Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:32 03.11.25 
Професионални
   >> Финанси
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Неравностоен договорнови  
Автор roum ()
Публикувано20.07.09 15:46

Здравейте,
Някой може ли да поясни какво се разбира под неравностойнот на страните по договор.
Имам ипотека към РФБ и в договора пише че ако закъснея с вноска, ми се начислява лихва върху цялата главница

Ходих при консултант и исках анекс към договора по тази точка и той ми каза че вече е променена и то вече е в моя полза, обаче неможе индивидуално да ми анекс, единствения вариант е предоговаряне ...
Мога ли да сезирам комисията за защита на потребителите за подобна несправедливост от страна на Банката. Ако предприема подобен ход, Банката може ли да си изиска заема при положение че съм редовен платец.

Тема В договора пишенови [re: roum]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано20.07.09 20:41

кога може да стане предсрочно изискуем. Абсурд е причината да е жалба пред КЗП.
Според мен обаче трябва да идеш в централата и да искаш анекса -или предоговаряне но за тяхна сметка (да не те карат да плащаш за това).

Тема Re: В договора пишенови [re: jamie]  
Автор roum ()
Публикувано20.07.09 21:21

Kатегорично отказаха да адаът анекс, камоли за тяхна сметка.
Те не ме предупредиха нито един път за вдигането на лихвата.
КЗП можели да помагат само за неравностойни страни по договора, затова питам какво се разбира под това понятие и дали гореописания казус представлява точно такъв, след като няма алтернативна опция в моя полза (ако ми вдигнат лихвата без предупреждение примерно)

Тема КЗПнови [re: roum]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано21.07.09 19:57

така или иначе ще проверят сигнала. А на теб не ти коства нищо да го пуснеш през сайта им.
Странна банка имаш, май и е време да я сменяш ? Никоя друга ли не иска да прехвърли кредита при нея (макар че времената са леко криви за това точно) ?

Пита ли ги дали искат предоговаряне, но без да ти набутват такси и разноски ?

Тема Re: КЗПнови [re: jamie]  
Автор roum ()
Публикувано21.07.09 20:43

За тях предоговаряне означава по-дълъг период или по-голямзаем.
Банката е Рай Файзен Банк - която ми вдигна лихвата с 80% спрямо договорката а се хвали с предсрочно погасения заем. Явно за наша сметка.

Тема О, любимите ми.нови [re: roum]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано23.07.09 02:10

Като чуха къде съм натикал кредита им - причерня им

Я им кажи че смяташ да местиш кредита в друга банка - ако не си променят отношението

Тема Re: О, любимите ми. [re: jamie]  
Автор Lancelot (Knight)
Публикувано30.07.09 13:24

точно в този момент това най-много да ги зарадва.
Събират си ресурса и това е. А рефинансиране по това време просто няма. Силният става банката...

= Nobilitas Obligat =

Тема Силниятнови [re: Lancelot]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано31.07.09 01:36

никога не е била банката - това е просто илюзия. Парите не са дори нейни

Тема Re: Неравностоен договорнови [re: roum]  
Автор titienti (непознат )
Публикувано31.07.09 21:56

да спрем да плащаме всичките

Тема Re: Неравностоен договорнови [re: titienti]  
Автор roum ()
Публикувано03.08.09 00:04

Навит съм да спреме, ама само докато клекнат с лихвите ( все пак парите дато сме ги ползвали те са ни ги дали)
Само трябва всичкида се организираме

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.