|
Тема
|
Моля за помощ
|
|
Автор |
Mecha () |
Публикувано | 22.04.04 09:44 |
|
Здравейте, искам да ви помоля за една консултация, тъй като не съм много наясно по конкретния въпрос а и не искам да ходя да питам в някоя банка и да се излагам.
Аз имам регистрация в ebay.com. Преди няколко дни обявих за продажба едно старо DVD. Имам кредитна карта (VISA Classic), с която си плащам таксите за да продавам там. Всики плащания с кредитни карти между отделните търговци регистрирани в ebay.com минават през PAYPAL, която е недостъпна за България. По тази причина аз съм принуден да приемам плащания по други начини ("Western Union", "Money Gram", SWIFT, получавал съм и пари в брой). Попитаха ме дали ще приема "Personal Check". Та искам да попитам: в България могат ли да се изплащат такива чекове и ако да то къде?
Благодаря предварително на всеки отзовал се.
| |
Тема
|
Re: Моля за помощ
[re: Mecha]
|
|
Автор |
killin (me) |
Публикувано | 22.04.04 10:11 |
|
олелеееее, трудна работа...... може да отидеш в някоя банка и да го предявиш този чек и сигурно ще ти го изплатят...... обаче кога, може да си почакаш 1 мес докато го проверят и т.н. една позната имаше същия проблем и така и отговориха(не помня точно коя банка): да няма проблем ще ви го изплатим; ами давайте тогава; да, но ще трабва малко да почакате; е колко малко; ами може да отнеме от 1 седмица до месец да го проверим.......
и най-вероятно ще ти удържат някви луди такси за това така работят банките тук, поне доколкото аз имам информация, ако има банкери тук във форума - да кажат, така ли е или не и кой е най-добрия вариант.
К.
........I WASN'T REALY DRUNK AT THE TIME.......
| |
Тема
|
[re: killin]
|
|
Автор |
Mecha () |
Публикувано | 22.04.04 16:33 |
|
За таксата аз я знам колко ще ми излезе, но това за чакането не го знаех
| |
Тема
|
[re: Mecha]
|
|
Автор |
$$$$ () |
Публикувано | 22.04.04 17:09 |
|
Чака се един месец за да ти проверят дали чека ти е валиден. Таксата ти се приспада след като чека ти бъде осребрен. Най-добре е това да стане по сметка, защото така комисионната е по-ниска. По сметката трябва да имаш сума, която да е достатъчна да покрие комисионната в случай, че чека ти се окаже фалшив. Според мен за суми под 1000$ е най-изгодно да осребриш през SG банк - там мин. комисионната е само 10лв.
| |
|
|
|
|