Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:51 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Фотография
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Среден форматнови  
Автор Zmeu (горянин)
Публикувано07.12.02 20:01

Разглеждам разни 645 и 6х6 модели за ~400 лири и се чудя дали някой може да ми даде съвет.

Продават се нови

за 400 лири, вкл. призма (спот и центъруейтед), два film backs, 80мм обектив, филтри, сенници и тн. Формата е 6х6. Нов е. Става за Цайси. Лошото е че е внос от Украйна и какво ли е качеството? Доста четох, много хора се оплакват, други пък ги хвалят, трети казват че и при Хаселбладите имало същите спорове. Друг минус е че няма дилър в Англия, но може да се пазари от САЩ или Германия.

Другия вариант - Bronica ЕTRS (не ETRSi, а ETR е старичка). Пак за около 300-400 лири има ETRS + 75 (58mm) complete или ETRSi/75E/120Ei/WLF, например. Май fotox снимаше с такава, кажи 2 думи за нея?

Третия вариант е Mamiya 645N или 1000S. Има оферти като: 645 Super + 80 f2.8 N Complete, 645N/80f2.8N/WLF/120N, 645 1000S + 80 f2.8C Complete.

Може и други интересни да има. Ей тая изглежда добре, ама в Англия няма такова дзверо.

Та дайте акъл моля..

-----------

Тема Re: Среден форматнови [re: Zmeu]  
Автор miroslav (непознат )
Публикувано07.12.02 20:56

Мога да ти предложа един КИЕВ88 s ТТЛ-призма и шахтов визьор, купен от Русия преди около 3 години и практически неработил. Понеже само събира праха, ако мислиш наистина да го ползваш, ще го дам за 100 лв.

Тема Re: Среден форматнови [re: miroslav]  
Автор Zmeu (горянин)
Публикувано07.12.02 21:04

А работи ли в момента? В добро състояние викаш? Метален или платнен затвор? 100лв е символична сума.. Дай и-мейл.

-----------

Публикувано07.12.02 21:22

След мало ще го пробвам, но би трябвало да работи. Едва ли съм снимал повече от 10 филма. Сега ви оправям сървъра. Ако го оправя тази вечер ще сложа и една снимка на апарата.Адреса е www.hinkov.com, а пощата ми е[email]miroslav@hinkov.com

Автор Zmeu (горянин)
Публикувано07.12.02 21:27

Ахам, ще пиша на мейла.

-----------

Публикувано07.12.02 21:28

Понеже ми е за първи път и не можах да се оправя с адреса и пощата. Сега трябва да е по-добре:web:

e-mail:

Тема Re: Среден формат [re: Zmeu]  
Автор explorer (член)
Публикувано07.12.02 22:27

Сега, аз да си кажа мнението.

Имах по едно време Киев-88 със няколко обектива, мислех си че така ще мина тънко със среден формат . Първо да те предупредя, www.kievcamera.com - Мишата Фурман (руски евреин) е мошеник!!! Не ми се навлиза в подробности сега, но ако купиш от него, очаквай да си имаш големи проблеми (ако нещо с апарата не е наред, а шанса за това е много голям). Качеството на тия апарати е ужасно - смених цифром и словом 3 тела, като дори и на третото, което запазих, 1000 скорост не работеше (даваше неравномерно осветяване). Освен това от време на време му запецваше огледалото в някакво междинно положение и трябваше да го бутнеш с пръст. Сега за предимствата - малко е с теслата направен, но ако в крайна сметка ти работи, имаш 6х6 с размерите, теглото и външния вид на Хаселблад. Моя беше с руския байонет (не Пентакон-6) така че бях с руски обективи. Предполагам че Пентаконските са по-добри, немски са все пак (ако и да са гедермански) и си носят стандартните имена като на Хаселбладите и Ролаите. 80мм обектив става, 30мм фишай е върхът на сладоледа - страхотен обектив какъвто за Ролайа никога няма да мога да си позволя, имах и един Юпитер теле, който беше много зле. В крайна сметка продадох целия комплект на един китаец, който остана много доволен. После може да изровя малко снимки, които съм правил с Киева.

За Брониките - не знам защо винаги съм ги отминавал. Казват, че качеството на обективите им е горе-долу като никонските. Май сега са поевтинели много, с навлизането на дигиталките.

Мамиите - имах на времето RB67 (после мога да изровя и малко снимки, които съм правил с нея) и горещо ти я препоръчвам! Не мисля, че ще е по-скъпа от 645 моделите. RB67 е едно малко оръдие - доста внушителен е като размер, а като щракне и хората наоколо се стряскат. Имай предвид че тежи и повечето хора я носят на статив, но аз съм си щракал с нея и от ръка. С тоя апарат ще имаш качеството на новия им RZ67 модел без електрониките, а RZ67 е предпочитания апарат на много от истинските професионалисти, а и не можеш да си преставиш колко по-голям е 6х7 негатива от 6х4.5. Продадох моята Мамия като купих Ролайа, защото май имам прекалено много апарати, а с някои от тях почти никога не снимам.

Що не дебнеш на eBay за някой стар Hasselblad 501, понякога минават на доста добра цена? Макар че имай предвид, че нормалния обектив ще е на разумна цена, но широкоъгълните и телетата за Хасито (както и за Ролайа впрочем) са на умопомрачителни цени. Друга идея е Ролай SL66, напоследък има доста по eBay.

Тема Re: Среден форматнови [re: explorer]  
Автор Zmeu (горянин)
Публикувано07.12.02 22:46

За Киев-88 и аз четох подобни работи. Доста хора са си купували и после връщали/поправяли апаратите. Даже има някакъв американски дилър, който проверява качеството, уплътнява вътре касетите, калиброва, това-онова и добава 200-300 долара към цената. Казват че далаверата е в евтините обективи, иначе много ядове имало. Всъщност, много други хора казват че си снимат с 88 доста време и няма проблеми. Ама... егати.

Та преди да вземам нещо съветско ще се замисля доста и ще гледам да е с гаранция и money back опция. Между другото, това е 88СМ, уж някакъв ъпдейт/грейд на 88.

По ибей не ми се пазари щото ми се струва несигурно, в една такава камера много неща може да са се прецакали..

67 Мамиите (големи чудовища, предполагам) са поне 2 пъти по-скъпи от изброените от мен 645-ци, в нормалните second hand shops в Европа и САЩ. Същото е и с Хаситата и Пентаксите.

Много мерси за информацията, експлорърски. Ще мисля и докладвам.

-----------

Автор Nikon F2 (******)
Публикувано07.12.02 23:03

Е, ако искаш мога да заложа 100ЛВ за, Змей. Ще проверя апарата и ако е ОК , само тогава ще ги платя.Иначе повечето лоши легенди за този апрат са верни. Разваля се средно веднъж на 8 филма(офиц.статистика). Обективите не са толкова зле. Намират се по-лесно от ( и по-евтино от Пентаконските). Все пак това е камера на която НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА!Има по-добри идеи... Ще ти кажа какво да си търсиш на бележка, за да не каже пак някои, че сме търговци, а не фотографи!

Тема Re: Среден форматнови [re: Nikon F2]  
Автор Zmeu (горянин)
Публикувано07.12.02 23:24

Мерси, хайде на бележки.

-----------

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.