Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:29 13.11.25 
Професионални
   >> Финанси
*Кратък преглед

Тема ипотечен кредитнови  
Автор ira999 (непознат)
Публикувано27.01.12 12:17

Моля за компетентно мнение,
имам ипотечен кредит в булбанк, ако направя предсрочно погасяване (пълно или частично) ми казаха, че ще има 5 % наказ лихва( спомням си, че когато го подписвах, ми казаха, че предсрочно погасяване със собствени средства, не носи наказ лихва), та молбата ми е, какво да правя, частично, пълно

Тема Re: ипотечен кредит [re: ira999]  
Автор secretOO7 (непознат)
Публикувано27.01.12 21:15

Вижте си в договора дали имате такса за предсрочно погасяване или не. Там трябва да го пише. Ако се окаже, че действително имате такса 5% от главницата, проверете колко главница ви остава да плащате. Ако размерът и + 5% е по-малък от сумата на оставащите ви по кредита вноски, направете погасяване. При частично погасяване спестявате лихва, но пак трябва да се съпостави с таксата, ако има такава.

Тема Re: ипотечен кредитнови [re: ira999]  
Автор nick2OO6 (непознат )
Публикувано02.02.12 05:49

За това е хубаво човек да чете договора когато трябва, а не когато е късно.
Ако съм на твое място бих прочел договора внимателно - това какво са ти казали няма значение, важно е какво пише в договора.
Аз имам ипотека от Сосиете Женерал и още при подписването знаех че ще има наказателна такса при евентуално предварително погасяване, която е 4% от сумата която се погасява. Така в края на миналата година, като им върнах предсрочно 8,000 платих 320 такса за това удолоствие, но все пак това е доста по-малко, отколкото ако трябваше да плащам лихва върху тези 8,000.

Автор ira999 (непознат)
Публикувано09.02.12 10:21

благодаря, за отговорите. действително няма наказателна лихва за предсрочно погасяване, видях си договор, даже изпратих копие от страницата в банката и ми потвърдиха, че кредита е по някаква кампания и без наказателна лихва.
ако не беше така и трябваше да платя на 40000 - 2000 лв наказателна лихва, просто беше безсмислено.

Автор Jay Gould (студенокръвен )
Публикувано27.03.12 04:15

Не се ли прие някакъв закон с който предсрочното погасяване не е облага допълнително?

Тема Re: ипотечен кредитнови [re: Jay Gould]  
Автор devaluator ()
Публикувано03.05.12 23:36

За потребителските кредити май беше. И неотдавна пак натискаха лихварите да променят закона и да върнат наказанията.

Тема Re: ипотечен кредитнови [re: devaluator]  
Автор economa (непознат )
Публикувано14.07.13 23:45

Да, отнася се за потребителските. Но по ипотечните много често има промоции, така че е възможно и Вашият случай да е такъв. Вижте си договора. Банката няма да ви признае, че не дължите такса, ако не й покажете договор.

И една

, може би

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от economa на 14.07.13 23:46.</EM></FONT></P>

Редактирано от economa на 14.07.13 23:46.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.