Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:38 13.11.25 
Професионални
   >> Финанси
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема Enjoy the power of MS Excel  
Автор f(x)dx ()
Публикувано31.03.04 18:36

Причината да пусна тая тема е дълбокото ми убеждение, че Ексел е един чудесен инструмент, използван по-малко или повече от всеки финансист в ежедневната му дейност. За съжаление много хора използват една малка част от неговите възможности.
Идеята е тук да се обменя опит, да се задават въпроси и търсят решения на различни проблеми, касаещи работата с Ексел. Без естествено да забравяме, че той не е нищо повече от инструмент, който улеснява нашата работа.

И като за начало - един много полезен шорткът: Alt + ; (точка и запетая). Служи за маркиране само на видимите клетки, когато имате скрити колони или редове и желаете да копирате и пейстнете само тези, които се виждат.

Тема Re: Enjoy the power of MS Excel [re: f(x)dx]  
Автор Mиpa CM (несериозна)
Публикувано31.03.04 19:27

Пък мен точно днес ме светнаха за дългия начин (от менютата).

Тема Също и... [re: f(x)dx]  
АвторPhilip (Нерегистриран)
Публикувано01.04.04 03:59

Също така би могло да си разменим някоя и друга готова таблица (естествено, изчистена от оригиналните данни), за да изясним нещата на практика. Естествено, може и да се направи един общ акаунт на някой сървър, и там да качваме подобни неща.

Но нека и аз помогна малко:
- по БГ сървърите се въргаля едно ~10 MB PDF-че за формулите в Excel. Изключително полезно е, ще проверя за точен линк, и ще го постна
- снощи с удоволствие си спестих главоблъскане - оказа се, че обикновената SUM функция може да се ползва и за намиране на бр. дни в произволен времеви интервал - само трябва да се изкара разлика между 2 клетки (крайна и начална дата).

Тема Посещаемост голяма - мнения няма [re: Philip]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано01.04.04 18:58

Очаквах по-голям интерес, но нищо - още сме в началото. За сега ще пускам по едно мнение през ден-два колкото да се задържи темата отгоре и дано да потръгнат нещата. Защото със сигурност ще има полза да обменяме опит.
А сега за отзовалите се:
Мира, драго ми е да те срещна. Как е хавата по нашия край? Иначе тва с менютата е умряла работа - с шорткътите се спестява маса време.
Предложението на Филип за таблиците също е добро. Очаквам с интерес PDF-чето.
Иначе всеки, който желае, може да остави някакъв мейл, на който да му пратя едно кратко ръководство за работа с Ексел, което написах по "поръчка" на колегите в офиса.
Хайде - приятна почивка на всички

Тема Re: Посещаемост голяма - мнения няма [re: f(x)dx]  
Авторkillin (Нерегистриран)
Публикувано01.04.04 19:35

здравейте и от мен, смятам че темата е доста интересна, защото и аз по цял ден работя Ексел, дори като проста елка го ползвам понякога, ще ми е интересно да видя това ръководство...... и друго ми е интересно, дали колегите ти се възползваха от него, щото аз не мога да отуча мойте колежки да чукат по елките и да грешат, вместо за 2 дни да се научат на малко повече нещица (щото те по принцип знаят да "работят")в Ексел и да си работим нормално.
та мейла ми е killin@abv.bg - да видим нещо ново и практично.......
а иначе този продукт е почти необятен, всеки ден може да научаваш по нещо ново в него.....
чувал съм от някъде, че ако един програмист е трябвало да го създаде, щели са да бъдат нужни около 165 години......... ако е вярно....

АвторFM (Нерегистриран)
Публикувано01.04.04 21:36

Завършил съм финанси, но работя в друга сфера.....затова и немога да се включа компетентно в разговора... Но ще очаквам с интерес ръководството по EXCEL.

ivanov@econ.bg

ing.ivanov@mail.bg

АвторAlexander (Нерегистриран)
Публикувано02.04.04 08:39

И аз заставам на опашката за know-how... alx@gbg.bg

Тема PDF please [re: Philip]  
Авторkai (Нерегистриран)
Публикувано03.04.04 08:26

nikolaineshev@netbg.com

Тема PDF URL [re: f(x)dx]  
Публикувано03.04.04 13:40

Ето адреса на файла:

, малко над 10 MB. Има го и по други free сървъри. Имай предвид обаче, че не е четиво за 1 ден (865 стр. общо)

Пусни ми ръководството на - ще се радвам да го видя! Иначе и аз съм писал ръководства, но за други продукти (не за Excel), така че не мога да се включа със собствени материали по тази тема.

Приятна и от мен и всичко най- :))
Philip

Тема Всъщност е точно от един :) [re: killin]  
Публикувано03.04.04 13:45

Всъщност оригиналният Excel е написан точно от един програмист. Говоря за първата версия, която е за DOS. По-нататък екипът набъбва - най-вече заради един скандал между този програмист и чичко Бил, след който Бил едва успява да го убеди да се върне и да довърши работата (не, че след това програмистът не си тръгва окончателно). И понеже няма един гениален програмист, се налага да се сложат няколко други на негово място :))

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.