Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:05 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Фотография
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Fujifilm Finepix S1500fdнови  
Автор redhot22 (рибар)
Публикувано24.09.09 09:43

Някой има ли мнение за този фотоапарат, в момента е на промоция и ми се струва добър,. а и цената е доста символична 399 лв. Скапа ми се КанонаPowerShot A430 и трябва да взема друг. Ще си снимам основно децата,някоя и друга гледка и пр. Привлича ме основно големия зум. Приемам и предложения желателно е със подобна цена.

Тема Re: Fujifilm Finepix S1500fdнови [re: redhot22]  
Автор Apaлaмби ()
Публикувано25.09.09 17:19

Имам модела 5700, той е 7мп и 10х оптично. Виждам,че няма особена разлика.Снимките стават прилични, аз лично снимам на резолюция, по-ниска от мах. Копирал съм в студио снимки, добре изглеждат( 21х18 см обикновено правя).На посочения от теб, гледам светкавицата се откопчава с бутон.При моя се отваря, когато е нужно, мало трудно свикнах с тази история...
Батериите са 4 и държат страшно много. Това лято по морето за 5 дни с голяма игра с него 2 пъти зареждах (общо около 800 снимки), като имаше и доста снимки на тъмно. Няма постоянна индикация обаче за нивото на батерията и в един момент премигне ,че е изтощена и умира. Нося си още 1 комплект.Но определено държи много. Тъй че може да спестиш още 120 лева и да вземеш и такъв.
Ако обаче си свикнал да държиш сапунерка- ще ти е терсене в началото, а и не може да го сложиш в джоб!
Големия гот,е че има визьор, а не по светло да се пулиш и нищо да не виждаш на екрана.Допрян до очите, е и по-стабилен при голям зуум.

Редактирано от Apaлaмби на 25.09.09 17:21.

Тема Re: Fujifilm Finepix S1500fdнови [re: Apaлaмби]  
Автор redhot22 (рибар)
Публикувано05.10.09 11:02

още събирам мнения но май ще бъде този

Тема Re: Fujifilm Finepix S1500fdнови [re: redhot22]  
Автор jentalmena (минаващ)
Публикувано05.10.09 11:30

Препоръчвам Ви S 8100 fd. По-добър е!

Искам да съм там!

Редактирано от jentalmena на 05.10.09 11:32.

Тема Re: Fujifilm Finepix S1500fdнови [re: jentalmena]  
Автор Apaлaмби ()
Публикувано05.10.09 23:10

Размера на матриците на всички модели Finepix S.... са едни и същи 72х72 . Функциите и режимите също. Оптичното увеличение е разликата.

Публикувано06.10.09 14:12

Вижте сравнението тук и сам преценете дали само увеличението е разликата:

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=fuji_finepixs1500%2Cfuji_finepixs8100fd&show=all

Имах S1500 и го смених с S8100 та мога да преценя дали има разлика

Успех

Редактирано от jentalmena на 06.10.09 14:17.

Тема Re: Fujifilm Finepix S1500fd [re: jentalmena]  
Автор Apaлaмби ()
Публикувано06.10.09 15:56

и още един там. А, сега кажи, кое е толкова по- добро. Определено това са си сапунерки по принцип, ама по- големи, тъй че човека не би трябвало да очаква нещо кой занй какво по добро и различно и в трите модела.

Публикувано08.10.09 11:37

Прочетете всички сравнения и ще видите разликите - няма да Ви изнасям лекция.
То ако човек очаква нещо много по-добро трябва да си вземе друг клас фотоапарат. Ама той ще е и в друга ценова листа!
От S5700 нямам впечатления, никога не съм работил с него а S8100 фокусира и снима по-бързо и от S1500 и от S1000.

Искам да съм там!

Тема Re: Fujifilm Finepix S1500fdнови [re: jentalmena]  
Автор Apaлaмби ()
Публикувано08.10.09 15:21

Не приемай това,което пиша ,като нещо като желание за спор в свободното ми време. А този, който питаше дали да избера, избора е негов.
Принципно попитах, къде се вижда нещо по-различно и в трите споменати модела. Абсолютно нищо различно. Освен оптичното увеличение и цената. А получаваш един продукт . За бързото фокусиране- ами на серийна снимка съм пробвал- такта е около 0.6 сек с разлика в разстоянията от 2 м до безкрайност , при добра светлина.

Публикувано09.10.09 09:24

Аз лично виждам 7 разлики при сравнението.

Искам да съм там!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.