|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
коледни сладки
|
|
Автор | Boro (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.12.02 12:56 |
|
Търси се рецепта(и) за коледни сладки; по възможност, по-леснички, че сме начинаещи в готвенето.
Мерси за помощта.
| |
Тема
|
Re: коледни сладки
[re: Boro]
|
|
Автор |
lmma (нова) |
Публикувано | 10.12.02 00:16 |
|
Ето една рецепта и от мен:
125 гр орехи, 250 гр масло, 400 гр захар, 2 яйца, 400 гр брашно, малко сол, 1 ч.л. сода бикарбонат.
Отделно 100 гр обелени бадеми, 1 жълтък.
Орехите се смилат. Маслото и захарта се разбиват на пяна, прибавят се яйцата. Брашното, орехите и содата се разбъркват и се смесват с маслената смес. Меси се до гладко тесто, което престоява една нощ в хладилника. Разточва се тънко и се изрязват формички. Отгоре се намазват с разбития жълтък и се гарнират с половин бадем. Пекат се докато порозовеят (около 8 мин.) в умерена фурна.
Получават се доста на брой, така че можеш да пробваш с половин доза.
Успех!
| |
Тема
|
Re: коледни сладки
[re: lmma]
|
|
Автор | Boro (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.02 15:30 |
|
Аз все си мислех, че коледните сладки задължително включват канела -- ако добавя канела в тази рецепта ще се върже ли?
Или за канелено тесто е друга рецептата?
| |
Тема
|
Re: коледни сладки
[re: Boro]
|
|
Автор |
K. (fuck-up) |
Публикувано | 11.12.02 09:20 |
|
shte se vyrje kanelata, nyama strashno. :) a moje i syvsem malko karamfil da slojish, no ne prekalyavai s nego, che stava dosaden.
uspeh :)
| |
Тема
|
Re: коледни сладки
[re: Boro]
|
|
Автор | Kami (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.12.02 09:11 |
|
Snoshti gi naprawihme i moga naj-iskreno da ti kaga, 4e sa supeeer. Naistina 6te stanat mnogo ot 1 doza, no za Koleda 6te wyrwjat kato topyl hljab
| |
Тема
|
Re: Сладки гевречета
[re: Boro]
|
|
Автор |
Meчo_Пyx (Пухкавичък) |
Публикувано | 13.12.02 19:37 |
|
Една много лесна рецепта, с доста вкусен и ефектен резултат
Сладки гевречета
брашно 500 г, яйца 3 бр., пудра захар 3 с.л., прясно масло 2 с.л., амонячна сода 1 ч.л., кисело мляко 100 г, ванилия 1 пакетче, смлени орехови ядки 3-4 с.л.
От брашното, маслото, двете яйца, захарта, киселото мляко, содата и ванилията се омесва средно твърдо тесто. Разточва се лист с дебелина около 1 см, и от него се изрязват гевречета с помощта на широка винтова капачка и малка ракиена чаша (по рецепта с това се прави с две чаши с различен диаметър, но стават много големи), намазват се с останалото добре разбито яйце, поръсват се с ореховите ядки и се пекат в умерена фурна до зачервяване.
Добър апетит!
| |
|
Може ли амон. сода да се замени сьс сода бикарбонат?
| |
|
И аз ще пробвам тази Коледа само със сода. Изобщо не намерих амонячна сода по магазините. Някой, ако знае как се превежда това чудо на английски, хиляди благодарности предварително.
| |
|
на немски буквалния превод на амонячна сода е еленова сол...не знам дали
това ще ти помогне...дано...
| |
|
hartshorn - амонячна сода
Иначе амоняк е ammonia, но не казват аmmonia soda никога.
Тук я има, но аз не понасям миризмата й ИЗОБЩО, затова питах да я заменя с бикарбонат.
Благодаря ти за отговора.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|