Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:29 04.11.25 
Професионални
   >> Финанси
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема ВЪПРОС КЪМ БОРСОВИТЕ....нови  
Автормитaka (Нерегистриран)
Публикувано11.12.05 12:37

здравейте мом1ета и момичета.имам няколко въпроса на които се надявам да получа отговор от вас.
1-смятам да започна да играя на борсата,но ме интересува плащат ли се някакви данъци върху печалбата?колко процента,има ли значение дали се занимавам с валутна търговия,търгуване с акции и други подобни?
2-ако се плащат данъци,мога ли да регистрирам фирма по ДДС и на края на годината да си върна ДДС-то от направените разходи по транспорт,наем за офис и т.н?
3-интересуват ме сайтове,където има графики върху които може да се чертае?не знам доколко ме разбрахте с последния ми въпрос затова ви пиша сайта който ползвам аз-http://stockcharts.com/index.html DEAL.BG.като влезете вътре и го разгледате ще разберете за какво става въпрос
засега това е.очаквам сериозни мнения и отговори.благодаря

Тема контранови [re: митaka]  
Авторитaka (Нерегистриран)
Публикувано11.12.05 19:55

1."смятам да започна да играя на борсата"
На коя борса ще играеш по-точно? Наясно ли си? Борси бол. Ако си наясно, конкретизирай защото не можем да се досетим коя е "борсата" - БФБ, форекс, акции - съвсем различни неща са, но като цяло данъци не се плащат поне докато не те хванат, ама не съм чул някой да са хванали. Иначе размера на данъците би трябвало да е стандартен - по скалата за физически лица и данък печелба за юридически.
2. Ако само това ти е дейността - НЕ, защото иначе ДДС фирмите щяха да са повече от хората. И само за твое разяснение, ДДС, не се връща в края на годината, и само след ревизия се приспада след края на ДДС периода.

Тема Re: ВЪПРОС КЪМ БОРСОВИТЕ....нови [re: митaka]  
Публикувано11.12.05 22:42

прав си че трябваше да уточня за коя борса става въпрос.мисля да грая с акции и на форекс,като предпочитам акциите,просто са ми по интереи.но с течение на времето ще остана само "с една диня под мишницата".разбира се като поиграя и на двете ще реша коя е по близо до темперамента ми и до сърцето ми.а това че най-вероятно не се дължат данъци,въпреки че има печалба,която много лесно може да бъде доказана и проследена.ако наистина е така нямаше мутрите да са обикновени картофопроизводители, а успешни търговци на борсата и предполагам се досещате каква доходност щяха да имат;)

Автор Tapkaлaн (снежен)
Публикувано11.12.05 22:48

ако мислиш да играеш,ще се наиграеш бързо.ако мислиш да работиш,по-бива
данъци върху търговията с валута не се плащат.просто никъде не е регламентирана тази дейност в данъчния закон.а като ти се рисува,тегли един метасток или метатрейдър и борсите са твои

скоро започва ски сезона

Авторитaka (Нерегистриран)
Публикувано12.12.05 00:00

Пак един цитат от тебе:
"...въпреки че има печалба..."
Къде го пише това, че е задължително да има печалба? Никой нищо не гарантира. Затова се концентрирай да направиш нещо пък никога не е късно да си платиш данъците. Само като предварително инфо, което засега не те засяга е, че ако почнеш да печелиш регулярно и по много и държиш да плащаш данъците, не ти е изгодно да го правиш в БГ.

Тема Re: ВЪПРОС КЪМ БОРСОВИТЕ.... [re: Tapkaлaн]  
Публикувано12.12.05 09:30

а откъде да ги изтегля тези метасток и метатрейдър???засега сам в чужбина и оттук не мога да свалям нищо от българските free сървъри,просто не ми отваря нищо.а за играенето си прав,смятам да работя.благодаря

Автор Tapkaлaн (снежен)
Публикувано12.12.05 09:47

скоро започва ски сезона

Тема Re: ВЪПРОС КЪМ БОРСОВИТЕ....нови [re: Tapkaлaн]  
Публикувано12.12.05 14:29

ГРАСИАС РЕЗИСТЕРЕ

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.