Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:52 24.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Фотография
*Кратък преглед

Тема Обективи за EOS 350Dнови  
Авторdudulia (Нерегистриран)
Публикувано19.12.06 22:34

Здравейте,колеги!

Сдобих се с посоченият канон ,в комплект с ЕF-S 18-55 Обектив.Сякаш ми се иска да го сменя с нещо по-добро,без да инвестирам много пари.Тествах този обектив със SIGMA 28-80 UC (мисля,че така беше модела) и канона ми допадна повече.Значително по-ясни и контрастни снимки,но сякаш има какво още да се желае.Въпросът ми е следния:
"Струва ли си да сменя този обектив за TAMRON 28-80 AF или

TAMRON 55-200 DI-II

Ще се радвам да чуя вашите препоръки и съвети!

Благодаря!

Тема Re: Обективи за EOS 350Dнови [re: dudulia]  
Автор fiffy ()
Публикувано19.12.06 23:11

Като цяло казват че 18-55 обектива който идва с 350Д е много добър value за цената си (т.е. трябва да платиш значително повече пари за да постигнеш някаква съществена разлика в качеството).

Аз използвам този фотоапарат със стандартния му обектив през сигурно 95% от времето - качеството е добро и ми е спокойно че ако го одраскам или замърся по някакъв начин, това е загуба на около $60-$70...

Не съм сигурен какви точно са обективите на Тамрон които споменаваш, но имай предвид че поради различното разстяоние на ЦЦД във 350Д, обективи които не са ЕФ-С се умножават по 1.5 - т.е., Тамрон 55-200 е на практика 82-300, което е един прекалено голямо увеличение според мен :))

Тема Re: Обективи за EOS 350D [re: fiffy]  
Авторtodorov (Нерегистриран)
Публикувано20.12.06 18:45

Извинявай че ще внеса някои корекции в поста ти... Първо Канон 18-55/3,5-5,6 е един много лош обектив, изцяло пластмасов. Снимките правени с ниго на бленда различна от 8 или 11 са с много лошо качество. Второ кроп фактора при Канонския 350Д е 1,62.
Препоръчвам на питащия да събере малко повече парички за един 28-135 / 3,5-5,6 IS ако може да прежали широката част... Ако не ... вариантите са много, но за да имаш поне прилично качество с обектив за 100-200 долара няма да стане.
Погеже виждам че питаш за Тамрон, трябва да ти кажа че доста трябва да се внимава с независимите марки като Тамрон, Сигма, Токина и др., защото не всички бройки от даден обектив които се продават са на необходимото ниво /качество/. Ако не си пробваш обектива предварително и купуваш на сляпо нищо чудно да налетиш на кофти бройка която да ти стъжни живота...
Успех!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.