|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! ...
|
|
Автор |
Haunter™ (нагъл тип) |
Публикувано | 28.12.08 12:12 |
|
... и на левскари, и на чорбари, и на всякакви други!
Ричи, и аз изпитвам затруднения с дишането, че предимно на свински специалитети откарахме - вратни пържоли, ребърца на скара със соев сос, паприкована сланинка на жар, луканка... ай стига съм изброявал, че ако мина и през салатите и пиячката, готварска книга ше стане.
Кво стана с чорбата, купи ли ги нЕкой?
| |
|
Честито!
Аз Бате, освен свинско, наблегнах и на изсушено говеждо/без майтап/ - рецепта още от пра- прадядо ми - ако знаеш кво мезе е тва....
1.Взимаш телешка /говежда/ рибица.
2.Накисваш я в осолена вода за 2-3 часа.
3.Забъркваш всички подправки /без значение какви, важното е солта да присъства/ , които харесваш.
4.Месото както е цяло се овалва в подправките, докато се образува 2-3 мм филм.
5. Овързва се, като се пристяга през няколко сантиметра с канап.
6. Връзваш го някъде да се суши. /Тук е важно мястото да е проветриво - тераса например не е много подходяща заради много ниските температури в момента, обаче ако имаш голям таван или изобщо хладно помещение, където циркулира въздух - действай/
До десетина дни получаваш турбохипергигамезето
ФК Дядо Мраз ви поздравява
| |
Тема
|
Re: ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! ...
[re: Haunter™]
|
|
Автор |
ramlid (преобразен) |
Публикувано | 28.12.08 14:06 |
|
честита ти коледа и на теб а ние сме си тук и то целите та мина поредната коледа дето само с мераци си остават теленцата
| |
|
Ааа жабарите и франсетата са страшни чревоугодници, спор няма. Ама и манджите им си ги бива. Вие пробвахте ли ония спагети? ;)
| |
Тема
|
Re: ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! ...
[re: Haunter™]
|
|
Автор |
Бoeвoй (Snivilizator) |
Публикувано | 29.12.08 04:46 |
|
Честита Коледа, баце! Пожелавам ви догодина да се реванширате на БАТЕ и Жилина.
Рецептата на Кашонарес е на салата "Caprese/Capri", но от самолет си личи, че е по хамерикански.
Истинската италианска салата, макар и в няколко възможни вариации - никога не носи оцет! Затова пък се слага пресен черен пипер, а пък "ивици босилек" (за които Урко говори) въобще няма, защото босилека е пресен и листата му накъсани, а не пресован в тубичка какъвто Урко най-вероятно ползва.
Моят съвет - ако нямаш хубави домати и моцарела - препоръчвам салатата по урковски с оцет балсамик и босилек дори от тубичка Не е зле, особено през зимата, но заеби да върви с грапа
Kein Trink Wasser
| |
|
Да, капрезето и на мене ми е любимо, в италянска швейцария само такава си поръчвах. Но от шопската по-хубава нема =)
Аз съм момчето от VIP сепарето
| |
Тема
|
Re: ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! ...
[re: bluefan]
|
|
Автор |
7:2 (17.11.1968) |
Публикувано | 29.12.08 07:58 |
|
a бе и добруджанска редена салата с цели плочи овче сирене също става А лично аз най-харесвам вълчата салата (която обаче хич няма да се понрави на сфиньете, щото в нея може да намерят тленните останки на някой свой роднина).
| |
Тема
|
Re: ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! ...
[re: RlCHARDLONG]
|
|
Автор |
Koцeтo ((пишман коце)) |
Публикувано | 29.12.08 11:24 |
|
Аз също обичам да ям и от пастите най-тача скаличка, но както я правят в сладкарница Пчела (никакви намеци за словашки отбори) срещу кино Влайкова. Тая путанеска сигурно е с карамелизирана захар и се лиже? Искам и такова да опитам, ама нямат.
Болоньез ми обещаха в сладкарницата на центъра на Нови пазар - те там с "ь" го изписват.
Отивам до хладилника за хранителни продукти. Добър апетит на всички!
| |
Тема
|
Re: ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! ...
[re: bluefan]
|
|
Автор |
TheExorcist (Газим Трупове) |
Публикувано | 29.12.08 12:15 |
|
Тук съм съгласен. Италинаската храна ми е любимата по принцип, но шопската повече ми харесва от капрезето. Не съм много по козето сирене ( от capra-коза ) въпреки, че салатата е супер. Единствената разлика е, че оригиналната италианска моцарела е от биволско мляко. Но в последно време заради комерса и името я правят от всичко ( краве, козе, етс ). Малко са спекулирали, на мен това италианец от Италия ми е казвал, че италианските американци правят съвсем различни неща. Ама то в самата Италия едно ястие го правят по различни пинизи в различните провинции.
| |
|
Урко, можеш и роман да изпишеш, но фактите са си факти. Вместо да се хабиш, попитай твойте "приятели" кое как се прави. Аз също имам такива, но тази салата специално я знам, защото съм работил една година в италиански ресторант и я предлагахме под името "Капри", така че не ми давай за пример Уикипедия, защото нея ползвам само за общоизвестни факти - предимно исторически. Когато ползваш български (дори и в този форум пълен с неграмотни уефскари) - не се опитвай да преизмисляш значението на думите. Не можеш да нарежеш нещо на "тънки ивици" глупако Ханс. Режеш го на тънки летички, но тъй като ти босилек си виждал само в тубички - затова и ивици са ти в главата.
И моля те не ме сравнявай с никой тук - аз съм си аз и ако ще споря за нещо, гледам да разбирам от него. За разлика от теб, който се мята като нафакан педер да рекламира филми или салати, от които и представа си няма. Гледам блуфика е бил в Швейцария, а тва означава че е прескачал и в Италия - нека ти обясни за приликите и разликите между италианската кухня и американо-италианската, щото ти си глупаво момче Междудругото, когато греша - винаги си признавам и не се опитвам да надприкзвам другия (както ти си направил) само, за да прикрия глупостта си. Продължавай да нагъваш американската Капри, казах му на Хънтъра кога не е лоша и наистина не лоша, обаче това НЕ Е италианската Капри.
П.П. А за грапата - ракия с кафе върви ли?
Kein Trink Wasser
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|