|
Тема
|
овърдрафт
|
|
Автор |
jeni_97 (непознат
) |
Публикувано | 21.01.09 08:22 |
|
На какво основание банките прекратяват овърдрафти?При положение ,че си напълно коректен към банката,на пълно банково обслужване си.Става въпрос за фирмен овърдрафт.В същата банка имаме и ипотечен кредит.Овърдрафта е сключен май 2008.Декември имаме подновяване на кредитна линия -ипотечна.Да ама не.Подновяват кредитната линия и от нея си отдържат овърдрафта.За който са платени едногодишни такси а си го ползвал само няколко месеца.Новия кредит им е по изгоден.Поисках да покрия и него.Оказа се че дължа неустойка.защото нямях време да реагирам в същия ден.По новия кредит имаш нови такси и нови по неизгодни условия.Става въпрос за банка ДСК.По некоректна банка не бях срещала.Изобщо ,смятам ,че в момента банките са доста некоректни с фирмите ,които са им дългогодишни клиенти.
| |
|
Принципно овърдрафт се прекратява предсрочно ако има просрочване на плащанията. Хипотетично и за 1 ден закънение може да се прекрати договора, но никоя сериозна банка не би го направила. Да не би в договора за ипотека да фигурира и условие да се покрие стария кредит? Ако не е така, трябва да призная, че няма да ми е сефте да чуя за "чудесата", които се случват в ДСК.
| |
|
Банките масово закриват този продукт, както на физически, така и на юридически лица. Смятат го доста рисков в сегашната ситуация и вече не се предлага. Това е причината. А дали е законно да го изискват предсрочно е друг въпрос.
| |
|
Закъснение не сме имали и половин ден.Фирмата е с голям оборот в банката.С превод на работни заплати и каквото още можете да си помислите.Обидно е отношението, когато до вчера са ти повтаряли ,че си 1 от най-добрите клиенти на банката и от веднъж се оказва че бранша в който работиш бил рисков.Има и други банки.ОББ ни приеха с отворени обятия.След няколко месеца ще прехвълля и ипотечния кредит там.Чакаме падежа ,за да избегнеме допълнителни такси и усложнения.Не знам как си позволяват едно доверие, което е изграждано с години, да се срине за един ден.Моята фирма никога вече няма да работи с банка ДСК.
| |
|
|
|
|