|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Fujifilm Finepix S1500fd
|
|
Автор |
redhot22 (рибар) |
Публикувано | 24.09.09 09:43 |
|
Някой има ли мнение за този фотоапарат, в момента е на промоция и ми се струва добър,. а и цената е доста символична 399 лв. Скапа ми се КанонаPowerShot A430 и трябва да взема друг. Ще си снимам основно децата,някоя и друга гледка и пр. Привлича ме основно големия зум. Приемам и предложения желателно е със подобна цена.
| |
|
Имам модела 5700, той е 7мп и 10х оптично. Виждам,че няма особена разлика.Снимките стават прилични, аз лично снимам на резолюция, по-ниска от мах. Копирал съм в студио снимки, добре изглеждат( 21х18 см обикновено правя).На посочения от теб, гледам светкавицата се откопчава с бутон.При моя се отваря, когато е нужно, мало трудно свикнах с тази история...
Батериите са 4 и държат страшно много. Това лято по морето за 5 дни с голяма игра с него 2 пъти зареждах (общо около 800 снимки), като имаше и доста снимки на тъмно. Няма постоянна индикация обаче за нивото на батерията и в един момент премигне ,че е изтощена и умира. Нося си още 1 комплект.Но определено държи много. Тъй че може да спестиш още 120 лева и да вземеш и такъв.
Ако обаче си свикнал да държиш сапунерка- ще ти е терсене в началото, а и не може да го сложиш в джоб!
Големия гот,е че има визьор, а не по светло да се пулиш и нищо да не виждаш на екрана.Допрян до очите, е и по-стабилен при голям зуум.
Редактирано от Apaлaмби на 25.09.09 17:21.
| |
|
още събирам мнения но май ще бъде този
| |
|
Препоръчвам Ви S 8100 fd. По-добър е!
Искам да съм там!Редактирано от jentalmena на 05.10.09 11:32.
| |
|
Размера на матриците на всички модели Finepix S.... са едни и същи 72х72 . Функциите и режимите също. Оптичното увеличение е разликата.
| |
|
Вижте сравнението тук и сам преценете дали само увеличението е разликата:
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=fuji_finepixs1500%2Cfuji_finepixs8100fd&show=all
Имах S1500 и го смених с S8100 та мога да преценя дали има разлика
УспехРедактирано от jentalmena на 06.10.09 14:17.
| |
|
и още един там. А, сега кажи, кое е толкова по- добро. Определено това са си сапунерки по принцип, ама по- големи, тъй че човека не би трябвало да очаква нещо кой занй какво по добро и различно и в трите модела.
| |
|
Прочетете всички сравнения и ще видите разликите - няма да Ви изнасям лекция.
То ако човек очаква нещо много по-добро трябва да си вземе друг клас фотоапарат. Ама той ще е и в друга ценова листа!
От S5700 нямам впечатления, никога не съм работил с него а S8100 фокусира и снима по-бързо и от S1500 и от S1000.
Искам да съм там!
| |
|
Не приемай това,което пиша ,като нещо като желание за спор в свободното ми време. А този, който питаше дали да избера, избора е негов.
Принципно попитах, къде се вижда нещо по-различно и в трите споменати модела. Абсолютно нищо различно. Освен оптичното увеличение и цената. А получаваш един продукт . За бързото фокусиране- ами на серийна снимка съм пробвал- такта е около 0.6 сек с разлика в разстоянията от 2 м до безкрайност , при добра светлина.
| |
|
Аз лично виждам 7 разлики при сравнението.
Искам да съм там!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|