Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:04 30.10.24 
Хоби, Развлечения
   >> Фотография
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Имам нужда от съвет !нови  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано12.12.03 23:13

Миналата година, края на юли месец купихме цифров фотоапарат МINOLTA Dimage 2330, 2,3mega pixels.
Буквално два-три дена след като му изтече едногодишната гаранция взе, че се повреди. Дадохме го в сервиза на Минолта. Там казаха, че някакво зъбно колело се било изхабило и го смениха.
От тогава обаче апарата не е същият! Качеството на снимките е кошмарно!
Размазани са, светкавицата се включва, когато и кефне, снимка с нормално качество изкарва веднъж на 10 да кажем.
От няколко дни при току що заредени батерии, апарата изключва и трябва да се зареждат наново.
С една дума - някакъв кошмар.
Моля ви посъветвайте ме какво да правя. Има ли смисъл от ремонти или положението е безнадеждно? Нямам съвест и да го продавам на някой невинен човечец, просто не мога. Дадохме 800 лева преди година и нещо за тая кутия и сега излиза, че не може да се ползва.
Искам да напиша и едно гневно писмо до представителството на Минолта, ако някой разполага с електронен адрес, ще съм му благодарна ако ми го напише тук.

Разчитам на съветите ви.
Поздрави

Тема Съвет от мененови [re: dodo_dodo]  
Автор PRN (ваш приятел)
Публикувано13.12.03 02:44

Вземи я подари Минолтата на накой твой приятел - няма как да ти се сърди че си му дала калпава камера, и ти ще останеш с усещането че си свършила една хубава работа. Аз така направих с моята Минолта 2330, преди повече от година. Това между другото е рядко несполучлив модел (ако въобще минолта има добри модели цифрова камера). Веднъж си се прекарала да купиш боклук (и аз като тебе), какъв е смисъла да продължаваш да се белосваш.

После върви и си купи един свестен фотоапарат (стой далече от Минолта) и толкова.
Твой - PRN

Тема Благодаря ти.нови [re: PRN]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано13.12.03 10:54

Оооох!
Така ще направя значи.
А Фуджи добри ли са? За любителски снимки става въпрос. Знаеш предполагам, аз снимам предимно детето, бебешки снимки правя. Не ми трябва нещо професионално, но достатъчно добро, за де не се потроши след половин година и същевременно не особено претенциозно.

Тема Re: Благодаря ти.нови [re: dodo_dodo]  
Автор lorik (минаващ)
Публикувано13.12.03 14:20

Ами Додо ние с мъжа ми сме любители фотографи и ние като теб запо4нахме с Минолта,която все още си седи с куп дефекти.След това имахме олимпус(2.3mega pixels-така наре4ените тип сапунерка)много здрав,пада един милион пъти,и при последното падане му се с4упи предното капа4е ,което крие обектива.Правеше много хубави снимки,продадохме го за 400лв.,напълно работещ , въпреки с4упеното капа4е и си взехме Никон.За този Никон какво да ти кажа,мъжа ми събира пари за него сумати време,поръ4а си го от 4ужбина и се е вманиа4ил-снима нон стоп вси4ко навсякъде. Ка4еството на снимките е жестоко(5.0меga pixels)!Та исках да ти кажа,4е аз много харесвах олимпуса,беше много здрав и правеше готини снимки.

Редактирано от lorik на 13.12.03 14:21.

Тема Re: Благодаря ти.нови [re: lorik]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано13.12.03 14:55

Благодаря и на теб
Като си помисля, че глупавата Минолта я пазих като писано яйце, нито веднъж не е изпускана, нито дори удряна!
Сега ни предложиха Фуджи с 5 меga pixels матрица на приемлива цена за тези си качества, но не зная дали са добри, та затова питам. Да не стане като с Минолтата.

Тема Optio Sнови [re: dodo_dodo]  
Авторeli (Нерегистриран)
Публикувано13.12.03 14:57

Dokolkoto znam tazi Minolta e pravena v Kitai ot druga firma.... az lichno snimam s Pentax Optio S i sum mnogo dovolna - goliam e kolkoto kreditna karta, teji 100 grama i ima strahoten kaluf - napravo biju za vseki toalet a osven tova imam hiliadi snimki na beboka i sum mnogo dovolna ..da nezabravia 4e bateriata se zaerejda i az izkarvam po sedmitza s neia

Тема Re: Optio Sнови [re: eli]  
Авторpipo (Нерегистриран)
Публикувано13.12.03 16:19

bravo,zlatna si!

