Тема
|
Моля за мнение за 2 цифрови апарата
|
|
Автор |
vache () |
Публикувано | 07.03.06 10:43 |
|
Здравейте! Можете ли да дадете мнение за качествата на 2 цифрови апарата... Canon PowerShot S2 IS и Konica Minolta DiMAGE Z5
Ето ги тук сравнени като параметри
Моля да ми кажете обективно мнението си без пристрастия към дадена марка... За мен биха били ценни мнения на хора, които имат преки впечатления от едната или другата камера...
Благодаря предварително!
|
|
Тема
|
Re: Моля за мнение за 2 цифрови апарата
[re: vache]
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 07.03.06 12:08 |
|
Аз имам S2 и като цяло съм много доволен. Дори нещо което съм си мислел че няма да ползвам се оказа много работещо и с отлично качество - клипчетата са като от видео камера. Смятам че най-голямото предимство на S2 е стабилизацията на обектива и въртящия дисплей. Сега малко минуси за S2 (най-вероятно ги има и при Z5):
1. Снимките са леко меки.
2. ИСО 400 е неизползваемо
3. По някога трудно фокусира при мах. зуум и мрачно време
Май това са основно нещата които не ми харесват.
|
|
Тема
|
[re: Любитeл]
|
|
Автор |
Публикувано | 07.03.06 12:23 |
|
Зачетох се в характеристиките на Z5 и виждам още недостатъци спрямо канона:
Apertures:
Wide: F2.8 срещу 2.7
Tele: F4.5 срещъ 3.5
и скорости:
2-1/1000 срещу 15-1/3200
Като + идва hot shoe на Z5.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
vache () |
Публикувано | 07.03.06 16:06 |
|
Благодаря ти много!!! Аз също установих тези недостатъци на Z5... Май + е супермакрото и ниската цена....
Искам да те попитам нещо.. На Z5 пише, че е стабилизарана матрицата, а Канона е оптично стабилизиран. Какво значи това?
За Z5 казват, че има шум на ИСО 100 и е лош автобаланса на бялото. Ама това поне се оправя с фотошопа... То май всичко си има недостатъци...
Още веднъж - благодаря!
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 07.03.06 16:35 |
|
Ами канона има супер макро 0см и работи Е точно от 0см требе да се снима нещо прозрачно и да е осветено изотзаде, иначе се засенчва...
За стабилизацията имам някакви идеи, но по-добре да не гадая и да се излагам, но при всички положения оптичната е за предпочитане.
Канона се справя сравнително добре с баланса на бялото (типично канонски топли цветове) и когато се намали контраста и динамиката се подобрява. На авто ИСО мисля се движи 50-150 и е добре, на 200 е приемлив шума, на 400 си е зле, но поне не замазва толко снимката, както минолтата (по снимки от нета :( ).
За минолтата нищо немога да кажа, защото не съм я докосвал. Имаше обаче тема за нея във photo-forum.net
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
vache () |
Публикувано | 08.03.06 10:26 |
|
Еее, благодаря ти много... Жив и здрав да си!
Днес Минолтата излезе в Метро на промоция... 399 лв. без ДДС. Ама в крайна сметка Канона си е Канон... Дилемата беше дали да взема въпросната Минолта или да ми донесат от чужбина Канона... по-скъп ще излезе, но като гледам си струва повече. Още веднъж ти благодаря, ориентирах се вече! Пък после всичко зависи от човека зад обектива...
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 08.03.06 11:34 |
|
леле, много ефтина тая минолта бре...
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
vache () |
Публикувано | 09.03.06 09:19 |
|
Ъхъ...
|
|
Тема
|
Хвани Канона - удари Минолтата
|
|
Автор | Dereck (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.03.06 12:05 |
|
Докато има минолти в Метро, купувай, че са по-евтини. Иначе всичко е пълен боклук с тези шумни малки сензори. И с тия грубички окулярчета-екранчета. Вярно, днес купих една Минолта - фокусира страхотно бързо, стабилизира супер, но ми глътна алкалните батерии за десетина минути. Освен това, цветовете й бледнеят пред сапунерките сони, които имам.
|
|
Тема
|
Re: Хвани Канона - удари Минолтата
[re: Dereck]
|
|
Автор |
Публикувано | 09.03.06 16:10 |
|
Мисля няма фото дето да не гълта алкални батерии, обаче с NiMH нещата стоят иначе, например моя изкарва с 4х2500мАН минимум 400 снимки.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Dereck (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.03.06 10:48 |
|
Da, dnes chakam da mi dostavqt ot neta 8 broq. No pak si zavisi ot aparata.
|
|
Тема
|
[re: Dereck]
|
|
Автор |
vache () |
Публикувано | 13.03.06 17:08 |
|