Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:15 09.11.25 
Професионални
   >> Финанси
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема смс от банка???нови  
Автор peterfff (непознат )
Публикувано29.12.08 06:04

Здравейте,

днес получих странен смс от банка???- за проверка за наличност по моя сметка. Странното не е в този факт, а в това, че картите, които са при мен и с които оперирам не съдържат посоченият номер на сметка. Затова имам молба към вас- знаете ли на коя банка смс известяването е със следният номер- 170062? Наистина не знам за какво става дума, а все пак искам да разбера за каква моя карта става дума.
Поздрави на всички,

Тема Re: смс от банка???нови [re: peterfff]  
Автор ptj (минаващ)
Публикувано29.12.08 11:09

Vyzmojno e da si stanal jertva na moshenici, celjashti da uznajat njakoi tvoi lichni danni. Po-dobre da izvestish organite na MVR za vyprosnija SMS.

Редактирано от ptj на 29.12.08 11:11.

Автор Пeтъp_ (професора :))
Публикувано29.12.08 16:48

в такива смс-и пише част от номера на картата, ако такъв няма или не съвпада с твоя карта, просто го игнорирай, а ако има съвпадение и не си проверявал наличност, обади се в банката си

Тема Re: смс от банка???нови [re: Пeтъp_]  
Публикувано30.12.08 04:04

Да, и аз помислих, че е грешка, защото, както казахте, има посочени последните числа от картата и те не съвпадат с тези, които имам. Просто не знам, защо ме уведомяват...ако знаех банката, щях да се обадя, за да коригират данните и да изясним нещата- за какво точно става дума.

Благодаря ви, че се отзовахте, наистина е хубаво човек да разбере по празниците, че има хора, на които да разчита, макар за тях този човек да е един непознат!

Весели празници!

Автор Elodia (Demoniac)
Публикувано30.12.08 10:20

Започни по метода на изключването:
ОББ уведомява от 170000
НОИ уведомява от 170047

Спорна Нова година на всички

Electronic Lifeform Optimized for Dangerous Infiltration and Assassination

Тема Re: смс от банка??? [re: Elodia]  
Публикувано31.12.08 06:42

Elodia, благодаря Ви много!

Аз съм с час назад от българското време, а и не знам, дали ще мога да го сторя, когато искам (тоест точно навреме), затова искам да направя следното:
Пожелавам на всички и най-вече на хората, които се отзоваха, една нова година, в която няма да сме само мечтатели, а хора с мечти, които се сбъдват!

Весела Нова Година и незабравим празник (след няколко часа)

!

Публикувано23.01.09 12:26

здравейте,

пиша на всички по повод на това, как реших нещата, за да не попада и друг в ситуация като моята. Обадих се на своя мобилен оператор и продиктувах номера, от който получавах смс-известяване и те ми казаха към коя банка е. Така че всичко вече е наред.

Тема Re: смс от банка???нови [re: Пeтъp_]  
Автор ronin_east (Човечец)
Публикувано10.09.09 20:10

И аз получих днес същият смс за справка гласеше:
"S vasha karta XX-0895 e napraveno teglene za 400.00BGN ot GEN.N.STOLETOV BUL 106 SOFIA BG" на - моментния час и дата на получения смс!
Звъннах на оператора ми както бяхте предложели и ми казаха, че този номер 170062 отговарял на ОББ, там обаче нямам никакви карти!
Та чудя се объркване от банката ли е това или някви шмекери които се опитват да ни пързалят, номера разбира се по-горе изобщо не е мой!
Добре и и другите потърпевши да се замислят и разбира се някой идиот да не постне нещо от рода "Опааа та това е моята карта"

Тема Принципнонови [re: ronin_east]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано12.09.09 17:42

има такава опция към кредитни карти - известяване със СМС за транзакциите с цел да се хващат навреме злоупотребите. Но доколкото знам - това е отделна опция в договорите и се заплаща, не би трябвало да е активна без изрично желание на клиента!

Тема Re: смс от банка???нови [re: ronin_east]  
Автор monetka (знак на съдбата)
Публикувано07.10.09 00:58

Моят съвет е да да отидете в банката и да подадете писмено оплакване щом нямате такава карта. Тези СМС-и се заплащат и може да ви надуят сметката. Възможно е да има неволна грешка при въвеждането на номера на мобилния телефон в системата на банката и да получавате съобщения, предназначени за друг клиент. Или например измама - някой клиент да си е направил кредитна карта и да е дал произволен мобилен телефон с цел да не плаща и да не може да бъде открит. Разбира се, трябва да пазите в телефона си получените СМС-и.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.