Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:10 15.07.25 
Хуманитарни науки
   >> Философия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Вярно ли е питам аз?  
Автор нaдъpвeн филocoф (непознат познат)
Публикувано21.02.05 12:44

Вярно ли е според вас , че в живота всичко е напразно?
напразен ли е питам аз , всеки живот?
Че човек се труди само за остави всичко което има на друг, на непознат, на чужденец, който не се е трудил.
Че дните на човека са печал а труда му болка.
Че един се ражда с късмет а друг се ражда карък.
Прав ли е бил Мирният като ги е казал тези работи?
И живота какво е? - Недъг голям или работа нехубава.
Е има си и хубави моменти, но за това не питам .

Тема Re: Вярно ли е питам аз?нови [re: нaдъpвeн филocoф]  
Автор Maлoyм 2 (познат)
Публикувано21.02.05 13:34

Досега си се питал! И отговор не чакаш?
Естествено - щото са сравняваш. Престани и ще си добре.

Всичко е напразно! Не само всичко, ами и всичко друго е напразно! И не само напразно, но и относително. Сравни се с царя на джунглата и ще си по-добре.
Живота си е хубав, защото си е ... жив. Купонясвай, пък ...майната му - все нещо интересно ще се случи.
Творчеството осмисля живота! Така прави Господ - твори, твори шест дни, па седне да си почине и да купонясва. И да се порадва на майтапа, който е сътворил!

Тема ТИЧАНЕТО НЕ Е НАПРАЗНО ЩОМ СИ БУТНАТ..нови [re: нaдъpвeн филocoф]  
Автор Пeтkoв (стар клубар)
Публикувано21.02.05 13:57

Здравей нaдъpвeн филocoф,
>>>
Вярно ли е според вас , че в живота всичко е напразно?

<<<
Абсолютно не е напразно .. целия смисъл е в това да тичаш кокато си бутнат надолу по стълбите и да се търкаляш кога си кръгъл и си се паднал на нанадолнище..
Един философ бутнал баба си по стълбите и после я питал що тича ..
- Ами тичам баби щот някой ме бутна - отговорила простичко старицата..
Тоя ясен и точен отговор обяснява нещата .. това дет ни е студено .. това дет сме гладни .. това дет ни се пие бира и коняк си е чиста проба "бутване по стълбите ".. а иди не тичай де .. и а иди разправяй че няма смисъл в тичането.. дрън .. дрън..

НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !/надпис върху плоча от древния Рим/

Редактирано от Пeтkoв на 21.02.05 14:07.

Тема СМИСЪЛЪТ НА ЖИВОТА Е ДА СЕ ИЗЖИВЕЕнови [re: Maлoyм 2]  
Публикувано21.02.05 14:06

Здравей Maлoyм 2,
Тя нашата е лесна .. все някакъв купон ше сколасаме .. Ами питаш ли го Господ .. неговата работа е съвсем зян.. рече да си почине от работа и какво .. нит жена .. ни приятели (само едни светии дет му е писнало от тях).. ни мач.. ни алкохол .. даже един интернетовски клуб нема да да се зачекне с някого.. пълна скръб..

НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !/надпис върху плоча от древния Рим/

Тема Re: Maлoyм 2нови [re: Maлoyм 2]  
Публикувано21.02.05 16:43

Много як отговор.Виж понякога е допустимо да се пишат съзнателно щуротии за да може да се отсеят мненията.Радвам се да получа мнение от човек който разсъждава по този начин.Просто сме пили от една чешма, това е.Извинявай ако темата ти се е сторила банална.Но от скука човек търси себеподобните си.

Тема Re: ТИЧАНЕТО НЕ Е НАПРАЗНО ЩОМ СИ БУТНАТ..нови [re: Пeтkoв]  
Публикувано21.02.05 17:04

Здравей Петков!
Нямам си и на идея с какво точно се занимаваш , но без намерение да те обидя твърдя че ти си един романтик, човек който вярва във смисъла и оптимист.Поне по това което си написал така предполагам.
Думите които съм писал в тази тема не са мои.Позволих си да направя интерпретация на стиховете(без да изменям смисъла) на един от най-великите
хора които някога са се раждали.ЗА християни мЮсУлМаНи и ЕВРЕИ такива разсъждения е изказал най-мъдрият човек който някога се раждал под слънцето. И е твърдял следното:
VANITAS VANITATUM ET OМMNIA VANITAS
&
NIL NOVI SUB SOLE му е бил най-любимият отговор когато са го питали кво ново?
И други твърде интересни неща е твърдял ама за да не ти развалям кефа най - добре е да го прочетеш .

Добър човек си ти Петков, от известно време исках да имам повод да ти го кажа в очите.

(((НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !/надпис върху плоча от древния Рим/ ))) ако ми го намериш на латински ще съм ти признателен.

Тема Re: СМИСЪЛЪТ НА ЖИВОТА Е ДА СЕ ИЗЖИВЕЕнови [re: Пeтkoв]  
Автор Lenor (боклук)
Публикувано27.02.05 18:37

бай Петко ти тъпи американки филми не гледаш ли ? Господ е на работа по 25 часа 366 дни в годината .По цял ден слуша молитвите на хората и кадето молитвите са най -силни и кадето е най - зле работата - ходи и помага
Сега разбираш ли що не му трябва ни жена ни мач ни пиене ;)
аре

Тема Re: Вярно ли е питам аз?нови [re: нaдъpвeн филocoф]  
АвторФeйн (Нерегистриран)
Публикувано27.02.05 19:51

Наистина незнам!
Но ще ти напиша нещо:)
"Пътят към целта е поне толкова важен колкото самата нея"

Тема КОЙ ЗА КАКВОТО Е УЧИЛ ! :)нови [re: Lenor]  
Публикувано27.02.05 20:59

Здравей Ленор ,
>>>
бай Петко ти тъпи американки филми не гледаш ли ? Господ е на работа по 25 часа 366 дни в годината .По цял ден слуша молитвите на хората и кадето молитвите са най -силни и кадето е най - зле работата - ходи и помага
Сега разбираш ли що не му трябва ни жена ни мач ни пиене ;)
<<<
Като прочетох какво пишеш и на какъв хал е Господ и си рекох "Вай завалията !.. не му е лесна и нему работата .. То на тия години и Бог да не си ... ".. Ама какво да се прави като е имал късмета да се роди Господ .. такваз му била съдбата .. таквъз му бил кръста на Господ .. дет се казва "кой за каквото учил "

Редактирано от Пeтkoв на 27.02.05 21:12.

Тема Re: Вярно ли е питам аз?нови [re: Maлoyм 2]  
АвторИлиян (Нерегистриран)
Публикувано03.03.05 08:45

А защо, според теб, творчеството "осмисля" живота?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.