Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:24 13.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Фотография
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Снимки за списаниенови  
Автор Гeнчo ()
Публикувано13.09.02 13:29

Драги клубари,
Покрай работата си по фотоилюстрацията на списание "Одисей" имам задачата да издирвам фотоаланти, които имат снимки от пътувания като за туристическо списание. Изисквания: Високо техническо качество /дребнозърнест диапозитив, в краен случай и негатив, може и лайка/, интересни теми. Плаща се приемливо - от 15 до 100 лева на кадър, като носителят се връща на автора. Харчат се по-големи фоторазкази. Кефът да видиш своя снимка, разпъната на фолиото на такова списание е голям, уверявам ви. Не е важен цензът или пенсионната възраст на фотографа, а хубавите снимки, за да влезе. Трябва един ден да успеем да го докараме до български "Нешънъл Джиографик"

Чакам предложения на info@bulphoto.com

Тема Re: Снимки за списаниенови [re: Гeнчo]  
Автор Бopeтo (бърборко)
Публикувано13.09.02 13:47

Снимки от 2,6Mpx цифров апарат вършат ли работа?

Купувайте български стоки
Искайте си касовите бележки

Автор mim. (брюнетка)
Публикувано13.09.02 14:22

моя скромен дял -

всичко е на негативи, 200 аса, след 1 седмица е планувано качване на Мусала пак, така че ще има ъпдейт там и за следваши ходения
тези, които не са с подпис мим са ми предоставени от приятели
ако е хубаво списанието аз може да съм един от редовните читатели...

Sheep go to Heaven! Gods go to Hell!

Тема Re: става ли?нови [re: Гeнчo]  
Автор Peaлиcт ()
Публикувано13.09.02 14:44

Имай предвид, че скенерът ми е плосък и стар и е кофти. Аз съм географ и доста пътувам. Имам още много несканирани неща от България и Европа. снимам с Профото, Велвия и Провия

Автор Gribo (Ozada4en)
Публикувано14.09.02 10:41

Заинтригуван съм от предложението ти за снимки за Одисей, и бих искал да поговориме. Предстои ми пътуване до Италия и имам какво да ти предложа и покажа. Ако иска6, обади ми се на 088/308 259, или остави координат за да се видиме и поприказваме и да ти покажа публикациите с които разполагам :)
Пускам ти постинга и като Бележка

Мирния атом - във всеки дом!

Автор Zmeu (горянин)
Публикувано14.09.02 15:17

Еха, много примамливо.. Според мен обаче е погрешно да се хващат непрофесионални фотографи за тая работа. И то не защото са некадърни (е, някои са си), а защото нямат време. Като чета Нешънъл Джиографик или всяко друго списание с хубави картинки, оставам с впечатлението че на фотографа са му дали 2 торби с Никони и 2 торби с Велвия и са го пратили за няколко месеца да щрака само в един район. Просто такова ниво на фотография трудно се достига. Те не че снимките са нещо върховно като идеи, но са много шарени и перфектно композирани..

нов син змей- бета версия, нетестван!

Тема Re: Снимки за списаниенови [re: Zmeu]  
Автор 1vO (снимащ)
Публикувано15.09.02 00:26

Никоните определено са две торби, а Велвиите са половин камион. Преди време четох за един юнак от National Geоgraphy, който снима репортаж по Дунава за страните в долното течение и по-точно по-социалистическите. Това беше продължило осем месеца, само за България беше ипраскал 2000 акдъра, а а крайна сметка видях и репоража - за всяка страна имаше само по една снимка.
В последния Макс пък има друг юнак, сниман пре филми за модна фото-сесия за Макс - една маса с две-три основни марки филми с по няколко модела, около 2 куб. метра. Така се прави - а не хоп-щрак - шедьовър. Хайде де!

Авторseriozen (Нерегистриран)
Публикувано15.09.02 12:14

Ako predlozenieto Wi e seriozno obadete se na tel. 088 613 196 ili e-mail: i_tcvetkova@yahoo.com. Razpolagam s cwetni diapozitiwi i negatiwi sreden format ot razli4ni 4asti na Bulgaria.

Тема Re: Снимки за списаниенови [re: seriozen]  
Автор Гeнчo ()
Публикувано15.09.02 18:08

Благодаря за всичките предложения!
Започвам да ги прозвънявам едно по едно.
Идущата седмица пътувам, на до началото на по-следващата ще съм се свързал с всички.
Чак торба велвиии е трудно да искам от издателите, но все нещо ще измислим...
Според мен критерият за професионален фотограф е дали си вади хляба от тази работа, или го прави само за удоволствие. Добрите снимки могат да излязат и от профита, и от любители, то си е до човека.

Тема Re: Снимки за списание [re: Гeнчo]  
Автор Levent Muncho (фукльо)
Публикувано15.09.02 21:38

Абе май не са я закъсали чак толкова, преди месец оставих в редакцията един СД с около 600 снимки от България, Гърция, Египет и Европа и още никой не ми се е обадил. Пък не са лоши снимките. Ето част от тях:

Чак пък нито една да не са харесали... Толко ли им е висок критерия? Като гледам какво излиза по страниците на списанието май май не е...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.