Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:57 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Фотография
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Не може в тоя клуб да има само смешници!!-Може!нови  
Автор3a Mapия (нaчинaeщaтa) (Нерегистриран)
Публикувано17.12.02 04:21

Дълго и продължително наблюдавяах съветите на компетентните клубари какъв апарат да си купи Мария. Преобладаваше мнението да вложи 1000 лв в цифров апарат. Е, питам ви, как да не кажеш после, че в този клуб не преобладават смешниците. Очевидно за повечето клубари времето е спряло. Или живеят с презумцията , че 1000 лв са постоянна величина , която ще се влага всяка година. Кой е този дигитален апарат за 1000лв, който след една година няма да предизвиква снизходителни усмивки? Та нали апарати отпреди 1 година за 1000Евро и дори за повече днес изглеждат стари, тромави, бавни, несъвършени? И колко от вас клубари-дигиталисти са започнали да учат фотография с дигитална камера в ръка? Не е ли по-разумно да си купи лентов апарат с комплект обективи и скенер? Дори ще и останат пари за филми и снимки. След една година няма да и се налага да купува нова дигиталка, или ако има нови 1000лв ще може да си купи и нея. Ней-важното е че ще почуства какво е фокус, бленда, скорост, все неща , които при евтините дигиталки са 'имагинерна ' величина.

Тема Re: Не може в тоя клуб да има само смешници!!-Може!нови [re: 3a Mapия (нaчинaeщaт]  
Автор Asklep (D-r Veterinar)
Публикувано17.12.02 06:01

И какъв точно апарат ще купиш за 1000 лева ,че и с обективи и скенер ?
Аз доколкото съм чувал що годе "ядващ" се скенер струва 700$

Редактирано от Asklep на 17.12.02 06:03.

Тема старо инфо....нови [re: Asklep]  
Автор Topбaлaн (любопитко)
Публикувано17.12.02 08:11

цените на тая техника падат от ден на ден....за 150 лева може да се купи плосък скенер, съвсем приличен за уеб..

Тема хайде помисли дали си прав....нови [re: 3a Mapия (нaчинaeщaт]  
Публикувано17.12.02 08:17

Nikon CoolPix 995 или 990
доста хора ги ползват повече от година, и нямат намерение да ги изхвърлят....

та кажи ми трябва ли човек да купува апарат и обективи с неясен произход и съмнително качество или е по добре да се спре на една прилична цифрова сапунерка....

естествено говоря с презумцията, че човека който пита има компютър и хубав монитор....иначе, и аз мисля, че в момента все още е по евтино да се снима с ленти....

а хиляда кинта са много пари...

Тема Абе маймуно многознайна,нови [re: 3a Mapия (нaчинaeщaт]  
Автор GenaDP (DivoPrase)
Публикувано17.12.02 14:35

кой ти каза, че имаш мозък, та се опитваш да го ръсиш тука?

Ам че един лентов апарат (Канон А1 например) и в момента изглежда стар, тромав, бавен... И кво от това? След година ще излязат нови цифрови модели, верно, ама от това старите няма да станат по-калпави, и ще правят също толкова добри снимки, колкото и в момента.

А скорост, бленда и фокус ще разбере кво е ако ползва ръчните режими на апарата, независимо дали е цифров или с филм.

Тема лелеее, какво стана!нови [re: GenaDP]  
Публикувано17.12.02 14:43

вчера бях на едно мнение с Бони, а днес....с ГенатаДП.....

Тема Re: хайде помисли дали си прав....нови [re: Topбaлaн]  
Автор Asklep (D-r Veterinar)
Публикувано17.12.02 16:06

Ами да щом пита за дигиталка предполага се че има PC с монитор ,а пък и да няма ще си купи на сносна цена , дигиталката както казва Гената може да я вземе с разширени възможности та да се учи на бленда и скорост и тогава ще се кефи на снимки колкото си иска вместо да земе някой евтин скенер който във никакъв случай няма да даде качество на снимката така че скъпа Мария ела при нас в Дигиталната ера остави лентовите Динозаври те и без туй си отиват ...

Тема Re: хайде помисли дали си прав....нови [re: Asklep]  
Автор CMEHA (8М)
Публикувано17.12.02 16:30

СМЕНА-та динозавър ли е ?!
YEEEEEEEE-A-A-AAAA
- жестоко. !

А SKINA - е нещо като Ихтиозавър - със светкавЕца.

Тема Re: Не може в тоя клуб да има само смешници!!-Може!нови [re: 3a Mapия (нaчинaeщaт]  
Автор Zmeu (горянин)
Публикувано17.12.02 18:31

За едно си прав - сегашните цифраци за 1000лв ги приемаме в момента, тъй като няма по-добри алтернативи. След година обаче, когато вече сме си купили новите модели, ще погледнем старите по-критично и ще им признаем бая недостатъци.

Гената каквото вика е вярно - цифрака ще си снима по еднакъв начин и сега и след 100 години. Ама тогава ще сме по-претенциозни.

Виж ко, не го вземай много на сериозно, Мария ако има мерак и с пинхол камера ще я научи фотографията. Да се оправят!

-----------

Тема ГОЛЯМА ГЛУПОСТ Е... [re: 3a Mapия (нaчинaeщaт]  
АвторBУTE (Нерегистриран)
Публикувано18.12.02 19:49

... ДА СЕ СЪВЕТВА КОГО ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРА С ФИЛМОВА КАМЕРА НА ДНЕШНО ВРЕМЕ. ТЯ МОЖЕ ДА Е ПО-ЕВТИНА, НО КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ФИЛМИ И НАЙ-ВЕЧЕ КОЙ ЩЕ ГИ ЧАКА ДА СЕ ПРОЯВЯВЯТ ? И ДА НЕ БИ ДА СЕ ВЪРНЕ НА МЕСТОТО НА СНИМКАТА ДА СМЕНИ БЛЕНДАТА И ПАК ДА ЩРАКНЕ ?

ФИЛМИТЕ ДА СИ СТОЯТ ПРИ ГРАМОФОННИТЕ ПЛОЧИ !

ИМА И ОЩЕ НЕЩО - ЕДНО Е ДА ЧЕТЕШ В ИНТЕРНЕТ, ДРУГО Е ДА ПИПНЕШ РЕАЛНО ДОБРА ЦИФРОВА КАМЕРА С РЪЧНИ НАСТРОЙКИ!

МНОГО МОЛЯ ОБАЧЕ ФОТОГРАФИ-ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ДА НЕ СЕ ХАБЯТ ДА МЕ ЗАКЛЕЙМЯВАТ, ЩОТО НЯМАМ НИЩО ОБЩО С ТАЗИ ПРОФЕСИЯ, ОСВЕН ЧЕ МИ Е ХОБИ.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.