|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
GPS! Защо работи след като ТО е грешна??
|
|
Автор |
Accolade (ratus libratus) |
Публикувано | 28.04.13 03:26 |
|
Защо не се думкат самолети на земята?
Защо като отида на планина ми излиза положението до метри?
Защо не мога да се изгубя?
Защо колата ми знае по-точно от мен къде е?
ЗАЩО бе КРАТУНИ?
REALITY CHECKS NEVER BOUNCE!
| |
Тема
|
Re: GPS! Защо работи след като ТО е грешна??
[re: Accolade]
|
|
Автор |
Публикувано | 28.04.13 03:32 |
|
Защо в сигнала има ТАЙМКОД с който се правят изчисления? (не бери грижа, ЯСНИ са изчисленията, има ги, даже руснаците имат конкурентна мрежа)
Защо се СМЯТА отклонението ПО ФОРМУЛИТЕ НА АЙНЩАЙН????
| |
Тема
|
|
|
Автор |
РИБАРЯ (съмнителен) |
Публикувано | 28.04.13 09:46 |
|
ХоХоХо , буркан , GPS няма връзка с ТО , само маймуните като тебе дето са безхаберници набутват в тва ТО
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Oбичaм (ентусиаст) |
Публикувано | 28.04.13 09:46 |
|
Заради земната атмосфера и пречупването на слънчевите лъчи през нея. Всеки знае, че слънчевите лъчи и вълни менят скоростта си в зависимост от средата, тоест се получават по-ниски скорости.
Количествените натрупваният водят до качествени изменения. Демек в средата ако има прекалено много обекти и енергия се получава качествено изменение на материята и нейните свойства. Това съвсем не значи, че се променя универсалното време и пространство. То е като една решетка по която тече информацията и независимо къде във Вселената има материя, свойствата и се допълнат и са единни.
| |
Тема
|
[re: РИБАРЯ]
|
|
Автор |
Oбичaм (ентусиаст) |
Публикувано | 28.04.13 09:47 |
|
Естествено, че няма. GPS и разпространението на вълните зависи от околната среда. Това го пише във всеки учебник по физика.
| |
Тема
|
[re: Oбичaм]
|
|
Автор |
РИБАРЯ (съмнителен) |
Публикувано | 28.04.13 09:49 |
|
Заради земната атмосфера и пречупването на слънчевите лъчи през нея. Всеки знае, че слънчевите лъчи и вълни менят скоростта си в зависимост от средата, тоест се получават по-ниски скорости.
Количествените натрупваният водят до качествени изменения. Демек в средата ако има прекалено много обекти и енергия се получава качествено изменение на материята и нейните свойства. Това съвсем не значи, че се променя универсалното време и пространство. То е като една решетка по която тече информацията и независимо къде във Вселената има материя, свойствата и се допълнат и са единни.
Имаш 6 ,
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Oбичaм (ентусиаст) |
Публикувано | 28.04.13 09:59 |
|
Остави. Той не разбира, че основното при материята е думата свойства, а не време и пространство. Свойствата са надматериална същост, която ги обединява. Обединяващото е винаги повече от обединението.
А това да ми казват, че от един предмет например зависи времето и пространството. Тоест, че от всеки предмет зависят някакви свойства е глупост. Обратното е. От свойствата зависи състоянието на материята.
| |
Тема
|
ЗАЩО ТИКВИТЕ РАСТАТ НА ПЛЕТЪТ ЩОМ 'ТО' Е ПОГРЕШНА?
|
|
Автор |
бaй Пeтkoв (рекордьор) |
Публикувано | 28.04.13 10:52 |
|
цитат:
GPS! Защо работи след като ТО е грешна??
Защо не се думкат самолети на земята?
Защо като отида на планина ми излиза положението до метри?
Защо не мога да се изгубя?
Защо колата ми знае по-точно от мен къде е?
край на цитата.
Хихихихи.. Защо тиквите растели на плетът щом ТО била погрешна ?... хохохохо..
Редактирано от бaй Пeтkoв на 28.04.13 10:53.
| |
Тема
|
[re: Oбичaм]
|
|
Автор |
Публикувано | 28.04.13 15:04 |
|
Аха, значи заради плътноста на въздуха и планетата казваш трябва да се коригира кода така ли?
Значи ако сложа 3 сателита на друга орбита, тоест друга среда с друга плътност ТРЯБВА ДА СМЕНЯ КОДА, ТАКА ЛИ?
Например ГПС системата около марс ТРЯБВА да е различна? с различен код
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Heoбoгoмил (андролог) |
Публикувано | 28.04.13 16:46 |
|
Спътникът има няколко километра в секунда скорост спрямо земята(с малко "З").
Да кажем че електромагнитните вълни изминават 1000 километра от спътника. До улавянето от GPS приемника, земята(за някои ширини) ще "избяга" на около 1/50 от километъра. Това са си 20ина метра.
Не знам обаче, какви са коефициентите на това отместване и дали изобщо са релативистки.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|