Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:21 14.07.25 
Хуманитарни науки
   >> Философия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Какъв е смисълът на човешкият живот?нови  
Автор Juli ()
Публикувано30.08.99 16:33

Много спорове се водят около въпроса за смисъла на човешкия живот. Ще кажа моето мнение и ако иска някой да го обсъдим, моля да заповяда! Според мен смисълът на човешкият живот е себеопознаването! Човек познае ли себе си, може чудесно да се справи с живота и да търси съвършенствотол Пишете ми! Juli

Тема Какъв е смисълът на човешкият живот?нови [re: Juli]  
Автор Stalker ()
Публикувано30.08.99 16:53

:)))) Животът на кого по-точно? Моят или вашият? Или животът на абстрактния човек, живеещ на абстрактната планета, контактуващ с категории и количества (които, ако не ме лъже паметта са също много, много абстрактни ...) ... Човекът, който се ражда, живее и умира абстрактно в безкрайните караници на група хора, надрусани от безкрайното пушене, пиене ... и други, разсъждавайки с умни физиономии за "човешкия живот", а след това чукайки поредната "жертва" в алкохолен делириум ... :))))) Тъжна картинка .... С уважение: Stalker. Juli написа: ------------------------------- Много спорове се водят около въпроса за смисъла на човешкия живот. Ще кажа моето мнение и ако иска някой да го обсъдим, моля да заповяда! Според мен смисълът на човешкият живот е себеопознаването! Човек познае ли себе си, може чудесно да се справи с живота и да търси съвършенствотол Пишете ми! Juli

Автор ЛИЛИ ТР. ()
Публикувано31.08.99 01:28

А ЗАЩО СМИСЪЛЪТ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ ДА НЕ Е В ТЪРСЕНЕТО МУ, И КАКТО ЗНАЕМ ВСЯКО ТЪРСЕНЕ ВОДИ ДО ПРОГРЕС.......НЕКА СИ СПОМНИМ ЗА АЛХИМИЦИТЕ, КОИТО ТЪРСЕЙКИ КАК СЕ ПРАВИ ЗЛАТО СА ОТКРИЛИ КАКВО ЛИ НЕ..... А МОЖЕ БИ СМИСЪЛЪТ Е В ТОВА ДА ОТКРИЕШ НЕЩО?! :-)))

Автор Stalker ()
Публикувано31.08.99 08:07

"...Дон Хуан казваше, че същността на живота ни е изкуството на възприемането, а магията на живота ни е изкуството на осъзнаването." "- Проблемът е - рече той, - че повечето от нас не вярват колко малко ни е нужно, за да успеем. Повече сме склонни да се подчиняваме на разни инструкции, уроци, напътствия, майстори. А когато ни казват, че нямаме нужда от никого - не вярваме. Ставаме нервни, после - подозрителни и накрая -избухливи, безпомощни, огорчени. Ако се нуждаем от някаква помощ, то тя не е чрез методите, а чрез изразителността. Ако някой ни накара да осъзнаем, че трябва да смалим собственото си самомнение, то това вече е изтинска помощ. Магьосниците казват, че нямаме нужда да ни убеждават, че светът е много по-сложен и от най-необузданите ни фантазии. Тогава защо сме зависими? Защо копнеем за някого, който да ни напътства, когато можем да го направим и сами? Голям въпрос, нали? (VIII, 148) "След като нищо не е по-важно от нещо друго, човекът на знанието избира което и да е действие и го извършва така, сякаш то има значение за него. Неговото контролирано безумие го кара да казва, че това, което прави има значение и го кара да действа, сякаш е така, но все пак той знае, че не е. Затова, когато изпълни действията си, той се оттегля в покой и дали действията му са били добри или лоши, полезни или не, това вече не е негова грижа. Човекът на знанието може да избере да остане напълно невъзмутим и никога да не действа, да се държи така, сякаш да бъде невъзмутим, е от значение за него. Той ще бъде изтински искрен и в това, защото то също ще бъде негово контролирано безумие." (II, 66) Авторът е Карлос Кастанеда.

Тема Какъв е смисълът на човешкият живот?нови [re: Stalker]  
Автор Juli ()
Публикувано31.08.99 09:46

Да, наистина, колко малко му трябва на човек за да е щастлив! Помислете, кога денят ни завършва с усмивка! Усмихнат си тогава, когато си бил сред усмивки, когато чуваш само добри думи около теб! На човек му трябва малко ласка! Juli

Тема ?-Juliнови [re: Juli]  
Автор Stalker ()
Публикувано31.08.99 09:54

Извинете, Вие жена ли сте или само така ми се струва?!

Тема ?-Juliнови [re: Stalker]  
Автор Juli ()
Публикувано31.08.99 11:43

Защо? Какво те кара да мислиш, че съм жена? Кажи си мнението! Аз мисля, че няма значение дали съм жена или мъж! Juli

Тема ?-Juliнови [re: Juli]  
Автор Stalker ()
Публикувано31.08.99 13:12

Не зная кое точно. Може би начинът Ви на изразяване. Думите. Приличат на мрежа очакваща с нетърпение улова. Да, за мен определено има значение полът на отсрещната страна.

Тема До Stalkerнови [re: Stalker]  
Автор Juli ()
Публикувано31.08.99 14:12

Ние говорим все за хубави неща засега! Да момиче съм! Има ли нещо което да Ви притеснява, защото ако има причина да не разговаряте с момичета, то кажете я ! Моля Ви! На мен ми харесва да обменяме мисли! Да, прав /а/ сте, че има значение пола, защото в повечето случаи сме на различно мнение и виждане за живота! Беше ми приятно! Juli

Тема До Stalkerнови [re: Juli]  
Автор Stalker ()
Публикувано31.08.99 15:04

:)) Като че ли се обидихте!? Ако е така - извинете! А всъщност: Защо търсите смисъл в нещо, което дори и за себе си е безсмислено?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.