|
Тема
|
Незаконна сеч на Градище!!!
|
|
Автор | raбpoвeц (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.03.08 09:15 |
|
Вчера забелязах, че много млади и хубави иглолистни дръвчета биват рязани. Мисля че става въпрос за незаконна сеч, т.к. беше на спокойно място вътре в гората, а дърветата се отнасят до пътя и транспортират веднага с камиони. Може би заради дългия уикенд бяха оставили няколко десетки дървета неприбрани до пътя. Имам снимков материал на телефона си!
Става въпрос за пътя за Градище и по-специално отбивката вдясно при трафопоста, 200-300м. след зоологическата градина. Може би 200м. след трафопоста е незаконната сеч. Мисля, че пътя е за с. Пройновци, но не съм сигурен.
Надявам се кметът или медиите в града да предприемат съответните мерки!!!
| |
Тема
|
Re: Незаконна сеч на Градище!!!
[re: raбpoвeц]
|
|
Автор | KlKO (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.03.08 11:32 |
|
Не се сече само там. Сече се навсякъде където има гори в района на Габрово!Например, гората над гробищата в кв. Велчевци вече цялата е изсечена. Преди 2 години от там дървата се извозваха с камион. Сигнализирал съм полиция и горските, но всички се спотаиха и взаимно си прехвърляха отговорностите. Сега се изсича предимно гората над река Синкевица в същия квартал. Сече се от горния край на гората, откъм Бакойския баир с моторни резачки. Дърветата се смъкват към квартала с коне където се нарязват. Там почти всички къщи се отопляват с дърва, но само няколцина си купуват. Ако продължава така, при цени, които гонят вече 100 лв. за кубик, до десетина години горите в Габрово ще останат само спомен!
| |
Тема
|
[re: KlKO]
|
|
Автор |
manunegra (непознат
) |
Публикувано | 04.03.08 21:37 |
|
...то щото не сте виждали какво става към Мазалат ...
... ако видите ... ще ви се доплаче ...
| |
Тема
|
[re: manunegra]
|
|
Автор | mutant (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.03.08 21:54 |
|
aZ vednyj hodih na MaZalat i naistina mi se doplaka, seshtash li se?
| |
Тема
|
[re: mutant]
|
|
Автор |
manunegra (непознат
) |
Публикувано | 05.03.08 19:32 |
|