Автор PRN (ваш приятел)
Публикувано13.12.03 21:47

Аз лично много харесвам Фуджи (имам Fuji FinePix S5000 - така че съм предубеден, добре е известно, че всеки си харесва избора). Според мене няма друг цифров фотоапарат, който да предава така добре цвета на човешка кожа (може би Сони донякъде). Като цяло са много добре направени и са много удобни за държане (важно особено с дългите обективи). Мисля няма да сбъркаш с нищо от "F" и "S" сериите на Фуджи (за "А" серията кой знае какви впечатления нямам). Не обръщай много внимание на мегапикселите, Фуджи ги брои по-малко по-особен начин, всичко което е над 3 мегапиксела ще ти върши работа и особена разлика няма да намериш (за това за което ти трябва на тебе).
PRN

Тема Re: Благодаря ти. [re: dodo_dodo]  
Автор Vache ()
Публикувано23.12.03 23:02

Додо, аз имам Fuji Fine Pix 2650 и съм много доволна. Прави чудни снимки. Като дадох да ми извадят снимка на хартия цвета се покрива почти напълно, за да не кажа напълно с оригинала. Щом са ти предложили на приемлива цена Фуджи, взимай и не се колебай. Моят е 2 мегапиксела.

Авторtt (Нерегистриран)
Публикувано24.12.03 01:50

Някой хора май държите да се набутвате. Нацелила си ултра скапан модел и пак тръгваш по същия път. Fuji могат да имат и някой друг хубав модел но България НЕ Е мястото където да си купиш техен апарат. Тук просто няма сериозна фирма със сервиз, която да ги внася. Цените са силно завишени и т.н
За какво са ти толкова MP, плакати ли ще вадиш. В последно време всички започнаха да говорят, че постоянно увеличаващите се мегапиксели за среден клас апарати са чисто и просто маркетингов трик. Броя MP не е изобщо АМА ИЗОБЩО определящ за качеството на снимката. Да не говорим за манията в момента - много MP на малка матрица => лошо качество.
За твоите нужди ти трябва един апарат 2-3 MP но да знаеш, че ще ти вади хубави снимки и можеш да разчиташ на сервиз. Защо мислиш, че в България се купува масово Canon А60 и А70. Това са перфектни за тебе машинки, ако искаш повече MP вземи си А80 тои има и леко безползения въртящ се дисплей но поне ще се пази от нараняване. А60 ще ти струва около 600лв, А70 около 700 а А80 около 800лв. Можеш да си ги купиш и от Технополис или Техномаркет. Подозирам, че няма да тръгнеш да обикаляш компютърни фирми така, че това е хиляди пъти по-добър вариант от това да го купиш от някое завряно фото или магазинче.
Има и някой модели на Sony, които можеш да погледнеш но не ти препоръчвам HP, Nikon (само защото нямат нищо добро в този клас), Pentax (славата им изпреварва доста качеството което предлагат).
Ако искаш по дамско апаратче погледни някой от малките модели на Canon - Ixus 400 или S230. Цената им е малко по-висока но са много компактни и със здраво метално тяло.
Има много сайтове, на които можеш да прочетеш достатъчно за да направиш добър избор и без да питаш по форуми.
Не забравяй - изказвания от рода "ползвам апарат X и съм страшно доволен" са много вредни и никой път не трябва да им вярваш. Ходи по сайтове, погледни тестовите снимки, сравни цени и си направи избора. Не е нужно да имаш каквито и да е умения за това нито да знаеш перфектно англииски, не разбирам защо всички хора не го правят.
Давам адреси на няколко ревюта на апарати които мисля че са най-подходящи. Избрах този сайт защото ревютата са кратки и съдържат най-важното без прекалено много задълбаване.
Canon

Canon
Canon
Canon (тук е IXUS 400)
Canon (тук може да се намери като IXUS v3)
Canon - този апарат е най-скъп но и с най-много възможности. Има здраво метално тяло но е по-голям като размер и не е много удобен за носене в джоб.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.