Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:21 07.11.25 
Хуманитарни науки
   >> Философия
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Мъже в женски род...нови  
Автор specular (пристрастен)
Публикувано02.04.16 10:52

Попаднах на тая статия:

http://www.edna.bg/kolonkata-na/az-chuzhdi-deca-ne-gledam-ili...-myzhe-v-zhenski-rod-4630083

Какво мислите за мъже пишещи в женски списания от женски род, обиждайки други мъже, че те били в женски род? Можем естествено да си говорим защо съществуват тези поверия (предавани от майката в случая, най-вероятно поради типична липса на баща), но всеки мъж с малко акъл си дава сметка защо те са се появили. На какво се дължи това феминизиране на мъжете в днешно време и това желание да обидиш и стъпчеш малкото останали нормални мъже? Няма как да знам колко точно този за когото е писана статията е феминизиран (т.е. дали е осмислил сам и е приел съвет, или се е подчинил на доминантната жена), но виждам тоя който я пише колко е...

Редактирано от specular на 02.04.16 10:53.

Тема Re: Мъже в женски род...нови [re: specular]  
Автор Exaybachay (хедонист)
Публикувано03.04.16 01:49

Тая глупотевина, дори и за статия зор минава - изумително е от какви блудкави лиготии правят пари хората.

Тема Re: Мъже в женски род...нови [re: Exaybachay]  
Публикувано08.04.16 19:11

Вярно, ама върви го кажи гласно, и ще те изядат с парцалите. Защото не е само глупотевина, но и политика която се прокарва доста сериозно. Затова и има пари в нея, няма нищо изумително. Можеха всяка фръцла да вземат да напише тая статия, но що я търсиха в мъжки пол? Защото е един вид потвърждение за съгласие от другият пол. Може да е само платена поза, но целият свят се гради на позьорство и когато нямаш акъл, или нормален модел на подражание, позата се възприема като реалност. Знаеш ли колко жени приемат за ок да спят с който има падне, и ще има някой шаран който да се грижи за тях и децата им? А знаеш ли колко мъже също ще се вържат че това е съвсем нормално и "модерно"? Колко ще видят лицемерието да си говорим за любов, отговорност, саможертвеност, от една страна, при тоталната им липса от отсрещната...

Тема Re: Мъже в женски род... [re: specular]  
Автор Exaybachay (хедонист)
Публикувано10.04.16 16:17

целият свят се гради на позьорство
To заради това така изграден, че нема как да не те изедът с парцалите - щото, ако не си мълчиш, току виж рухнал.

Колко жени и мъже ме питаш - та нали половината ми набори разведени, другата половина пред развод. Някои вече с по няколко. То си стана чист бизнес вече - особено от страна на момите: земи си някой наивник, забремей от него, изчакай две- три години лапето да поотрасне, да се обуе човека с един здрав кредит за жилище и после му тегли шута, та си вей шутката където ти падне.

Щом наскоро една позната, предподавателка в университет, ми рече - ми то е нормално мъжете да изневеряват, учените са доказали, че жените имали хормон, който ги привързвал към само един мъж, а мъжете имали хормон, който ги склянал към различни жени. Направо и буквално онемях. И изобщо като цяло, вирее нагласата, че си е съвсем в реда на нещата, да тръгнеш да създаваш семейство и да си имаш "страничен партньор" за леглото. Какво по идеално - децата да гледат майка си, как се курви на всеки приятел на баща им, а баща им да точи лиги пред всяко човешко същество с цици. А после родителите, се чудят къде сбъркаха и кой е крив.

Тъкмо това цялото позьорство - което е навсякъде, във всяка една сфера на живота ни - откровено ме дразни най- мното.

Публикувано13.05.16 14:06

Мда, напълно съгласен... Аз отказах да позирам, та затова ме смятат цял живот за "странен". Затова пък времето си е мое, парите дето съм си изкарал са си мои, и апартамента дето съм си купил е мой. Факт - романтична любов, секс и семейство са три напълно различни неща, които поне трябва да спрем да се правим че са съвместими или поне имат нещо общо... Доста хора пораствайки си представят първото, всъщност се оказва второто, а от тях се очаква третото. То обаче постепенно е изместено към правата на жените, и задълженията на мъжете. Тия 5 минути доста скъпо излизат за един мъж... В момента на запад започват да се усещат малко по-малко какво наистина е положенито, но ако чакаме мъжете да си търсят правата толкова векове колкото жените, не ще съм жив да видя някакви малко по-нормални взаимоотношения между половете. В крайна сметка то се е видяло, че цивилизацията се гради на регламентирането на тези взаимоотношения. Поне да си признаят какви точно са те, и коя стъпка до какви права и задължения води. В момента последното патриархално поколение умира, и то тика по-младите да се женят както тях са ги тикали навремето. Но светът е променен и според мен бракът като институция ще бъде напълно унищожен след провалът на това поколение. А проблемът не е в самият брак, а че хората не знаят под какво се подписват, особено мъжете, защото много от тях ще плащат сметката...

Автор finntroll73 (Независим)
Публикувано06.06.16 12:38

Абсолютно и точно на място.
В днешно време свестните считат за луди..го е казал Ботев.
И като гледам е бил,е и ще продължава да бъде актуален.Още оттогава е осъзнал позьорството на този свят.
При мен положението е същото,повечвето приятели са или вече разведени,или все още ергени на по 40 и без хабер за семейство.
Имат там някакви връзки една част..ама са доста хлътнали към аморфното пиене и живот ден за ден.По-скоро да срещнеш силни,здрави и стабилни семейства днес е рядкост.
Чудят се една част от приятелите ми,защо ни зацепиха жените,къде сбъркахме.
Е..никога няма да тръгнат да хленчат де,ама го виждам в очите им.
Те са силни,жените са им виновни,понеже са курви..
А и не може никой да им се бърка на пиенето..

