|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
коя наука мислите, че е най-фундаментална?
|
|
Автор | hook (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.06.04 18:13 |
|
Коя наука според вас е най-фундаментална и най-близка до истинското и най-пълно описание на света?!???
| |
Тема
|
Re: коя наука мислите, че е най-фундаментална?
[re: hook]
|
|
Автор |
vogelfrei (Demiurg) |
Публикувано | 05.06.04 18:28 |
|
Никоя, ако говорим за описание на света и на каквото и да е изобщо. Надеждата ( а не истината) е в простото отразяване на случващото се, което за мен се представлява от феноменологията.
Za koeto ne mo#e da se govori, za nego trqbva da se myl4i.
| |
Тема
|
ЧЕ ТО ТОГИЗ КАК СЕ ПРИБИРАМЕ У КЪЩИ ?
[re: vogelfrei]
|
|
Автор |
Пeтkoв (старо куче) |
Публикувано | 05.06.04 18:56 |
|
Здравей vogelfrei ,
>>>>Надеждата ( а не истината) е в простото отразяване на случващото се, което за мен се представлява от феноменологията.
Значи не с знания се оправяме в живота а с голи надежди.. С надежда според мен вечер не можеш се прибра в къщи.. За да се прибереш е нужно да знаеш пътя.. :)
НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !/надпис върху плоча от древния Рим/Редактирано от Пeтkoв на 05.06.04 18:55.
| |
|
Тук не говоря за такава надежда, както всички я приемат, а за едно намерение за обхващане на различните явления, които съществуват или не. Аз просто не искам да се мисли, че знанието, истината са твърди и единствени опори, които сякаш трябва да приемем a priori, а претендирам за едно хирургическо вглеждане в даденото около нас
За което не може да се говори, за него трябва да се мълчи.Редактирано от vogelfrei на 06.06.04 10:36.
| |
Тема
|
Re: коя наука мислите, че е най-фундаментална?
[re: hook]
|
|
Автор |
Mista_Bobo_Zan (говорейки) |
Публикувано | 07.06.04 02:48 |
|
Те са няколко ще ги изброя:
1.Канализяция и отопление
2.Свиневъдство
3.Бизнес и икономика
4.Основи на металургията
5.Градинарство и селско стопанство
6.Винопроизводство.
Тва е най-фундаментално ми се струва последното.
xxx
| |
|
Здравей ,
>>>> "....едно намерение за обхващане на различните явления, които съществуват или не..."
Не разбирам как могат да бъдат "обхванати" явленията които не съществуват.. Би ли пояснил .
НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !/надпис върху плоча от древния Рим/
| |
|
Явления са и нещата, които не могат да се докажат емпирично, но съществуват като идеи - идея за душа, за Бог, за свят, за дядо Коледа и т.н. - тези неща може и да не са съществуващи, но това, че някой ги е помислил за възможни им отрежда статута на феномени.
За което не може да се говори, за него трябва да се мълчи.
| |
|
Здравей,
>>>> "...Явления са и нещата, които не могат да се докажат емпирично, но съществуват като идеи - идея за душа, за Бог, за свят, за дядо Коледа и т.н. - тези неща може и да не са съществуващи, но това, че някой ги е помислил за възможни им отрежда статута на феномени.
..."
Разбира се.. никой не би се усмелил да отрече факта че ние творим и мечтаем.. че създаваме литературни и художественни образи.. както и образи поддържащи вярата ни в доброто.. в това число и Бог като представа..
Макар и като атеист да отричам наличието на Бог като наблюдаем факт.. аз като човек схващам защо той има място в душите на вярващите хора..
Май най справедливо ще е да кажем пак старата истина : "До Бога се стига само със сърцето"
НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !/надпис върху плоча от древния Рим/
| |
|
Estestveno,che naj-fundamentalnata nauka e fizikata.Vsyshnost tq ima predshestvashta psevdonauka-naturfilosofiata.No vyv vryzka s temata spokojno mogat da se razgleghdat kato edno nedelimo cqlo.
| |
|
Пише се "осмелил", иначе не уважавам твоя атеизъм като по-лесния и неангажиращ избор. Но не уважавам и формули като "до Бог се стига само чрез сърцето", защото и те не се доверяват на никакъв съществуващ факт и са оправдание на слабите християни. Правилно е да не поставяш изобщо този въпрос, нека отново припомня, че за всеки правилно зададен въпрос, има правилен отговор, ако някъде виждаш проблем, това е в самия въпрос.
За което не може да се говори, за него трябва да се мълчи.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|