|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема
|
ОПИТНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ХСВ( продължение 1 )
|
|
Автор |
бaй Пeтkoв (рекордьор) |
Публикувано | 15.11.11 07:48 |
|
Моля, всички да пишат във връзка с темата "ОПИТНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ХСВ " да пишат тук.
| |
|
Програмния продукт е предназначен за работа на персонален компютър в среда " Windows98".
Необходимо свободно дисково пространство-50 мегабайта.Минимум тактова честота-230 Mhz. Минимум оперативна памет-32 мегабайта.
"Схеми" е развойна програмна среда предназначена за потребителско създаване и по-нататъшно използуване на симулатор на процеси в централите, мрежите и съоръженията в ел.енергетиката, с предназначение да подпомага и контролира процеса на вземане на решение при управление на ел.енергиините участъци от диспечерския, дежурния и обслужващия персонал.
Авторът няма сведения за аналози в тази област,вследствие на което твърди че продуктът е уникален.
Програмния продукт "Схеми" е разработван в периода 1995-2000 година. от инж.Петков на базата на алтернативен авторски метод за програмиране /метод на графичната логика/.Благодарение на превъзходните възможности който предоставя този метод на програмиране е реализиран един програмен продукт представляващ развойна среда за изграждане на симулативни схеми на големи участъци от електроенергиините системи, и последващо управление на така изградените схеми. Програмната среда “
СХЕМИ” има три основни функции:-1.Да позволи на експерта непрограмист да състави компютърна програма без познаването на какъвто и да било език за програмиране !! ; 2.Да организира и контролира по-нататъшната практическа работа с така съставената програма ; 3.Да даде по всяко време възможност на експерта непрограмист да направи корекции в програмата .
Моделът на симулативния обект се въвежда от потребителя съобразно наличните негови мрежи и съоръжения изчертавайки с мишка схемата и поставяйки също с мишка съоръженията .Така се получава една сложна схема състояща се от милиони електросъоръжения и електропреносна мрежа,които включват и веригите на вторичната комутация обхвщащи електрическите и механични блокировки,релейната защита и т.н.Поведението на така изградения симулативен обект е такова както и на реалните съоръжения.Това дава възможност на потребителя превантивно да изследва резултатите от всевъзможни въздействия върху симулативния обект и да получава ценни съвети относно допустимостта и целесъобразността на тези въздействия,отчитайки опасностите от аварий на съоръженията и злополуки с обслужващия персонал.Прекрасната визуализация в цветните схеми на конкретните състояния на ел.мрежите и ел.съоръженията дава възможност на диспечерския и обслужващия персонал бързо да се ориентира в сложната ситуация от динамично променящите се състояния в енергииния участък и процесите които протичат там.Програмния продукт в този си вид се явява коректив при вземане на решения от диспечерския персонал.Мощния набор от таблични и ГРАФИЧНИ бази данни обслужва както процесите на симулативната среда,така и справките изисквани от потребителя.Поради възможността детайли от симулативната среда да бъдат изнасяни на позиция без да губят връзка с цялото се реализира възможността върху мого екранни изображения да бъдат визуализирани големи обеми от графична информация/пълен набор от ел.мрежи и съоръжения/ с бърз и удобен достъп.Работещия с продукта бързо/с едно движение на мишката/ може да види определено съоръжение или участък от ел.мрежите и да въздейства върху тях проследявайки впоследствие резултатите от процеса на въздействие,или пък да промени самата ел. мрежа и наличните в нея съоръжения добавяики или отнемайки от съществуващото.
Програмния продукт "Схеми" притежава елементи на изкуствен интелект проявяваики качества на самоанализ и избирателност в съответствие със настъпващите динамични промени в състоянието на симулативния обект.
В "Схеми" са вградени мотивации наложени от действащите правилници по техническа експлоатация /ПТЕ/ и по техническа безопасност /ПТБ/,както и инструкциите за работата на диспечерските служби.Тези мотивации са в основата на работата на тази самоанализираща се система.
Истинската същност на "Схеми" е невъзможно да бъде предадена описателно,тя може да бъде разбрана едва когато практически се докоснете до мишката и създадете нов участък като придатък на симулативната среда след което наблюдавате фантастичните възможностти на средата да проанализира промените и произтичащите от това последствия върху по-нататъшното поведение,като че ли симулативната среда Ви казва -"Окей,разбрах какво стана, ще имам в предвид какво искате от мен ,спете спокойно ,аз ще се погрижа за всичко и няма да има никакви недоразумения.Вярвайте ми".Отначало не вярвате на тези декларативни изявления ,после започвате да вярвате наблюдавайки какво става на еккрана.
Това лирично отклонение бе необходимо за да спестим много страници обяснения относно истинската същност на "Схеми",затъвайки все повече в блатото на неразбраните обяснения и твърдения.За да избегнем това Ви молим на доверие да приемете,че "Схеми" е развойна среда притежаваща огромен потенциал на самоанализ и избирателност при вземане на решенията,авторът е надарил тази система с възможност за вземане на решение и е оставил тежкото бреме на отговорността по вземате на решението да се носи от самата система,звучи фантастично но е така на практика.Апропо авторът сам бе изумен от тези възможности при първоначалните опити за прилагане на " методът на графичната логика"- които е гръбнакът на искуственния интелект в "Схеми".
Програмния продукт схеми на практика наподобява работата на невронната мрежа при човека ,именно тази му близост с организацията на процесите в невронната мрежа го правят ценен програмен продукт от НОВО поколение.
От това трябва да е станало ясно че Петковизмът знае как да раздели на две магарета сеното..
