Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:50 16.07.25 
Професионални
   >> Финанси
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въпрос към Барбарела.......нови  
Автор yoanence (ентусиаст)
Публикувано30.10.08 21:26

Според теб-като най знаеща в този клуб и като модератор, ако сега аз имам 35000 лева в брой-да ги сложа ли на влог в ДСК-а или да не ги сложа. И изобщо какво мислиш точно сега и точно в този момент за ДСК-а.
А защо те питам точно за ДСК-а ли. Защото в момента най изгодни лихви предлагат по депозитите-разбира се до 6 месеца. Т.е ако аз сега инвестирам пари наготово за да спечеля лихвата 9.2 % (за 6 месеца обаче-т.е 4.6 %реално)-и април месец когато трябва на тези 35000 лева да взема лихва от 1610 лева(аз поне така го изчислявам)-ще ги взема или ще си остана без всичките пари в създалата се икономическа криза за момента. И после ще чакам разбирасе правителството да ми ги върне. Защото навсякъде се тръби, че 20000 евро гарантира от депозитите държавата-което също не е ясно кога ще си ги получиш ако Недай си Боже закъса някоя банка, а от вчера пък се тръби...."ще закъса ли ДСК-а-щото видиш ли майката на инвеститорите били от Унгария, а там еди.....какво си ставало несигурно.
Та ти какво ме съветваш да си сложа ли парите в ДСК-а или по добре да взема кредит от там -ако ми дадат. Дано не ми е сложен въпроса. Благодаря предварително.

Тема Re: Въпрос към Барбарела.......нови [re: yoanence]  
Автор DxDy (непознат )
Публикувано31.10.08 00:29

? ти ми звучи като от вица за ? към радио ереван: С нощница или с пижама да е облечена булката в 1-та брачна нощ?

Отговор: Няма никакво значение, и в двата случая булката ще .....

Редактирано от DxDy на 31.10.08 00:30.

Тема Re: Въпрос към Барбарела.......нови [re: DxDy]  
Публикувано01.11.08 13:47

т.е да направя депозит и да не се притеснявам. Защото аз знам , че Барбарела е много знаеща и съветите са и безценни.....

Тема другонови [re: yoanence]  
Автор Lancelot (Knight)
Публикувано03.11.08 09:14

Най-важното за гаранциите на депозитите е, че има политическа воля за сигурността им. Ако недай боже някоя банка се сурне по баира надолу (в момента никой не е натам), ще я спасят при всички положения. Независимо, че формално се гарантират до 50 000 евро (вече толкова, по-рано в Закона бяха 20 325 евро), практически всеки депозит е осигурен.
Точно за ДСК съм лично предубеден (обслужване, манталитет, формат..).

Правете си депозити, сега е момента.

= Nobilitas Obligat

Редактирано от Lancelot на 03.11.08 09:17.

Тема Re: другонови [re: Lancelot]  
Публикувано04.11.08 20:17

И мен много ме е яд, че съм в ДСК-а, за сега. И ако не ми дадат обещаното-луд скандал ще им направя. Едно , че когато отидох да ми направят депозита и да ми кажат всики подробности около него-те и егн-то ми не бяха написали и още тогава трябваше да ги зарежа. Друго , че на такива опашки и с цял час съм чакала за да се вредя и да си вкарам допълнителна сума по депозита. А аз го правех и продължавам да го правя често-т. е да довнасям. И си представи колко сили и нерви ми коства всеки път това. Самите им служители се оплакват , че не издържат там. Каква е тази банка ,какво е това чудо и от некадърни по некадърни там. Да кажем , че до известна степен са ме спечелили с процентите които предлагат, но има време и това ще го видим. Аз до април имам да изчакам. Но погледнато реално за в момента те предлагат най изгодната лихва. А това за мен е по важното.

Тема Re: другонови [re: yoanence]  
Автор roum (приятел)
Публикувано12.11.08 14:23

Ако питате мен инвестирайте в консерви
Май това е най-правилния вариант

Автор Ton4o (непознат )
Публикувано20.11.08 16:00

Защо не отидеш в ПИБ, Сводобния им депозит с 9% лихва е най-изгодната оферта на пазара. Аз си сложих там спестванията и съм доволен, че любимата ми банка отново е най-добрия избор в БГ.

Автор БapбapeлaМодератор (петата стихия)
Публикувано30.11.08 14:15

Това че съм модератор на клуба не значи че съм най-знаеща.

Каквато и лихва да дава ДСК , в нея банка не давам и лев . Колкото нерви съм строшила с тая банка служебно , с друга банка- не съм . за мен те не са банка.

Тема Re: Въпрос към Барбарела.......нови [re: Бapбapeлa]  
Автор maniana (утрешна)
Публикувано30.11.08 16:51

Аз съм на същото мнение, те си карат в стил късен социализъм и това е.....
Видя ли yoanence, че съм права......

Тема Re: Въпрос към Барбарела.......нови [re: Бapбapeлa]  
Публикувано01.12.08 22:56

Благодаря за толкова дългоочаквания отговор. Аз също вече не ги търпя но това което са ми обещали за търпението, ако не го изпълнят........не ми се мисли.
Имам да чакам още 5 месеца, а притесненията ми са най вече за това до колко е стабилна в момента. Зная, че на всякъде тръбят за основния инвеститор на ДСК от Унгария-колко назад е "майката" на ДСК така да се каже.
Та въпроса ми е трябва ли да имам притеснения относно ДСК за близките 5 месеца.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.