Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:19 20.10.25 
Фен клубове
   >> Фентъзи
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Нещо като "Сага за войната на разлома"нови  
Автор Kocмoc ()
Публикувано17.08.09 17:32

Сега съм към края на 3та книга тоест средата на втори том на Сага за Войната на Разлома и съм доста впечатлен . Чета по цял ден почти каот имам време и до 1 седмица най вероятно ще съм свъриш всичко ...

Моето питане е дали има подобна фентъзи поредица пак обемиста с едни и същи герой във всичките книги..

Нов съм в жанра освен Властелина и книгите на Тимъти Зан не съм чел много , но бих желал да наваксам

Ако има поредица от 2000 страници + ще е идеално :)

КОСМОС

Тема Re: Нещо като "Сага за войната на разлома"нови [re: Kocмoc]  
Автор Kopo (тъп, но упорит)
Публикувано17.08.09 23:03

Велкъм! Имаш още доста матриял за Мидкемия и Келеуан.
Конспектирай за после: "Колелото на времето", "Мечът на истината", "Малазанска книга на мъртвите", "Сага за огън и лед", "Хроники на Черния отряд". Отделно са ти поредиците за Хари Потър и Forgotom realm's. Проятно четене.

Тема Re: Нещо като "Сага за войната на разлома"нови [re: Kopo]  
Автор Kocмoc ()
Публикувано18.08.09 01:31

Може ли малко повече информация да ми дадеш за тези поредици и коя наподобява най много Разлома..

Аз направо не мога да повярвам , че съм изгубил толко много време в криминалета и трилъри :)..

Случайно да играеш настолни ролеви игри , че сега мисля ,че се запалвам и по тях след тези книги

КОСМОС

Автор ladyMarian (Defender)
Публикувано18.08.09 10:52

На първо място, ако си пропуснал тази подробност - разломът има поредица продължение - Войната на Студенокръвните или нещо от сорта, освен това има две книги с отделни истории - Крондор и още нещо, не помня какво.

От там нататък:
Колелото на времето - нещо доста развлачено и леко досадно от един момент нататък по мое мнение, но като цяло доста времеемко, шаренко и зарибяващо епично фентази, римейк на властелина в началото и римейк на цялото останало фентази нататък. Щом толкова харесваш Разлома, това най-вероятно също ще ти хареса много. Неприятното е, че авторът почина преди да завърши поредицата и сега други я дописват, та не е ясно какво ще излезе.

Мечът на истината - не е лошо, поне до някъде, макар и леко лигавко, по мое мнение - досадничко, но на мен и разломът ми беше досаден. Плюсът е, че книгите са що-годе отделни истории и нищо не ти пречи да пробваш първата и да прецениш дали ти се чете нататък.

Малазанската книга - така и не успях да я мина отвъд предела, в който твърдят, че ставала много добра, но не знам някой който да я е дочел и да не я е харесал. Разбира се, вечния проблем - не е завършена все още. Освен това се чете трудно, светът е някакъв объркан. Древните мъдреци твърдят, че пребориш ли се с тези дребни проблеми, става много добро.

Сага за Огън и лед - най-доброто в жанра по мое лично мнение, но е малко по-сериозна, по-стегната и съответно - по-къса (макар и също незавършена). Минусите там са, че вече цяла вечност чакаме следващата книга, но като цяло си струва, дори напоследък се носят вести, че ХБО ще я сериализират, при това с Шарп на ключова роля.

Хроники на Черния отряд - това е нещо малко различно, мрачно и тегаво, но доста добро. Според мен не прилича никак на Разлома, но ако се насочиш към жанра сериозно, е задължително да обхванеш и тази част на спектъра.

"Така е в живота - довери се и ще те предадат, не се доверявай и ще предадеш сам себе си."

Публикувано18.08.09 19:52

е твой тип автор. Преразказва доста подробно и цветисто (и адски досадно) "Властелина на пръстените", но поне има доста хумор (макар и елементарен).
Ако ще се захващаш с четене на фентъзи, определено трябва да прочетеш "Хрониките на Амбър" на , както и разказите на Робърт Хауърд за Конан (внимателно пропускаш всичко за Конан с друг автор и особено със "съавтори").
Приятно четене! (Малко ти завиждам, предстоят ти хиляди страници и адски много интересни книги).

Тема Re: Нещо като "Сага за войната на разлома"нови [re: ladyMarian]  
Автор Kocмoc ()
Публикувано18.08.09 22:48

Аз обичам като си харесам геройте и да им следа живота това ми харесва примерно на разлома , че действието се развива много дълги години и всеки си има история . Примерно ДЮН спря да ми харесва след първия ТОМ.

Сега ще взема коолелото на времето и последната поредица дето препоръча ..

За разлома видях че има 3ти дом дето е с децата на Атура и това продължението Кондор. Въпроса ми е кое да прочета първо защото официалното продължение е 3ти том , но той е с децата , докато Кондор се развива веднага след втори том?

КОСМОС

Публикувано19.08.09 07:46

Хронологично сборниците "Крондор" и "Легенди за Войната на разлома" са между Сребротрън" и "Мрак над Сетанон" (т.е. - втория том).

Автор Kiko M. (Н.В.)
Публикувано30.08.09 23:55

Аз обичам като си харесам геройте и да им следа живота това ми харесва примерно на разлома " Значи Колелото е твоята поредица , там пак имаме израстване на няколко младежи до ебем ти яките пичове , разказано в много хиляди страници . После Огън и лед , а след това всичко останало .

Авторdrackon (Нерегистриран)
Публикувано13.03.10 11:14

Влез в издателство Бард, търси по автор - до сега има издадени 13 книги и една ще излезе след няколко дни. Много от тях са на промоция. Препоръчвам авторите: Алън Кол и Крис Бънч, Ник Перумов, Джордж Р.Р. Мартин....В издателство Труд излиза интересна поредица ,,Вещерът" на Анджей Сапковски - разкош...А за да наваксаш в четенето на фентъзи, няма да ти стигне един живот

. Препоръчвам и Салваторе - издателство Инфодар...

Тема Re: Нещо като "Сага за войната на разлома" [re: Kocмoc]  
Авторbobo (Нерегистриран)
Публикувано23.09.10 03:06

"Малазанска книга на мъртвите", "Сага за огън и лед"

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.