Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:00 09.01.26 
Фен клубове
   >> Фентъзи
*Кратък преглед

Тема Игра на троновенови  
Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано25.08.11 22:28

Това е един от най-завладяващите филми, които съм гледала. Десетте серии ги откарах за два дена. Чудесен филм. Сега остава да намеря и книгата.

Тема Re: Игра на троновенови [re: Kaлoмaин]  
Автор Nerv (wantonE)
Публикувано01.09.11 17:24

Сега остава да намеря и книгата.

Не схванах шегата.

И мини-сериала не съм го гледал още. И може би няма да го гледам. Дъщеря ми ги изгледа и каза че са добри. В същност (по принцип е една дума) - трейлърите които съм мяркал - показват качествена работа.

Но съм отдавнашен и заклет фен на поредицата. В момента чета Драконите и стигнах ~ стр 600. Жалко, че или никога няма да бъде завършена, или когато това стане - кой знае на каква вълнА ще съм...

Прав или изправян.

Тема Re: Игра на троновенови [re: Nerv]  
Автор SandinoМодератор (докторче)
Публикувано04.09.11 08:55

И аз прочетох A Dance With Dragons. Честно казано не ме грабна особено, да не кажа че някои от главите ми бяха направо досадни. Може би е защото препрочетох ударно първите четири за кратък период и ми дойде в повече. Най- ми харесаха главите на Теон и няколкото глави на Аря. Главите на Джон и Тирион, които ми бяха особено любими в предишните книги бяха доста слаби. Особено тези на Тирион. И като цяло като за 1000 страници действието не помръдна особено много. Така и така в близките години нова книга няма да видим, та сигурно ще ми се дочете отново. Иначе сериала е много добре направен според мен и ще привлече хора към книгите, които са много добри, особено първите 3.

"You can't trust quotes on the internet." – Benjamin Franklin

Тема Re: Игра на тронове [re: Sandino]  
Автор Nerv (wantonE)
Публикувано06.09.11 10:49

Аз още не съм я дозавършил - някъде на 750 стр съм. Ще си изкажа мнението по после. По принцип съм стар фен на поредицата и от хората, които кажи речи им писна да чакат продължението и вече май по претръпнахме.

Факт, който не може да се отрече обаче е изключителното количество баластра в романа. Пир за врани като, че ли дори бе по-поносим в това отношение. Просто в един момент се губи нишката и смисъла. Многотията става прекалена и безразборна.

За Теон съм на същото мнение - добра е идеята (или похват да го наречем) за тази бавна и мъчителна трансформация на психическо ниво загатнато и чрез заглавията на неговите глави (PoV)

Прав или изправян.

Тема Re: Игра на троновенови [re: Sandino]  
Автор ladyMarian (Defender)
Публикувано03.01.12 12:38

Едно към едно с моето мнение + препрочитането+ всичко. Единствената разлика е, че аз силно се забавлявах на завръзването на историята с господина от Желязната Банка и на мизерийките на дебелия лорд от морския град. Финалът ме подразни - грам екшън не видяхме, само джаста-праста, тоя, тоя и тоя умират, в последните три глави и край.. Къде са добрите дни на битката при Черна вода, питам аз? Кой ще осигури бахур за народа???

I'll try to be nicer, if you try to be smarter.

Тема Re: Игра на троновенови [re: ladyMarian]  
Публикувано04.01.12 20:27

Бахура в последните години го осигурява г-н Абъркромби, ако случайно си го пропуснала.:)

Тема Re: Игра на троновенови [re: Sandino]  
Автор ladyMarian (Defender)
Публикувано06.01.12 00:01

Чух аз, ама нещо не ме влече да го почвам, звучи ми като нещо, което щеше да ми хареса преди 10 години...

I'll try to be nicer, if you try to be smarter.

Тема Re: Игра на троновенови [re: ladyMarian]  
Публикувано06.01.12 11:02

Ти не го слушай Копо.

Да се сравняват тия книги с Властелина е просто абсурдно. Я кажи какво ти харесва тия дни тогава.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.