| 

| 

| 
                   Тема
                    | 
                     Прогноза 
 | 

|  
| Автор | 
aza (спокоен) |  
| Публикувано | 21.01.03 11:10 |  
             |  
           | 

Извадка от днешен български вестник:

“Прогнозират смърт на Интернет
 Ръководителят на лаборатория Касперски – Евгений Касперски, автор на известна руска антивирусна програма, е направил твърде мрачни прогнози за бъдещото развитие на Интернет, пише в.Известия.
 Според Касперски през следващите години ще има големи проблеми с глобалната мрежа, породени от непрекъснати атаки на хакери. Те ще са толкова сериозни, че дори свикналите да черпят информацията си единствено от Интернет ще бъдат принудени да прибягнат към традиционни източници.
 Специалистът е на мнение, че Интернет в сегашния му вариант е невъзможен заради анонимността, която се гарантира от протокола на мрежата. Затова мрежите на бъдещето вече ще са лишени от тази анонимност, твърди Касперски.
 Сега Интернет се лекува с таблетки, но скоро ще дойде неговия край, обещава Касперски. Основната причина според него, е анонимността, при която хората могат да правят всичко, което им се прииска.”
 Разбира се, не съм специалист по антивирусни програми и информатика, но си струва да се вслушаме...

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Прогноза
[re: aza]
 | 

|  
| Автор | zaphod (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 21.01.03 18:55 |  
             |  
           | 

като всяко нещо и интернет ще умре, но не вярвам да е по посочените причини. това със хакерството е доста пресилено. аз например нямам НИКАКВА защита(антивирусни,firewall), единствената защита ми е информационната хигиена която спазвам - и досега вече 3 год. не съм преинсталирал windows! а срещу анонимноста какво ще се направи? идентификатор на процесора? на кого му пука - технически анонимноста ще е най-лесна за постигане. вземи си стара 486 и си готов. а и всяка локална мрежа може да стане на интернет стига да се разрастне. интернет ще умре когато нещо друго го замени или ако се споминем преждевременно. и един ден не само интернет ще умре, ВСИЧКО един ден ще умре. но не се наемам да прогнозирам как, най вероятно обаче не така както се очаква.

|   |  
  |   

|  
 |   
 |