|
Тема
|
отрицателно салдо по разплащателна сметка?
|
|
Автор |
out of touch (gone) |
Публикувано | 06.03.09 17:20 |
|
още един въпрос
имам разплащателна сметка(ако трябва,ще ви кажа и банката).не я закрих преди две години,а само си изтеглих парите.сега,заради месечните такси за обслужване,съм на минус 60-70лв.като бях на минус 10 и на минус 30 лв,от два клона ми казаха,че ще ми пратят писмо и ако не се явя да си изплатя задължението,ще закрият сметката сами.е,пратиха ми писмо,но не я закриват.сега ходих в два други клона,и те ми казват,че няма такова нещо-закриване без погасяване на задълженията.
кажете кой ме лъже.предварително благодаря.
"...от вика на някой буден,
от смеха на някой влюбен,
ще усетя,
че съм жив и нужен..."
| |
Тема
|
Re: отрицателно салдо по разплащателна сметка?
[re: out of touch]
|
|
Автор |
Vulpes (непознат) |
Публикувано | 08.03.09 16:59 |
|
В този случай банката има право да закрие сметката с едномесечно предизвестие и да ти опрости задълженията, но не е длъжна. Зависи от вътрешните им правила. Обикновено веднъж или два пъти годишно преглеждат сметките, по които няма оборот и се трупат задължения за поддръжка, прави се списък и се закриват по решение на управителния съвет на банката. Но това не се казва на клиентите, за да не се създава мнение, че банката е готова да опрощава задължения.
Има законова възможност да оставят по сметката да се трупат задължения и в един момент да извадят заповед за изпълнение срещу теб за тези суми. Но това е малко вероятно, защото сумата е малка и банките обикновено не хабят ресурс да се занимават с такива дела.
| |
Тема
|
[re: Vulpes]
|
|
Автор |
out of touch (gone) |
Публикувано | 08.03.09 20:45 |
|
благодаря за отговорите и в двете теми.
"...от вика на някой буден,
от смеха на някой влюбен,
ще усетя,
че съм жив и нужен..."
| |
Тема
|
[re: out of touch]
|
|
Автор |
Vulpes (непознат) |
Публикувано | 08.03.09 20:48 |
|
Радвам се ако са ти от полза
| |
Тема
|
[re: Vulpes]
|
|
Автор |
beauty24 (непознат
) |
Публикувано | 22.03.09 14:07 |
|
Здравей и от мен,искам да ти кажа ,че докато не си заплатиш сумата по сметката,няма да ти се закрие сметката,банката няма право да закрива сметки на клиенти без тяхно съгласие!
| |
Тема
|
[re: beauty24]
|
|
Автор |
Number1 (уебмастър) |
Публикувано | 26.03.09 23:31 |
|
"Здравей и от мен,искам да ти кажа ,че докато не си заплатиш сумата по сметката,няма да ти се закрие сметката,банката няма право да закрива сметки на клиенти без тяхно съгласие!"
Това са пълни глупости! Освен ако договорът не е много стар, повечето банки имат клауза, че при повече от 2 поредни месеца с отрицателно салдо, сметката се закрива автоматично. А иначе-няма нито един осъден за необслужена банкова сметка. Банките са твърде заети да съдят големи длъжници, за да се занимават с 50-100 лв., а и в съда подобно дело не би минало.
| |
|
|
|
|