Най-лошото от всичко не е позьорството може би,а това да не можеш да признаеш собственните си грешки и слабости.
Да ти е виновен всеки друг,но не и ти.
Когато съм намекнал за това че всеки трябва да внимава с изборите си,понеже после трябва да живее с тях..съм бил посрещан с погледи все едно съм вещица в средновековието.

Всеки си плаща за действията.
Аз съм си платил и си плащам на голяма степен за неща които не съумях да направя на младини.
Като да се образовам и взема солиднба диплома и професия.
И то не заради невъзможност и липса на интелект,а заради пиянстване и чисто и просто мързел.
Днес ми дойде акъла,надявам се да не е прекалено късно.
Наложи се да се разделя с крайно гадни,двулични,екслоататори-капиталисти.
Шефа ми беше грък,само това ще кажа.
Смятам всеки може да си представи какво следва после.
Явно от бебе е бил обучаван да хитрее и живее на другите на гърба.
Хвърлих 100пр назначение в кофата за боклук.
Не беше изобщо лесен избор,но трябваше.
За да върви напред човек,трябва да приключи със старото и неработещото.
Най-вече заради самоуважението си и изконните морални човешки принципи и устои.

Всичко ще се нареди при мен,когато му дойде времето.
Но преди това ще трябва като пъзел..да пренаредя всичко което ми трябва и работи в моя живот..и всичко което го задушава да хвърля на боклука.
Незнам за вас,но аз преживях близо двугодишен период на виждане на еднакви числа,поредица от цифри,знаци навсякъде.
Вече не се плаша..забавно ми е..като си погледна часовника да е 11-11 например.
Или 11-33.

Вътрешно го чуствах и чуствам-на прав път съм във всичко.
И имах дълги периоди в което десния горен клепач се скъсваше да трепери.
Незнам свързан съм бил с акашивиете записи и онези отгоре най-вероятно с директна връзка.
Ясно ми е че съм в пълна промяна която преминава чрез пълна разруха на старото.
Загубих роднинства ..вследствие на мерзости от тяхна страна,загубих доста приятели и продължавам да ги губя,загубих и работа вече..това са били неща които не ми трябват и не трябва да са част от мен ,понеже явно се издигам на по-високо вибрационно поле.
И старите неща трябва да си отидат.
Дано да бъда достатъчно силен да не рухна,понеже си признавам че ми е доста тежко като цяло напоследък.
По принцип съм подредена Дева,стриктен и дисциплиниран..обичаш нещата и детайлите да са по конец и всичко да е точно,като връзки, отношения и уговорки.
И колкото за повече ред жадувам..толковеа по-голям хаос е живота ми напоследък.
Но аз съм метъл фен и знам-анархията и хаоса са майки на реда.
Всичко ще се подреди.
Просто преди това ще е буря и брейнсторм.

Тема Re: Мъже в женски род...нови [re: specular]  
Автор finntroll73 (Независим)
Публикувано06.06.16 12:53

Прав си.
Но за да има хармония между половете,трябва да има нещо повече от материализъм и сметки между страните.
Аз ако трябва да се оженя наново,отново бих избрал съпругата си.
Ако ще и вече и при нас двамата килограмите да са доста,и да не сме тези които бяхгме на младини.
Бих я избрал,понеже няма да намеря толкова чисто и добро същество,без изисквания за това или онова,без сметки и номера,заеднои работещи доколкото можеш за общото благо.
В кофти момент сме,загубих работа..но знам-всичко ще се подреди за по-добро.
Рано или късно.
И знам че тя няма да фукне да отиде в прегръдките на някой друг понеже съм с болести и безработен,а ще остане при мен защото ме обича.
И не би ме заменила за някой паралия без грам отношщение към нея.
Не че всичко е на 100пр идеално между нас..караме се,спорим,има обтегнати отношения..но след това сядаме..взимам и ръката в моята и и напомням..колко сме преживели заедно..и добро и лошо естеественно.
В един брак трябва да си като жилава пръчка,да полягаш,да се изправяш,да се адаптираш и да са с флексибилитет.
Половината ми приятели се изпоразведоха,понеже им липсваше това,уважението към жените им.
Ходеха по нощите и уикендите по кръчми,не си виждаха децата с дни,само пиянски простотии и глупости.
И накрая един по един станаха парясници.
И почнаха да се събират и урешават един по един пореда..и да си говорят за лоши жени.
Не са ви жените лоши,ами вие не сте стока.
Не можете да си чупите хатъра и да отстъпите от егото си..и това беше ртезултата.
Не е мъж тоя който се бие в гърдите по кръчмите че е създал три мъьки,войводи..където щели да трепят циганите и турците..докато жена му сама обира парсата на неговото нежелание за споделена семейна отговорност.
Знам че за много мъже е болна тема това,но нека всеки се научи да живее с изборите.
Има и развалени жени,има и курви..но не всичко е черно и бяло.
Живота е пъстър със нюанс към сивото.
И то е заради егото.

Много мои бивши сака приятели ми намекваха навремето че съм се оженил,или хванал гадже..понеже тъщата била в Норвегия.
Но не беше по сметка,а по любов.
Ако е било по сметка веднага щях да я зарежа,понеже тя не искаше изобщо да дойдем в Норвегия.
В крайна сметка 7,8 години след като тръгнахме,дойдохме и се оженихме в Норвегия.
Това говори много за хората изобщо,че за повечето всичко са едни сметки..докато ми се правят на философи и духовни..
С големите пасти,а отвътре прогнили.

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.