно лук и добавям каймата, да се позадуши и тя. След това слагам нарязани на ситно моркови, зелени стебла целина, чушка (ако обичаш люто тук е момента за лютата чушка и чили сос). След това изсипвам консервите боб и доматеното пюре. Да не забравя-сол, червен пипер, и аз лично слагам риган. Понеже боба ми е готово сварен, го оставям да поври около 15-20 мин-колкото да омекнат зеленчуците.
Яла съм и варианти-поръсен с настърган Чедър, и с натрошени бисквити, а също и с различни видове боб и все ми е много вкусно. Да ти е сладко и на тебе!
| |
Тема
|
Re: ?Любимата ви рецепта с кайма?
[re: memo]
|
|
Автор |
Чepпak (познат) |
Публикувано | 01.10.03 12:51 |
|
Е, тука съм шашнат! Какво е това "чили"? Доколкото знам е нещо люто - сос, чушка. Но ястие "чили" не съм срещал! Всъщност, не съм учуден от наименованието, а от същността му! Вие с ВИ си говорите за него, като че ли е нещо често срещано, а аз все едно сега съм се появил на бял свят - дори не съм чувал за подобно ястие! Разбирам, че е от кайма и боб, но е нещо ново за мен! Я, ако обичаш, разкажи по-подробно за него! Непременно ли трябва да е с черен боб и задължително ли е да е от консерва? Ако е със суров как се процедира? Не, че не предполагам как, но ще ми е по-лесно да ми кажеш ти!
Благодаря предварително!
| |
Тема
|
Re: ?Любимата ви рецепта с кайма?
[re: Лyничka]
|
|
Автор |
lenny (усмихната) |
Публикувано | 01.10.03 13:19 |
|
ми аз правя "дозата" с един килограм кайма и си имам една тава в която я правя всеки път - ми около два пръста ми се струва че ще да е дебела каймата - и забравих да кажа че в каймата слагам и яйце.
| |
Тема
|
Re: Chili Con Carne
[re: Чepпak]
|
|
Автор | ellina (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.10.03 13:25 |
|
Предполагам, че за това става дума.
американска манджа с месо ( con carne) и чили - чушлета или на прах, a също и различни видове боб.
било е ястие на бедните, но се приготвя лесно и е много вкусно.
| |
Тема
|
Re: ?Любимата ви рецепта с кайма?
[re: Чepпak]
|
|
Автор | мeмo (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.10.03 16:12 |
|
За американския континент чилито е нещо традиционно. Не съм сигурна, но май че родината му беше Мексико.
Във всеки случай е много вкусно, традиционно се прави много люто и с черен боб, но има всякакви вариации. Забравих-гъсто е, не е чорбесто. Като го правя с консервиран боб не слагам допълнително вода.
А колкото за боба - ако искаш, можеш да го свариш предварително, ама става дълга и широка. Много по-бързо и удобно ми е, като бухна готово сварения боб направо в тенджерата с каймата.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|