Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:43 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Фотография
*Кратък преглед

Тема skanirane na negativi  
Автор soton (непознат)
Публикувано24.04.03 08:35

Ima li niakoj pristavka za skener za da ia vidia kak e napravena?
Imam ideia no ne mi stiga info.

Best regards

Тема Re: skanirane na negativiнови [re: soton]  
Автор Levent Muncho (фукльо)
Публикувано24.04.03 10:33

Приставката за плосък скенер е просто една лампа, която дава равномерна светлина и осветява негатива.
Приставката за цифров апарат е една тръба която накрая има матово стъкло /също за равномерна светлина/ и я насочваш към прозореца или друг източник на светлина.

Проблемът не е в приставката, а в четящото устройство.
Като ти чете с 300 или 600 точки на инч и туриш един негатив 24х36 мм (демек инч на инч и половина) познай какво ще прочете от негатива в който има към 12 милиона точки.

Тема Re: skanirane na negativiнови [re: Levent Muncho]  
Автор Julian (разбирко)
Публикувано24.04.03 11:57

Човека може да има по хубав скенер. Моя например е 1200 точки на инч и съответно се получават около 2 мегапиксела при сканиране. Друг е въпроса че аз не съм си купил представката щото не ми трабва.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.