|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Grand Canyon
|
|
Автор |
explorer (член) |
Публикувано | 06.12.02 11:44 |
|
Сега като имам сканер се ровя из старите си негативи... ето една снимка от Гранд Каньона. Снимал съм я от хеликоптер, тия петна горе са от не дотам чистия прозорец на хеликоптера (който освен че беше ужасно шумен, беше и съвсем малък и вятъра го подхвърляше насам-натам). Снимал съм на ISO 400 филм.
| |
|
преди време гледах албум със снимки от камчатка...разкошна работа
сега гледам тази, и макар да има петна тук там, макар хоризонта да е леко на дъга....пак ме кефи адски....
и си мисля, дали пък човек не се кефи на това дето го няма....дали тия дето живеят около вулканите в камчатка и ги гледат всеки ден ще се кефят така както и аз? дали пилота на хеликоптера ще се кефи на снимката от гранд каньон....
| |
Тема
|
Re: Grand Canyon
[re: explorer]
|
|
Автор |
pinko (сканиращ) |
Публикувано | 06.12.02 13:19 |
|
Като каза хеликоптер, се сетих че и аз тая година снимах за календара на Националната електрическа компания и ТЕЦ Варна снимах от хеликоптер, ама оня беше огромен, монтажен някакъв, с който пренасят стълбовете, та не се клатеше много, ама пак си беше страшно. Ето тук тая например:
А тук са част от снимките за НЕК:
С това е снимано:
Един е Хелмут Нютън и Сюзън Зонтаг е неговия пророк
| |
Тема
|
ма много си прав да ти кажа
[re: Topбaлaн]
|
|
Автор |
outfaced (познат ;-)) |
Публикувано | 06.12.02 14:19 |
|
си мисля че хитч не са им интересни тия вулкани даже ... е аре да не ехитч ама да де, не че и от заобикалящата ни среда не могат да станат интересни снимки ама на тях се гледа с друго око, просто щото ти е познато ... а така като е някъде дет не си бил и е различно и тая нотка на екзотичност прибвя доста към снимката май ... и даже и самата снимка да не е кой знае какво пак те кефи, всъшност по точно ти е интересна защото именно е нещо непознато
една интересна снимка, показваща нещо което не можеш да видиш всеки ден винаги ще има фенове независимо дали е издържана фотографски или не
| |
Тема
|
Re: Grand Canyon
[re: pinko]
|
|
Автор |
Zmeu (горянин) |
Публикувано | 06.12.02 14:39 |
|
Браво на аероклубарите ни, Каньона е готин, и на пинко снимките са супер, най-вече тея на ТЕЦа (Той и преди ги е показвал, ама не всички май?)
-----------
Редактирано от Zmeu на 06.12.02 14:44.
| |
|
Че аз винаги гледам да ми е извит хоризонта , то иначе не е снимка , а документ на епохата.Мразя 50 мм обективи.
| |
|
Ето още няколко:
| |
|
Страхотни са!!!
| |
|
Когато бях там, се поинтересувахме колко време отнема да слезеш долу и да се върнеш, и ми казаха да планираме 3 дена - един за слизане и два за качване обратно, като долу има една хижа в която може да се преспи (в крайна сметка се отказахме да слизаме).
Около каньона са живеели индианци от племената хопи и навахо - наоколо могат да се видят останки от селищата им. Смятали са, че в каньона живеят духовете на мъртвите, затова не е било желателно да се пренощува долу. Обаче единствената вода наоколо е реката Колорадо на дъното на каньона и индианките са слизали почти всеки ден за вода и са се връщали преди края на деня (мога да си представя какво е да мъкнеш вода нагоре), за да не останат да нощуват в каньона. Мъжете са ходели на лов . Та, мисълта ми беше, индианците (и особено индианките), които са живеели около каньона, едва ли са се чувствали особено щастливи въпреки красивата гледка.

| |
|
ами аз имам 18 дето не криви...коригиран е...
ама по се кефя на 50 още повече на 135 ама нямам свестен, имам само един зуум...
и са снимани именно с този зуум на 135 мм горедолу...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|