Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:45 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Фотография
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Grand Canyonнови  
Автор explorer (член)
Публикувано06.12.02 11:44

Сега като имам сканер се ровя из старите си негативи... ето една снимка от Гранд Каньона. Снимал съм я от хеликоптер, тия петна горе са от не дотам чистия прозорец на хеликоптера (който освен че беше ужасно шумен, беше и съвсем малък и вятъра го подхвърляше насам-натам). Снимал съм на ISO 400 филм.

Тема Re: Grand Canyonнови [re: explorer]  
Автор Topбaлaн (любопитко)
Публикувано06.12.02 12:35

преди време гледах албум със снимки от камчатка...разкошна работа
сега гледам тази, и макар да има петна тук там, макар хоризонта да е леко на дъга....пак ме кефи адски....

и си мисля, дали пък човек не се кефи на това дето го няма....дали тия дето живеят около вулканите в камчатка и ги гледат всеки ден ще се кефят така както и аз? дали пилота на хеликоптера ще се кефи на снимката от гранд каньон....

Тема Re: Grand Canyonнови [re: explorer]  
Автор pinko (сканиращ)
Публикувано06.12.02 13:19

Като каза хеликоптер, се сетих че и аз тая година снимах за календара на Националната електрическа компания и ТЕЦ Варна снимах от хеликоптер, ама оня беше огромен, монтажен някакъв, с който пренасят стълбовете, та не се клатеше много, ама пак си беше страшно. Ето тук тая например:

А тук са част от снимките за НЕК:

С това е снимано:

Един е Хелмут Нютън и Сюзън Зонтаг е неговия пророк

Тема ма много си прав да ти кажанови [re: Topбaлaн]  
Автор outfaced (познат ;-))
Публикувано06.12.02 14:19

си мисля че хитч не са им интересни тия вулкани даже ... е аре да не ехитч ама да де, не че и от заобикалящата ни среда не могат да станат интересни снимки ама на тях се гледа с друго око, просто щото ти е познато ... а така като е някъде дет не си бил и е различно и тая нотка на екзотичност прибвя доста към снимката май ... и даже и самата снимка да не е кой знае какво пак те кефи, всъшност по точно ти е интересна защото именно е нещо непознато
една интересна снимка, показваща нещо което не можеш да видиш всеки ден винаги ще има фенове независимо дали е издържана фотографски или не

Тема Re: Grand Canyonнови [re: pinko]  
Автор Zmeu (горянин)
Публикувано06.12.02 14:39

Браво на аероклубарите ни, Каньона е готин, и на пинко снимките са супер, най-вече тея на ТЕЦа (Той и преди ги е показвал, ама не всички май?)

-----------

Редактирано от Zmeu на 06.12.02 14:44.

Тема Re: Grand Canyonнови [re: Topбaлaн]  
Автор ичиkoнти (егати пича!!!)
Публикувано06.12.02 15:21

Че аз винаги гледам да ми е извит хоризонта , то иначе не е снимка , а документ на епохата.Мразя 50 мм обективи.

Тема Още снимкинови [re: explorer]  
Автор explorer (член)
Публикувано06.12.02 19:36

Ето още няколко:

Тема Re: Grand Canyonнови [re: pinko]  
Автор explorer (член)
Публикувано06.12.02 19:38

Страхотни са!!!

Тема Re: Grand Canyonнови [re: Topбaлaн]  
Автор explorer (член)
Публикувано06.12.02 19:52

Когато бях там, се поинтересувахме колко време отнема да слезеш долу и да се върнеш, и ми казаха да планираме 3 дена - един за слизане и два за качване обратно, като долу има една хижа в която може да се преспи (в крайна сметка се отказахме да слизаме).

Около каньона са живеели индианци от племената хопи и навахо - наоколо могат да се видят останки от селищата им. Смятали са, че в каньона живеят духовете на мъртвите, затова не е било желателно да се пренощува долу. Обаче единствената вода наоколо е реката Колорадо на дъното на каньона и индианките са слизали почти всеки ден за вода и са се връщали преди края на деня (мога да си представя какво е да мъкнеш вода нагоре), за да не останат да нощуват в каньона. Мъжете са ходели на лов . Та, мисълта ми беше, индианците (и особено индианките), които са живеели около каньона, едва ли са се чувствали особено щастливи въпреки красивата гледка.

Тема Re: Grand Canyonнови [re: ичиkoнти]  
Автор Topбaлaн (любопитко)
Публикувано06.12.02 20:05

ами аз имам 18 дето не криви...коригиран е...
ама по се кефя на 50 още повече на 135 ама нямам свестен, имам само един зуум...

и са снимани именно с този зуум на 135 мм горедолу...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.