|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
За расите....
|
|
Автор |
Pennywise (it) |
Публикувано | 06.04.07 23:59 |
|
може и да е обсъждан въпроса, затова се извинявам, ама ме мързи да преглеждам всички теми....
откак има фентъзи, обаче, различните раси са си ясни... неизменните хора, елфи, джуджета, орки... тук-там хора-змии и dragon-riders...за други по-съществени раси не се сещам.... що така?
Как смятате, изчерпани ли са писачите на фентъзи от тая гледна точка или просто вече няма толкова добър автор да наложи нови раси и да създаде нов свят?
| |
Тема
|
Re: За расите....и жанра
[re: Pennywise]
|
|
Автор | 666 (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.04.07 11:54 |
|
Хора, елфи, джуджета и още шепа раси, познати до болка сюжети, покрити с руни мечове, скудоумни дърти, хъхрещи неразбрано магьосници и притежаващи съмнителна сила реликви, неизпълнени или най-сетне осъществени пророчества, вяло разнообразие в клишетата, това е ясно. Фентъзито винаги е било ограничено във възможностите си, за разлика от фантастиката това е жанр, който не подлежи на еволюция и развитие и е предназначен за строго определена таргет-група - от ранното юношество до средата на двайсетте, когато водещ е стремежът към героични повествования и приключения. Ако перифразирам една известна фраза: "който до двайсет не е чел фентъзи няма сърце, който след двайсет и пет продължава да чете фентъзи, няма ум"
| |
Тема
|
Re: За расите....
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 09.04.07 11:59 |
|
Намери си Илайджа Джауит, "Сърцето на Скиталеца отвъд", има няколко нови раси (особено червените дедраги - няма начин да не ти харесат).
TANSTAAFL
| |
|
пък аз съм на 32... пълен вакуум, явно...
| |
|
ще го потърся, 10х! чувал съм го само като име...
| |
Тема
|
Диагноза
|
|
Автор | 666 (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.04.07 13:54 |
|
Какъв ти вакуум, протрахиран или постоянно рецидивиращ фентъзи-индуциран инфантилитет
| |
|
пък аз се мислех за обикновен психопат....
уотевър....
| |
Тема
|
Re: За расите....и жанра
[re: 666]
|
|
Автор |
hendy (holistic) |
Публикувано | 11.04.07 17:33 |
|
аха
значи имам още няколко години, дано джордан да довърши колелото до тогава и спирам :))))
| |
Тема
|
Re: За расите....
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 11.04.07 18:11 |
|
TANSTAAFL
| |
Тема
|
ти си оптимист
[re: hendy]
|
|
Автор |
Paganel (believer) |
Публикувано | 11.04.07 19:39 |
|
Мислиш ли, че Джордън ще свърши скоро? Аз пък реших, че е решил да се конкурира с "Дързост и красота" по продължителност...:)
I don't need to "Get a life". I am a gamer, I have LOTS of lives!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|