|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
PayPal от BG?
|
|
Автор |
gsm4you.com (фен) |
Публикувано | 01.03.04 17:05 |
|
Здравейте,
Искам да си купя нещо от нета с PayPal, за съжаление България не е в списъка с поддържаните :( Пробвах с фалшива регистрация в САЩ, но като стигнах до превода ми искаше billing адреса на картата ми и ме излови :))
Има ли начин да стане плащането от БГ? става дума за $50
| |
Тема
|
Re: PayPal от BG?
[re: gsm4you.com]
|
|
Автор | lvanFL (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.03.04 18:22 |
|
не приемат български клиенти.Аз имам редовен американски акаунт който ползвам често и един път като бях в БГ и се опитах да платя нещо с него, веднага ми замразиха сметката защото са си помислили че някой го е хак-нал. не само отварянето е проблем а и това откъде се опитваш да го ползваш.
| |
|
google search: virtual office
| |
|
Virtual office :)
Е, това само адресче ще ми даде, въпроса е ,че PAYPAL разпознава номера на кредитната ми карта като Български и веднага ме резна :)
Иначе реални адеси си имам..
| |
Тема
|
|
|
Автор | PayPal sucks (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.04.04 15:33 |
|
Значи, PayPal не приемат плащания от България, и няма да приемат. Макар и много популярна, и сравнително евтина, това е много коварна услуга, която крие много рискове. Лично аз бих препоръчал да не се ползва PayPal, и гледам да го избягвам.
Бих препоръчал да се използва 2checkout.com
| |
Тема
|
[re: PayPal sucks]
|
|
Автор | / (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.04.04 20:19 |
|
2checkout също веднага разпознават картите от БГ като силно съмнителни и предупреждават търговеца да не приема плащането, при което той точно това прави.
| |
Тема
|
[re: /]
|
|
Автор |
Mecha () |
Публикувано | 24.04.04 22:46 |
|
Между другото преди известно време ми се случи следното.
Тъй, като не мога да използвам PayPal реших да си направя регистрация в ikobo.com (препорачаха ми го). Та значи регистрацията OK и стигам до момента с регистрация на картата. След като я регистрирах ми се блокира акаунта. След дълго ровене из FAQ на ikobo.com намерих някакво обяснение, че ikobo разполагат с "интелигентна" система която разпознава потенциални измами. Възможно било, обаче тя да блокира напълно редовен акаунт. За да ми разблокират акаунта искат да им изпратя копие от личната си карта, шофьорската си книжка и "house bill statement" (искат да ги изпратя по факс).
Редактирано от Mecha на 24.04.04 22:49.
| |
Тема
|
[re: Mecha]
|
|
Публикувано | 25.04.04 03:06 |
|
Да, за съжаление това е цената, която плащаме заради беззаконието и заради всички тези "келешчета" с измамите, които ние и общественото мнение така благосклонно търпи да бъдат ненаказани. Затова сега си патим ние, а не те. Всъщност изключвам себе си от това "ние". Даже доколкото знам това, което искат да им се праща, е само, за да симулират дейност, а в крайна сметка изобщо може да не разблокират акаунта.
| |
Тема
|
|
|
Автор | ivan (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.04.04 12:45 |
|
https://www.moneybookers.com/app/?rid=131188
На горния адрес ще намерите една система за международни разплащания, чрез която може да изпращате пари (плащате) и получавате пари от чужбина.
Трябва ви само e-mail адрес и сметка в лева. След регистрацията ви откриват виртуална сметка, която си зареждате с банков превод в лева до сметка в България (т.е. евтино) а след това с наличните в тази сметка пари може да плащате в Евро или долари (курса е международен и е по-добър от доста Български банки, за самото плащане се удържат 0.50 евро).
На същата сметка може да ви плащат (изпращат пари) в долари и евро, които след това се привеждат във вашата левова сметка (струва 1.80 евро) .
Недостатъците:
- сравнително сложна регистрация - правят се различни проверки за валидността на банковата сметка, има ограничения за сумите които може да се въртят през сметката (политика против прането на пари)
- процеса на плащане не е бърз ако нямате пари по сметката си - първо трябва да я заредите, банковия превод отнема 2-3 дни.
- все още не много търговци приемат разплащания - има списък на сайта
- няма лихва по парите в сметката (всъщност това не е реална банкова сметка )
- пари може да получавате само от регистрирани потребители
- оптимизирана е за Европа, почти няма Американски търговци
Пълните подробности ще си ги видите на сайта (сайат е в UK и за съжаление още няма версия на Български .)
| |
Тема
|
[re: ivan]
|
|
Публикувано | 30.04.04 16:07 |
|
Даже са доста големи ограниченията - някъде прочетох, че ако захранваш сметката с кредитна карта има ограничение от 100 евро на 60 дни. Значи какво - по 50 евро на месец ли?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|