А ето как върви един дебат когато на Петков му се падне за събеседник едно магаре :
Редактирано от бaй Пeтkoв на 15.11.11 11:46.
| |
|
Здравей петко , гледах клипа който си дал от рютубето , направи ми впечатление за някакъв опит на руски учени със радиолокацията на венера , който опровергавал Айнщайн. Можеш ли да ми го обясниш че не схванах как това оборва айнщайн ?
| |
|
цитат:
Здравей петко , гледах клипа който си дал от рютубето , направи ми впечатление за някакъв опит на руски учени със радиолокацията на венера , който опровергавал Айнщайн. Можеш ли да ми го обясниш че не схванах как това оборва айнщайн ?
край на цитата.
Ами понеже не уйдисвало на айнщанистките есапи те поместили във есапите венера и тугиз есапите уйдисали .. Да паче ли чиляк или да се смее..
Редактирано от бaй Пeтkoв на 15.11.11 13:17.
| |
|
Ами понеже не уйдисвало на айнщанистките есапи те поместили във есапите венера и тугиз есапите уйдисали .. Да паче ли чиляк или да се смее..
Извинявай но това нищо не обяснява , какви опити са правени , как опровергават ТО , как пък зомбитата се оправдават и т.н обясни контекса на опитът.
| |
Тема
|
НЕ ЗНАМ, ТОВА Е КОЕТО СЕ КАЗВА В КЛИПЪТ
[re: ribarqt_]
|
|
Автор |
бaй Пeтkoв (рекордьор) |
Публикувано | 15.11.11 19:14 |
|
цитат:
"Ами понеже не уйдисвало на айнщанистките есапи те поместили във есапите венера и тугиз есапите уйдисали .. Да паче ли чиляк или да се смее.. "
Извинявай но това нищо не обяснява , какви опити са правени , как опровергават ТО , как пък зомбитата се оправдават и т.н обясни контекса на опитът
край на цитата.
Не знам .. ти ме попита какво се казва в клипът и аз ти казах какво казват.. Друго и аз не знам по тия радиолокаций .. От клипът чух че според данните от локацията не се получавали СТО есапите и трябвало алабалистично да се измества венера за да се удордисат есапите..
| |
Тема
|
Re: НЕ ЗНАМ, ТОВА Е КОЕТО СЕ КАЗВА В КЛИПЪТ
[re: бaй Пeтkoв]
|
|
Автор |
ribarqt_ (чудат) |
Публикувано | 15.11.11 21:14 |
|
Не знам .. ти ме попита какво се казва в клипът и аз ти казах какво казват.. Друго и аз не знам по тия радиолокаций .. От клипът чух че според данните от локацията не се получавали СТО есапите и трябвало алабалистично да се измества венера за да се удордисат есапите..
добре , нещо са открили тия братушки но го държат в тайна . Или така само си мисля .
| |
Тема
|
НЕ КРИЯТ НИЩО,РУСНАЦИТЕ ПИКАЯТ НА АЙНЩАНИЗЪМА..
[re: ribarqt_]
|
|
Автор |
бaй Пeтkoв (рекордьор) |
Публикувано | 15.11.11 22:35 |
|
цитат:
добре , нещо са открили тия братушки но го държат в тайна . Или така само си мисля .
край на цитата.
а ето и оригиналната статия за рускоговорящите :
Редактирано от бaй Пeтkoв на 15.11.11 22:51.
| |
|
Както се вижда от статията при радиолокацията на венера е била открита грешка на СТО .. т.е. грешката се счита че е свързана със втория постулат на СТО и в частност с първия подпункт на постулата .. т.е. с независимоста на скороста на светлината от скороста на источникът..
Според ХСВ скороста на светлината също не зависи от скороста на источникът.
Т.е. в статията която разглеждаме относно радиолокацията на венера авторите търсят грешка в неправилна посока опирайки се на балистичната теория на Ритц според която скороста на фотоните зависи от движението на источникът. Това разбира се е погрешно и многократно е доказана погрешноста му със опитите с въртящи се огледала които са правени при много точни интерференчни метоиди.. Тези опити с въртящи се огледала недвусмисленно показват че скороста на светлината не зависи от скороста на источникът .. Ако зависеше то с увеличение на скороста на въртящото се огледало би се отмествала интерференчната картина при опитът .. Но такова отместване не се забелязва което говори че теорията на Ритц опираща се на зависимост на скороста на светлината од движението на источникът е невярна .. Именно заради тези опити с въртящи се огледала
теорията на Ритц е била опровергана.
Според ХСВ проблемът не е в движението на источникът (от неговото движение не зависи скороста на светлината) а в движението на СВ на источникът .. При локацията на венера са участвали както СВ на земята така и СВ на венера и тези СВ имат различни параметри поради което и скороста на светлината в различните СВ е била различна .. освен това според ХСВ е от значение и взаимното движение на СВ на двете планети.. Ето това е истината със радиолокационните данни на венера и тяхното разминаване с очакваното според СТО.
А ето и едни погрешни антирелативистични представи :
Авторът греши в изводът си че честотата на сетлината се мени при отражение във въртящото се огледало.. Огледалото в този случай отразява във всеки момент такава фаза на вълната каквато пристига при него .. няма от къде да дойде промяна на честотата.. Промяна на честотата на вълната може да има само ако огледалото се движи транслационно спрямо СВ в която се разпространява вълната а въртенето на огледалото е без значение защото точката на отразяване не променя скороста си относно светлинната вълна в СВ.
Редактирано от бaй Пeтkoв на 16.11.11 09:30.
| |
|
сега вече разбрах за опитът със радиолокацията на венера , много са изостанали в антирелативистките идеи тези братушки
Вземи че им разясни ХСВ нали си вече в руски форум за физика
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|