Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:30 09.07.25 
Хуманитарни науки
   >> Философия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема GPS! Защо работи след като ТО е грешна??нови  
Автор Accolade (ratus libratus)
Публикувано28.04.13 03:26

Защо не се думкат самолети на земята?
Защо като отида на планина ми излиза положението до метри?
Защо не мога да се изгубя?
Защо колата ми знае по-точно от мен къде е?
ЗАЩО бе КРАТУНИ?

REALITY CHECKS NEVER BOUNCE!

Тема Re: GPS! Защо работи след като ТО е грешна??нови [re: Accolade]  
Публикувано28.04.13 03:32

Защо в сигнала има ТАЙМКОД с който се правят изчисления? (не бери грижа, ЯСНИ са изчисленията, има ги, даже руснаците имат конкурентна мрежа)
Защо се СМЯТА отклонението ПО ФОРМУЛИТЕ НА АЙНЩАЙН????

Автор РИБАРЯ (съмнителен)
Публикувано28.04.13 09:46

ХоХоХо , буркан , GPS няма връзка с ТО , само маймуните като тебе дето са безхаберници набутват в тва ТО

Автор Oбичaм (ентусиаст)
Публикувано28.04.13 09:46

Заради земната атмосфера и пречупването на слънчевите лъчи през нея. Всеки знае, че слънчевите лъчи и вълни менят скоростта си в зависимост от средата, тоест се получават по-ниски скорости.

Количествените натрупваният водят до качествени изменения. Демек в средата ако има прекалено много обекти и енергия се получава качествено изменение на материята и нейните свойства. Това съвсем не значи, че се променя универсалното време и пространство. То е като една решетка по която тече информацията и независимо къде във Вселената има материя, свойствата и се допълнат и са единни.

Тема Re: GPS! Защо работи след като ТО е грешна??нови [re: РИБАРЯ]  
Автор Oбичaм (ентусиаст)
Публикувано28.04.13 09:47

Естествено, че няма. GPS и разпространението на вълните зависи от околната среда. Това го пише във всеки учебник по физика.

Тема Re: GPS! Защо работи след като ТО е грешна??нови [re: Oбичaм]  
Автор РИБАРЯ (съмнителен)
Публикувано28.04.13 09:49

Заради земната атмосфера и пречупването на слънчевите лъчи през нея. Всеки знае, че слънчевите лъчи и вълни менят скоростта си в зависимост от средата, тоест се получават по-ниски скорости.

Количествените натрупваният водят до качествени изменения. Демек в средата ако има прекалено много обекти и енергия се получава качествено изменение на материята и нейните свойства. Това съвсем не значи, че се променя универсалното време и пространство. То е като една решетка по която тече информацията и независимо къде във Вселената има материя, свойствата и се допълнат и са единни.

Имаш 6 ,

Автор Oбичaм (ентусиаст)
Публикувано28.04.13 09:59

Остави. Той не разбира, че основното при материята е думата свойства, а не време и пространство. Свойствата са надматериална същост, която ги обединява. Обединяващото е винаги повече от обединението.

А това да ми казват, че от един предмет например зависи времето и пространството. Тоест, че от всеки предмет зависят някакви свойства е глупост. Обратното е. От свойствата зависи състоянието на материята.

Тема ЗАЩО ТИКВИТЕ РАСТАТ НА ПЛЕТЪТ ЩОМ 'ТО' Е ПОГРЕШНА?нови [re: Accolade]  
Автор бaй Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано28.04.13 10:52

цитат:
GPS! Защо работи след като ТО е грешна??

Защо не се думкат самолети на земята?
Защо като отида на планина ми излиза положението до метри?
Защо не мога да се изгубя?
Защо колата ми знае по-точно от мен къде е?

край на цитата.

Хихихихи.. Защо тиквите растели на плетът щом ТО била погрешна ?... хохохохо..

Редактирано от бaй Пeтkoв на 28.04.13 10:53.

Тема Re: GPS! Защо работи след като ТО е грешна??нови [re: Oбичaм]  
Публикувано28.04.13 15:04

Аха, значи заради плътноста на въздуха и планетата казваш трябва да се коригира кода така ли?

Значи ако сложа 3 сателита на друга орбита, тоест друга среда с друга плътност ТРЯБВА ДА СМЕНЯ КОДА, ТАКА ЛИ?

Например ГПС системата около марс ТРЯБВА да е различна? с различен код

Автор Heoбoгoмил (андролог)
Публикувано28.04.13 16:46

Спътникът има няколко километра в секунда скорост спрямо земята(с малко "З").

Да кажем че електромагнитните вълни изминават 1000 километра от спътника. До улавянето от GPS приемника, земята(за някои ширини) ще "избяга" на около 1/50 от километъра. Това са си 20ина метра.

Не знам обаче, какви са коефициентите на това отместване и дали изобщо са релативистки.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.