|
Тема
|
Небето изгря....
|
|
Автор | МУЛЕ_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.12.00 07:45 |
|
За няколко минути....зарево избухна на небето, преди малко черно и тъмно....после малко изсветляло....после ....като жар в огъня.... тлее и струи светлина..... Розово ...червено небе....сменя изсиняващата тъмнина....и на фопа на небето...един изкуствен блок, в който живеят същества-философи, запалили лампичките си....на собствените си знания....и светоглед..... Изкуствен блок...за изкуствени същества.... със изкуствена атмосвера...и температура.... Разликата между жилищата и космическите станции,в космоса.... е само на повърхността.... Само за няколко минути...розово червеното зарево изчезна....разсея се...и небето остана синьо... както "обикновенно".... Има ли обикновенно небе? Дали небето изгря....или изгря Мулето...???? Дали и ти някога ще изгрееш....излизайки вън от това, което са те принудили да мислиш и декламираш? Пжоздар от Мулето.....
| |
Тема
|
Отг: Небето изгря....
[re: МУЛЕ_anon]
|
|
Автор | Никой_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.12.00 10:32 |
|
Най-сладко за насилниците е да те накарат, да мислиш, че си мислиш нещо различно от онова което са те принудили да мислиш и това всъщност е принудително доведеното мислене. Да декламираш, че не декламираш е същинското декламиране. Понякога това се осъзнава. Но може би това осъзнаване е поредната насилнически внушена принуда. Кой знае!
Никой
| |
Тема
|
[re: Никой_anon]
|
|
Публикувано | 16.12.00 08:05 |
|
Никой ..брлагодаря ти за постинга... Това е така...независимо дали го примем или не. Няма заначение, дали го приемам или не.... Но има и нещо по нататък..... след него..... Привет че влизам в банята....ха ха ха ха
| |
Тема
|
[re: Никой_anon]
|
|
Публикувано | 20.12.00 22:22 |
|
Никой ...батка...усети колко малко същества, си задавт въпроса, който си си задал ти.... А още по малко....пък, са си отговорили на този въпрос...... Небето изгря.....но малко го изживяха..... Небето изгря.....но хората гледаха от страни, без да усетят...че небето е в тях самите...... Небето изгря....а те го пропуснаха....за пореден път.... Докога ......???????
| |
Тема
|
[re: МУЛЕ_anon]
|
|
Автор | Никой_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.12.00 10:38 |
|
На кой му пука за "те"! Водата изтича измежду пръстите ми и имам ли време да поглеждам към другите. И не са ли моите изгреви залези и не са ли залезите ми изгреви. И аз ли съм изобщо или не съм. И играя ли си ролята, в очакване представлението все някога да свърши. Или пиша безкраен сценарий, който сам изигравам пред себе си като публика. И не звучат ли опитите ми за разбуждане като приспивна песен. И има ли ме изобщо мен или каквото и да било. Може ли пустотата да престане да бъде такава. На кой му пука за "те"!
Никой
| |
|
Ама ние сме си малко прилепи и се ориентираме по-добре в тъмното. Затова и все гледаме надолу в краката си търсейки нещо загубено. Все виждаме първо лошите неща, може би по навик от пещерни времена, когато не сме си подавали много носа навън, а още по-малко сме гледали към слънцето. За мнозина е вредно да гледат към слънцето си - току виж ослепели от всепроникващата му светлина, затова Му раздавай щедро от ония очила като на "Мъже в черно", за черногледци. Поздрави за всички в слънчевия ден.
| |
|
|
|
|